Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΣΤΟ ΛΑΔΙ, ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΣΤΟ ΛΑΔΙ, ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΣΤΟ ΛΑΔΙ, ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ

: 5 min
: 30 min

Πανεύκολο ορεκτικό. Διατηρείται για 1 μήνα τουλάχιστον στο ψυγείο και μπορούν να συνοδεύσουν τέλεια το ουζάκι ή την μπυρίτσα.

Υλικά
  • 10 μέτριες πιπεριές Φλωρίνης
  • 6 – 7 φρέσκα φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
  • 2 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες και ολόκληρες
  • άφθονο, καλής ποιότητας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το γκριλ σε δυνατή φωτιά.
  • Βήμα 2 Αραδιάζω τις πιπεριές, ολόκληρες, στη σχάρα του φούρνου την οποία τοποθετώ σε ένα από τα ψηλά ράφια του φούρνου. Τις ψήνω για 20 – 25 λεπτά, γυρίζοντάς τις τακτικά, μέχρι η φλούδα τους να μαυρίσει ομοιόμορφα. Τις βγάζω από το φούρνο, τις βάζω σε ένα μεγάλο μπολ και το σκεπάζω αμέσως με διάφανη μεμβράνη. Τις αφήνω έτσι καλά κλεισμένες για 15 λεπτά, ώστε οι εγκλωβισμένοι υδρατμοί να αποκολλήσουν τη φλούδα από τη σάρκα τους.
  • Βήμα 3 Τις βγάζω από το μπολ και τις στραγγίζω, κρατώντας το ζουμί που έχουν αφήσει στο μπολ. Τις ξεφλουδίζω (κάτι που γίνεται πανεύκολα), τις καθαρίζω από σπόρια, κοτσάνια και μεμβράνες και τις κόβω σε 2 – 3 μακριές λωρίδες την καθεμία.
  • Βήμα 4 Τα μεταφέρω σε ένα μέτριο γυάλινο βάζο, σε στρώσεις, βάζοντας ενδιάμεσα τα φύλλα του πλατύφυλλου βασιλικού. Προσθέτω το σκόρδο και το ζουμί που άφησαν οι πιπεριές στο μπολ και γεμίζω το βάζο έως επάνω με ελαιόλαδο. Κλείνω καλά το βάζο και το αφήνω στο ψυγείο. Διατηρώ εκεί τις πιπεριές για 2 μήνες.
  • Βήμα 5 Οι πιπεριές διατηρούνται εκεί για 1 μήνα. Κάθε φορά που θέλω να σερβίρω, βγάζω όσες λωρίδες χρειάζομαι και τις αφήνω για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου, για να ξεπαγώσει το λάδι τους.

Related Posts

H MARGHERITA ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

H MARGHERITA ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Άνοιξη έρχεται και το μαγικό νησί των Φαιάκων ετοιμάζεται να φιλοξενήσει επισκέπτες απο όλο τον πλανήτη!!Η Κέρκυρα φημίζεται για την γαστρονομία της αφού εκεί η Ελληνική συναντά την Ιταλική κουλτούρα  και δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερο τόπο για την κορυφαία βραβευμένη Margherita pizza Artigianale!! […]

GARIDOFLOGERES ME ANTHOTYRO – FEUILLETÉS DE CREVETTE AU FROMAGE D’ANTHOTIRO

GARIDOFLOGERES ME ANTHOTYRO – FEUILLETÉS DE CREVETTE AU FROMAGE D’ANTHOTIRO

Elles seront servies avec des tomates cerises et l’on versera par-dessus les feuilletés du petimezi.