10΄ | Μαγείρεμα: 15΄ Ψήσιμο: 1 ώρα |
6 – 8 μερίδες | – | [printfriendly] |
Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Θεσσαλονίκη! | |
Υλικά | Εκτέλεση |
Για την μπεσαμέλ
|
Για την μπεσαμέλ: Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζω τη μαργαρίνη να λιώσει. Προσθέτω το αλεύρι και καβουρδίζω για 3 λεπτά. Προσθέτω το γάλα και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να πήξει. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω τα αυγά ανακατεύοντας ασταμάτητα μέχρι να ενσωματωθούν. Αλατοπιπερώνω και αφήνω την μπεσαμέλ στην άκρη. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Σε ένα φαρδύ τηγάνι, βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω το κρεμμύδι και τις ψιλοκομμένες πιπεριές και σοτάρω για 10 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω τα τυριά, την πιπερίτσα τσίλι, λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι. Βουτυρώνω με λίγη λιωμένη μαργαρίνη ένα ταψάκι και στρώνω ένα στρογγυλό φύλλο. Το βουτυρώνω και σκεπάζω με ένα δεύτερο φύλλο. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία για άλλα δύο φύλλα (συνολικά 4 φύλλα στη βάση). Αδειάζω τη γέμιση και στρώνω με ένα κουτάλι να πάει παντού. |