Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΠΙΠΕΡΟΠΙΤΑ

ΠΙΠΕΡΟΠΙΤΑ

ΠΙΠΕΡΟΠΙΤΑ

: 8
: 15 min
: 40 min

Η τέλεια συνταγή για brunch ή για το γραφείο. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και 200 γρ. καπνιστό ζαμπόν για πιο πλούσια γεύση.

Υλικά
  • 300 γρ. αλεύρι κίτρινο ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
  • 80 γρ. βούτυρο LURPAK, μαλακωμένο
  • 5 γρ. μαγιά ξερή
  • 2 αυγά
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 36% ARLA
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε μικρά καρέ, σοταρισμένη
  • 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε μικρά καρέ, σοταρισμένη
  • 200 γρ. ARLA mozzarella τριμμένη
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το θυμάρι. Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής τα αυγά και την κρέμα γάλακτος και τα χτυπάω σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα.
  • Βήμα 2 Μεταφέρω το μείγμα στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύω με μια μαρίζ προσθέτοντας σταδιακά το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια. Αφού ενσωματωθεί το βούτυρο στο μείγμα, προσθέτω την μοτσαρέλα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Βήμα 3 Βουτυρώνω καλά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ 20-22 εκ. Αδειάζω το μισό μείγμα στη φόρμα και ισιώνω με ένα κουτάλι. Σκορπίζω τις μισές σοταρισμένες πιπεριές και καλύπτω με το υπόλοιπο μείγμα. Σκορπίζω τις υπόλοιπες πιπεριές και ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά.

Related Posts

ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΨΗΤΗ, ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΚΙΝΟΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΨΗΤΗ, ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΚΙΝΟΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Πολύ χορταστική πρόταση που μπορείτε να το σερβίρετε ως ζεστή σαλάτα. Αν προσθέσετε λίγη τριμμένη φέτα γίνεται ένα ελαφρύ γεύμα ή βραδινό.

ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙΑ

ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙΑ

Χορταστική κιμαδόπιτα που με τη συνοδεία μιας μεγάλης, πράσινης σαλάτας, μπορεί να γίνει και κύριο πιάτο.