Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

: 4
: 20 min
: 10 min

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Τι καλύτερο από σπιτική και εύκολη πίτσα; Η αγαπημένη μας Ντίνα Νικολάου μας παρουσιάζει άλλη μία καταπληκτική πρόταση. Το κοτόπουλου & η μοτσαρέλα αποτελούν κάποιες από τις καλύτερες πηγές των βιταμινών του συμπλέγματος Β, που βρίσκονται μόνο στα ζωικά τρόφιμα και οι οποίες βοηθούν στην υγεία των νευρικών κυττάρων και στη φυσιολογική δημιουργία του αίματος. Ακόμα, η μοτσαρέλα και το αγελαδινό βούτυρο ενισχύουν την απόδοσή της συνταγής σε ασβέστιο και βιταμίνες Α και D, θρεπτικά συστατικά που σχετίζονται με την καλή οστική υγεία και με την πλήρη θωράκιση του ανοσοποιητικού. Μία υπέροχη και παράλληλα πολύ ιδανική συνταγή για όσους προσέχουν το βάρος τους!

Υλικά
  • 4 πίτες ολικής άλεσης για σουβλάκι
  • 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο
  • 200 γρ. μοτσαρέλα Arla, τριμμένη
  • 50 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε λεπτές ροδέλες
  • 1 πιπεριά κέρατο, κομμένη σε λεπτές ροδέλες
  • 8 ντοματίνια κίτρινα
  • 8 ντοματίνια κόκκινα
  • 150 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
  • 1 κουτ. γλυκού σκόρδο, σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού βασιλικό, ξερό
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στο γκριλ. Πλένω και στεγνώνω το φιλέτο κοτόπουλο και με ένα μαχαίρι κόβω οριζόντια σαν «βιβλίο». Αλατοπιπερώνω, πασπαλίζω με το σκόρδο και αλείφω με λίγο λιωμένο βούτυρο. Βάζω το φιλέτο σε ένα ταψάκι και ψήνω στο γκριλ για 8-10 λεπτά σε κάθε μεριά. Βγάζω το φιλέτο από το φούρνο και αλλάζω τη θερμοκρασία στους 180°C στις αντιστάσεις.
  • Βήμα 2 Απλώνω τις πίτες σε μια λαμαρίνα και μοιράζω τη σάλτσα ντομάτας. Πασπαλίζω με τη ρίγανη και το βασιλικό. Κόβω το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και το μοιράζω στις πίτες. Μοιράζω τα ντοματίνια και τις πιπεριές. Αλείφω με το υπόλοιπο βούτυρο και σκορπίζω τη μοτσαρέλα. Ψήνω στο φούρνο για 10 λεπτά.

Related Posts

ΛΕΜΟΝΑΚΙ ΜΥΡΩΔΑΤΟ…

ΛΕΜΟΝΑΚΙ ΜΥΡΩΔΑΤΟ…

Τώρα είναι η εποχή τους! Τώρα λοιπόν είναι η ιδανική εποχή να αιχμαλωτίσουμε την ευωδιά τους σε χίλιες δυο νοστιμιές όπως λεμονάδα, λεμονόκρεμα, λεμονάκια στο αλάτι από το Μαρόκο. Δείτε επίσης πώς με το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού θα μεταμορφώσετε το πιο απλό […]

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Είναι το μυρωδικό που κυριαρχεί στα χειμωνιάτικα πιάτα μας. Στιβαρός, αρρενωπός χαρακτήρας, ζεστή ευωδιά, με ιδιαίτερη δύναμη και ζωντάνια, έχει ταυτιστεί με μερικά από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Είναι ο σχεδόν σταθερός αρωματικός σύντροφος του αρνίσιου κρέατος, αλλά πώς αλλιώς […]