20΄ | 45΄ | 500 γρ. μαρμελάδα | – | [printfriendly] |
Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Λευκάδα! | |
Υλικά | Εκτέλεση |
|
Περνάω από το multi τη μισή ποσότητα από τις ντομάτες (μαζί με τα σποράκια, γιατί τα σποράκια έχουν πηκτίνη και θα βοηθήσουν να πήξει η μαρμελάδα) μαζί με το τζίντζερ. Τις υπόλοιπες ντομάτες τις καθαρίζω και τις κόβω σε κυβάκια του 1 εκατοστού. Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζω τις ντομάτες (κυβάκια και πολτός) όπως και τις ψιλοκομμένες καυτερές πιπερίτσες, τη ζάχαρη, το σκόρδο, το μπαχάρι και το βαλσαμικό. Αφήνω σε χαμηλή φωτιά να πήξει η μαρμελάδα για 30 με 40 λεπτά. Αν χρειαστεί, ξαφρίζω και ανακατεύω συχνά με ξύλινο κουτάλι για να μην κολλήσει η μαρμελάδα στο πάτο της κατσαρόλας. Αποσύρω από τη φωτιά και τη διατηρώ σε αποστειρωμένα βάζα. |