Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Πιπερόπιτα με μπεσαμέλ

Πιπερόπιτα με μπεσαμέλ
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
 10΄ Μαγείρεμα: 15΄
Ψήσιμο: 1 ώρα
6 – 8 μερίδες [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Θεσσαλονίκη!
Υλικά Εκτέλεση
  • 8 χωριάτικα φύλλα Στρογγυλό Ζύμη Ψαχνών
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, ψιλοκομμένες
  • 2 πράσινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
  • 2 κίτρινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
  • 1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ανθότυρο, τριμμένο με το χέρι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού κασέρι πικάντικο, τριμμένο
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την μπεσαμέλ

  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρά χτυπημένα
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την μπεσαμέλ: Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζω τη μαργαρίνη να λιώσει. Προσθέτω το αλεύρι και καβουρδίζω για 3 λεπτά. Προσθέτω το γάλα και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να πήξει. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω τα αυγά ανακατεύοντας ασταμάτητα μέχρι να ενσωματωθούν. Αλατοπιπερώνω και αφήνω την μπεσαμέλ στην άκρη.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.

Σε ένα φαρδύ τηγάνι, βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω το κρεμμύδι και τις ψιλοκομμένες πιπεριές και σοτάρω για 10 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω τα τυριά, την πιπερίτσα τσίλι, λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι.
Ρίχνω το μίγμα με τις πιπεριές στην κατσαρόλα με την μπεσαμέλ και ανακατεύω καλά.

Βουτυρώνω με λίγη λιωμένη μαργαρίνη ένα ταψάκι και στρώνω ένα στρογγυλό φύλλο. Το βουτυρώνω και σκεπάζω με ένα δεύτερο φύλλο. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία για άλλα δύο φύλλα (συνολικά 4 φύλλα στη βάση). Αδειάζω τη γέμιση και στρώνω με ένα κουτάλι να πάει παντού.
Σκεπάζω με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντάς τα ενδιάμεσα. Χαράζω την πίτα με ένα κοφτερό μαχαίρι και ψήνω για 1 ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει.
Βγάζω το ταψί από το φούρνο και αφήνω την πίτα να κρυώσει. Κόβω σε κομμάτια και σερβίρω.


Related Posts

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

Aπό τις πιο αφράτες και νόστιμες συνταγές που γίνεται πολύ γρήγορα με υλικά που έχετε στο σπίτι. Αν δεν έχετε πούδρα αμυγδάλου, μπορείτε να τρίψετε λίγα αμύγδαλα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη.

ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ, ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΣΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ, ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΣΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

Η αφράτη, βουτυρένια σφολιάτα «αγκαλιάζει» τέλεια το σούπερ πικάντικο κοτόπουλο. Οι πιπεριές και τα πολλά μπαχαρικά το κάνουν ξεχωριστό. Μπορεί να το σερβίρετε με μια μεγάλη, πράσινη σαλάτα, σαν κύριο γεύμα.



Subscribe