Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΙΤΣΑΚΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΑΧΝΙΣΤΟ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

ΠΙΤΣΑΚΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΑΧΝΙΣΤΟ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

ΠΙΤΣΑΚΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΑΧΝΙΣΤΟ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

: 20
: 30 min
: 5 min

Τα πιτσάκια αυτά σερβίρονται ιδανικά σε ένα μπουφέ ή σαν ορεκτικό, ακόμα και σαν σνακ για μικρούς και μεγάλους. Το καλοκαίρι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βλίτα που, ιδανικά, συνδυάζεται με θρυμματισμένη φέτα.

Υλικά
  • 500 γρ. φρέσκα φύλλα σπανακιού, πλυμένα και καλά στεγνωμένα
  • 50 γρ. ανθότυρο ή άλλο ελαφρύ νωπό τυρί όπως μαλακή μυζήθρα, κατίκι ή τσαλαφούτι κ.ά., λιωμένο με το πιρούνι
  • 50 γρ. κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά (κατά προτίμηση ένα από τα θαυμάσια τυριά Ελλήνων παραγωγών που θα βρούμε σε πολλά παντοπωλεία και τυροπωλεία), τριμμένο
  • ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 20 αραβικές πιτούλες μικρού μεγέθους που θα βρούμε (οι περισσότερες κυκλοφορούν σε τρία μεγέθη: μεγάλο, μεσαίο και μικρό που έχει διάμετρο όσο ένα πιατάκι του καφέ)
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα βάζω το σπανάκι, λίγο αλάτι και 100 ml νερό, κλείνω την κατσαρόλα και ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά. Αφήνω το σπανάκι να αχνιστεί για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να πέσει ο όγκος του και να μαλακώσει. Το στραγγίζω καλά, το στύβω ελαφρώς με τις παλάμες μας και το μεταφέρω σε ένα μπολ. Προσθέτω τα δύο είδη τυριού, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 2 Προθερμαίνω το φούρνο σους 200ºC. Στρώνω με λαδόκολλα μια λαμαρίνα φούρνου ή το μεγάλο ορθογώνιο ταψί του φούρνου.
  • Βήμα 3 Αραδιάζω τις μικρές αραβικές πιτούλες στο ταψί. Με ένα πινέλο αλείφω περιμετρικά κάθε πιτούλα με το ελαιόλαδο (αλείφω το κέντρο τους). Βάζω από 1 γεμάτο κουτ. γλυκού μείγμα σπανακιού σε κάθε πιτούλα και το απλώνω κυκλικά. Αλατοπιπερώνω και βάζω το ταψί σε ένα από τα μεσαία ράφι του φούρνου.
  • Βήμα 4 Ψήνω τις πιτσούλες για 5 λεπτά, μέχρι οι βάσεις να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές στην περιφέρεια. Τις σερβίρω ζεστές.

Related Posts

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

«Τρώγε το πρωί σαν βασιλιάς, το μεσημέρι, σαν πρίγκιπας και το βράδυ… σαν ζητιάνος». Έτσι λέει ο θυμόσοφος λαός και δεν έχει άδικο. Το βράδυ ο οργανισμός μας δυσκολεύετε πιο πολύ στη πέψη ειδικά αν φάμε πολύ και πέσουμε αμέσως για ύπνο! Για να έχουμε […]

ΠΕΪΝΙΡΛΙ ΑΦΡΑΤΑ ΜΕ ΑΥΓΟ ΜΑΤΙ

ΠΕΪΝΙΡΛΙ ΑΦΡΑΤΑ ΜΕ ΑΥΓΟ ΜΑΤΙ

Το πεϊνιρλί απογειώνεται με καλό κασέρι και φρέσκα, βιολογικά αυγά. Αναζητήστε ένα καλό, πικάντικο κασέρι (π.χ. Σοχού) και φτιάξτε αξέχαστα πεϊνρλί που θα εντυπωσιάσουν!



Subscribe