destination taste!

ΠΛΑΣΤΟΣ

ΠΛΑΣΤΟΣ

ΠΛΑΣΤΟΣ

: 6-8
: 1 hr
: 45 min

Ο πλαστός είναι παραδοσιακή πίτα που τη συναντάμε σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το σπανάκι με ένα κιλό άγρια χόρτα.

Υλικά
  • Για το χυλό:
  • 320 γρ. αλεύρι καλαμποκιού ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
  • 3 αυγά
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 100 γρ. βούτυρο LURPAK
  • 400 γρ. επιδόρπιο γάλακτος ARLA PROTEIN NATURAL
  • 1 φλ. νερό
  • Για τη γέμιση:
  • 1 κιλό σπανάκι, πλυμένο και στεγνωμένο
  • 2 πράσα, ψιλοκομμένα
  • 3 - 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. μίγμα τριμμένων τυριών ARLA PASTA & GRATINAR
  • 200 γρ. mozzarella τριμμένη ARLA
  • Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τη γέμιση: Σε μια λεκάνη βάζω το σπανάκι και τα πράσα, τα αλατοπιπερώνω και τα ανακατεύω για 4 – 5 λεπτά, τρίβοντάς τα ταυτόχρονα με τα χέρια μου, για να αλατιστούν παντού. Τα αφήνω για 20 λεπτά κατά μέρος.
  • Βήμα 2 Στύβω με τα χέρια μου το σπανάκι για να απομακρύνω τα υγρά και προσθέτω τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το αυγό, τον άνηθο (ή το μάραθο) και ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 3 Για την πίτα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις.
  • Βήμα 4 Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τα Arla protein, τα αυγά, το νερό, λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι και χτυπάω με το σύρμα. Προσθέτω το καλαμποκάλευρο και ανακατεύω μέχρι να δημιουργηθεί ένας πυκνός χυλός. Προσθέτω τα χορταρικά και ανακατεύω.
  • Βήμα 5 Βουτυρώνω καλά ένα μεγάλο ταψί 20×30 εκ., με το μισό βούτυρο και πασπαλίζω με λίγο καλαμποκάλευρο. Αδειάζω το μείγμα στο ταψί και με τα χέρια το απλώνω καλά. Σκορπίζω το μείγμα τυριών και τη μοτσαρέλα και σκορπίζω σε μικρά κομμάτια το υπόλοιπο βούτυρο.
  • Βήμα 6 Ψήνω την πίτα πλαστός για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει μια τραγανή, χρυσαφένια κρούστα.

Related Posts

5 ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΑΛΑΤΙΑ!

5 ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΑΛΑΤΙΑ!

Και αν για αλλαγή τα φτιάχνατε εσείς στο σπίτι σας; Πρακτικό, απλό και τόσο ωραίο όταν θα ξέρετε ότι το έχετε κάνει μόνοι σας! Θα χρειαστεί μόνο να ανακατέψετε χοντρό αλάτι με κάποια υλικά για να δώσετε τη γεύση που θέλετε στο αλάτι. Στην κουζίνα […]

ΔΙΑΦΑΝΗ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΟΧΥΛΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

ΔΙΑΦΑΝΗ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΟΧΥΛΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

Μια σούπα που μοσχοβολάει ελληνική θάλασσα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι όστρακα αγαπάτε αρκεί να είναι φρέσκα.



Subscribe