Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΕΡΑΤΟ ΤΟΥΡΣΙ

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΕΡΑΤΟ ΤΟΥΡΣΙ

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΕΡΑΤΟ ΤΟΥΡΣΙ

: 2 κιλά
: 30 min
: 25 min

Στάνταρ τουρσάκι που φτιάχνω το καλοκαίρι που βρίσκω ωραίες πιπεριές. Αν βρω μακριές, καυτερές πιπεριές φρέσκες, προσθέτω 1-2 ψιλοκομμένες και αντικαθιστώ τις αποξηραμένες. Γίνεται ακόμα πιο πικάντικο.

Υλικά
  • 2 κιλά πιπεριές κέρατο
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 2 φύλλα δάφνης, σπασμένα σε μικρότερα κομμάτια
  • 2 κουτ. σούπας αλάτι χονδρό + αρκετό ακόμα ψιλό, για την άλμη
  • 2 – 3 καρφάκια γαρίφαλο
  • 1 κουτ. γλυκού ολόκληροι κόκκοι μαύρο πιπέρι
  • 3 σκελίδες σκόρδου, κομμένες σε φετάκια
  • 2 – 3 αποξηραμένες πιπερίτσες τσίλι (αν θέλετε)
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Πλένω καλά τις πιπεριές, τις σκουπίζω σχολαστικά και με ένα μαχαιράκι κόβω και πετάω τα κοτσάνια τους. Τις χαράζω κατά μήκος βαθιά (χωρίς να τις κόψω στη μέση) και αφαιρώ τα σπόρια τους.
  • Βήμα 2 Βάζω να βράσει άφθονο, ελαφρώς αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και, μόλις κοχλάσει ρίχνω τις πιπεριές σε δύο-τρεις δόσεις και τις ζεματίζω για 2 – 3 λεπτά από τη στιγμή που θα ξαναπάρει βράση το νερό. Στραγγίζω καλά κάθε δόση. Κρατάω κατά μέρος 1 λίτρο από το νερό που τις ζεμάτισα και πετάω το υπόλοιπο.
  • Βήμα 3 Στο 1 λίτρο νερό που έμεινε ρίχνω τη ζάχαρη, τις δάφνες, το χονδρό αλάτι, τα γαρίφαλα και τα πιπέρια και αφήνω να πάρουν μαζί μια βράση. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω το μείγμα να γίνει χλιαρό.
  • Βήμα 4 Φτιάχνω μια άρμη: Βάζω να βράσει άφθονο νερό για 20 λεπτά και το αφήνω να κρυώσει και να γίνει χλιαρό. Εκεί προσθέτω σταδιακά ψιλό αλάτι και ανακατεύω, μέχρι να διαλυθεί. Η άρμη είναι έτοιμη όταν ρίξω μέσα ένα ωμό αυγό (καθαρό και καλά πλυμένο) και αυτό παραμείνει κάτω ακριβώς από την επιφάνεια του νερού, αφήνοντας να εξέχει μόνο μια μύτη με διάμετρο όσο ένα νόμισμα (π.χ. 1 ευρώ). Γι’ αυτό ρίχνω το αλάτι σταδιακά, ανακατεύω για να διαλυθεί και κάθε τόσο βάζω το αυγό για να ελέγξω την άρμη.
  • Βήμα 5 Αποστειρώνω μερικά γυάλινα βάζα και, όσο είναι ακόμα καυτά, μοιράζω εκεί τα σκόρδα και τις πιπερίτσες τσίλι. Μοιράζω στα βάζα το χλιαρό νερό με τα μπαχαρικά, χωρίς να το σουρώσω και, επειδή το νερό αυτό δεν θα καλύψει τα υλικά, συμπληρώνω με την άρμη που έφτιαξα, μέχρι να καλύψει καλά τις πιπεριές κατά 1½ εκ. Κλείνω τα βάζα και φυλάω το τουρσί σε μέρος σκοτεινό και δροσερό. Διατηρείται στο ίδιο μέρος ακόμα και μετά το άνοιγμα.

Related Posts

GARIDOFLOGERES ME ANTHOTYRO – FEUILLETÉS DE CREVETTE AU FROMAGE D’ANTHOTIRO

GARIDOFLOGERES ME ANTHOTYRO – FEUILLETÉS DE CREVETTE AU FROMAGE D’ANTHOTIRO

Elles seront servies avec des tomates cerises et l’on versera par-dessus les feuilletés du petimezi.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ & ΧΑΒΙΑΡΙ ΠΙΠΕΡΙΑΣ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ & ΧΑΒΙΑΡΙ ΠΙΠΕΡΙΑΣ

Οι μανιταρόταρτες είναι από τις πιο αγαπημένες μου. Χορταστικές και γευστικές είναι ότι πρέπει για πρώτο πιάτο. Ο συνδυασμός μανιτάρι-μπλε τυρί είναι πραγματικά εξαιρετικός.