Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΛΑΣΤΟΣ

ΠΛΑΣΤΟΣ

ΠΛΑΣΤΟΣ

: 6-8
: 1 hr
: 45 min

Παραδοσιακή πίτα που τη συναντάμε σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το σπανάκι με ένα κιλό άγρια χόρτα.

Υλικά
  • Για το χυλό:
  • 320 γρ. αλεύρι καλαμποκιού ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
  • 3 αυγά
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 100 γρ. βούτυρο LURPAK
  • 400 γρ. επιδόρπιο γάλακτος ARLA PROTEIN NATURAL
  • 1 φλ. νερό
  • Για τη γέμιση:
  • 1 κιλό σπανάκι, πλυμένο και στεγνωμένο
  • 2 πράσα, ψιλοκομμένα
  • 3 - 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. μίγμα τριμμένων τυριών ARLA PASTA & GRATINAR
  • 200 γρ. mozzarella τριμμένη ARLA
  • Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τη γέμιση: Σε μια λεκάνη βάζω το σπανάκι και τα πράσα, τα αλατοπιπερώνω και τα ανακατεύω για 4 – 5 λεπτά, τρίβοντάς τα ταυτόχρονα με τα χέρια μου, για να αλατιστούν παντού. Τα αφήνω για 20 λεπτά κατά μέρος.
  • Βήμα 2 Στύβω με τα χέρια μου το σπανάκι για να απομακρύνω τα υγρά και προσθέτω τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το αυγό, τον άνηθο (ή το μάραθο) και ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 3 Για την πίτα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις.
  • Βήμα 4 Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τα Arla protein, τα αυγά, το νερό, λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι και χτυπάω με το σύρμα. Προσθέτω το καλαμποκάλευρο και ανακατεύω μέχρι να δημιουργηθεί ένας πυκνός χυλός. Προσθέτω τα χορταρικά και ανακατεύω.
  • Βήμα 5 Βουτυρώνω καλά ένα μεγάλο ταψί 20×30 εκ., με το μισό βούτυρο και πασπαλίζω με λίγο καλαμποκάλευρο. Αδειάζω το μείγμα στο ταψί και με τα χέρια το απλώνω καλά. Σκορπίζω το μείγμα τυριών και τη μοτσαρέλα και σκορπίζω σε μικρά κομμάτια το υπόλοιπο βούτυρο.
  • Βήμα 6 Ψήνω την πίτα για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει μια τραγανή, χρυσαφένια κρούστα.

Related Posts

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΨΗΤΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΣΕ ΛΑΔΙ ΣΚΟΡΔΟ-ΤΖΙΝΤΖΕΡ, ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΓΡΗΓΟΡΟ ΤΟΥΡΣΙ ΚΑΙ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΨΗΤΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΣΕ ΛΑΔΙ ΣΚΟΡΔΟ-ΤΖΙΝΤΖΕΡ, ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΓΡΗΓΟΡΟ ΤΟΥΡΣΙ ΚΑΙ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ

Ανοιξιάτικη σαλάτα με δύο αγαπημένα υλικά. Η αρωματική βινεγκρέτ δυναμώνει τη γεύση τους και τα απογειώνει… Απολαύστε την!

ΚΑΒΟΥΡΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΙΚΟΡΕ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

ΚΑΒΟΥΡΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΙΚΟΡΕ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

Ανάλαφρη και ιδιαίτερη σαλάτα που θα πρέπει να συνοδέψετε με ένα καλό κρασί. Τα φρέσκα καβούρια δεν είναι ιδιαίτερα ακριβά αλλά έχουν ένα «μπελά» στο καθάρισμα. Αξίζει όμως ο κόπος!