Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΙΤΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΓΙΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ

ΠΙΤΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΓΙΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ

ΠΙΤΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΓΙΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ

: 6-8
: 30 min
: 50 min

Φτιάξτε μεγαλύτερη ποσότητα από τη γέμιση και χρησιμοποιήστε τη για να γεμίσετε την γαλοπούλα που θα σερβίρετε στο γιορτινό τραπέζι.

Υλικά
  • 6 χωριάτικα φύλλα Ζύμη Ψαχνών
  • 150 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο, για το άλειμμα του ταψιού και των φύλλων
  • Για την γέμιση
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 600 γρ. λουκάνικο ξυδάτο, Κασσάκης
  • 200 ml Syrah, Κτήμα Αβαντίς
  • 2 πράσα
  • 200 γρ. κολοκύθα, τριμμένη
  • 100 γρ. ρύζι μπονέτ, Ωμέγα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ξερά σύκα, ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας κουκουνάρια, καβουρδισμένα για λίγα λεπτά στο γκριλ, μέχρι να χρυσίσουν
  • 200 γρ. Regato Arla, τριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας αρωματικό mix αλατιού, Evripidou.gr
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • μαυροσούσαμο για το πασπάλισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ βάζω το κρασί και τα σύκα και τα αφήνω στην άκρη για 15 λεπτά. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, χαράζω τα λουκάνικα και αφαιρώ το φυσικό έντερο. Βάζω στο μούλτι το λουκάνικο και τα πράσα και τα πολτοποιώ μέχρι να μοιάζουν με κιμά.
  • Βήμα 2 Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρω το λουκάνικο με τα πράσα. Προσθέτω το ρύζι και πασπαλίζω με το mix αλατιού. Συνεχίζω το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά και προσθέτω το κουκουνάρι, τα σύκα μαζί με το κρασί τους. Μόλις εξατμιστούν οι αλκοόλες, προσθέτω την τριμμένη κολοκύθα. Ανακατεύω και αποσύρω από τη φωτιά. Αφήνω τη γέμιση να κρυώσει και προσθέτω το ρεγκάτο.
  • Βήμα 3 Για την πίτα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Αλείφω με βούτυρο μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και στρώνω τα 5 χωριάτικα φύλλα αλειμμένα μεταξύ τους με βούτυρο. Αδειάζω τη γέμιση και ισιώνω την επιφάνεια με ένα κουτάλι. Γυρίζω τα φύλλα που εξέχουν από τη φόρμα και σκεπάζω τη γέμιση. Βουτυρώνω το τελευταίο χωριάτικο φύλλο και το διπλώνω σε χαλαρό πλισέ. Το στρώνω επάνω στη φόρμα και βουτυρώνω καλά με όσο βούτυρο έχει απομείνει. Πασπαλίζω με μαυροσούσαμο και ψήνω για 45-50 ώρα μέχρι να ροδίσει. Αφήνω την πίτα να σταθεί για 15 λεπτά και ξεφορμάρω. Την αφήνω σε σχάρα να κρυώσει.

Related Posts

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΡΙ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΡΙ

Πεντανόστιμο κοτόπουλο με αρωματικό κάρι και αμύγδαλα. Τα μπαχαρικά αλλά και το μήλο είναι αυτά που το κάνουν να ξεχωρίζει!

ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΤΗΝ ΚΙΝΟΑ

ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΤΗΝ ΚΙΝΟΑ

Έχετε ποτέ δοκιμάσει κινόα; Αυτός ο μικρός αλλά τόσο αποτελεσματικό σπόρο των Ίνκας, θεωρείται δημητριακό, αλλά πολύ πιο εύκολο στην πέψη. Να ξέρετε πως θα βρείτε την κινόα σε πολλά χρώματα: άσπρο, κόκκινο, μαύρο αλλά και μπλε. Το λευκό είναι και το πιο κοινό, αλλά […]



Subscribe