Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑΤΑ ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟΥ

ΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑΤΑ ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟΥ

ΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑΤΑ ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟΥ

: 12-14
: 15 min
: 30 min

Τα πιτάκια αυτά γίνονται και τηγανητά: Ζεσταίνω 3 δάχτυλα ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζω τα πιτάκια σε μέτρια φωτιά, σε δόσεις, για 2 – 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Στην περίπτωση αυτή δεν τα πασπαλίζω με σουσάμι γιατί καίγεται και πικρίζει. Είναι εξαιρετικά νόστιμα αλλά και πιο βαριά.

Υλικά
  • 4 έτοιμα παραδοσιακά φύλλα (θα τα βρείτε από αρκετές εταιρείες, νωπά ή κατεψυγμένα)
  • ½ φλιτζ. τσαγιού (100 ml ελαιόλαδο) + λίγο ακόμη για το άλειμμα του ταψιού
  • λίγο μαυροκούκκι (μαύρο σουσάμι) ή σουσάμι απλό (ελαφρά καβουρδισμένο για 2 – 3 λεπτά στο γκριλ)
  • Για τη γέμιση
  • 3 φλιτζ. τσαγιού περισσεύματα λαχανόρυζου, κατά προτίμηση μαγειρεμένου με λίγο καρότο και άνηθο –αλλιώς, προσθέτουμε στο λαχανόρυζό μας 1 τριμμένο βιολογικό καρότο, ½ ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο και 150 γρ. τριμμένο κασέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω καλά το λαχανόρυζο και το τριμμένο κασέρι.
  • Βήμα 2 Για τα πιτάκια: Κόβω κάθε χωριάτικο φύλλο σε 3 – 4 λωρίδες πλάτους 6 εκατοστών. Στη μία στενή άκρη κάθε λωρίδας βάζω από 1 κουτ. σούπας από το μείγμα της γέμισης. Διπλώνω τη μία γωνία του φύλλου πάνω στη γέμιση, φτιάχνοντας ένα τρίγωνο. Συνεχίζω το χιαστί δίπλωμα με τον ίδιο τρόπο ώστε να φτιάξω τελικά ένα τρίγωνο πιτάκι. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με όλες τις λωρίδες των φύλλων, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Συνολικά φτιάχνω 12 – 14 πιτάκια.
  • Βήμα 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Αλείφω τα πιτάκια με λίγο ελαιόλαδο και τα πασπαλίζω με το μαύρο ή το απλό σουσάμι. Λαδώνω ελαφρώς μια λαμαρίνα φούρνου ή ένα μεγάλο ρηχό ταψί και αραδιάζω εκεί τα πιτάκια. Τα ψήνω στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 25 – 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Related Posts

ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΙ

ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΙ

Αν θέλουμε, σερβίρουμε τους λαχανοντολμάδες σκέτους, χωρίς τη σάλτσα της κατσαρόλας. Εκτός νηστείας, μπορούμε να τους αυγοκόψουμε ή να τους σερβίρουμε με μια σάλτσα που θα φτιάξουμε…

ΟΙ ΣΟΥΠΕΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΟΙ ΣΟΥΠΕΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Αγαπημένα πιάτα που εκπέμπουν ζεστασιά και θαλπωρή! Χειμώνας και κρύο είναι η κατάλληλη εποχή για να τα απολαύσουμε! Είναι χορταστικές και μπορούν να γίνουν το κύριο πιάτο στο καθημερινό μας τραπέζι. Σας έχω τις καλύτερες προτάσεις για σούπες μαγικές! Τραχανόσουπα με λαχανικά σοτέ Νηστίσιμη και […]