Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΜΕΖΕΔΕΣ-ΟΡΕΚΤΙΚΑ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΡΕΜΜΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΡΕΜΜΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Παραδοσιακή γεύση με ιδιαίτερες διατροφικές ιδιότητες Το πλιγούρι αποτελεί εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, συμβάλλοντας έτσι στην εύρυθμη λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος και στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας.
Περισσότερα →
ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΜΕ «ΜΥΡΙΣΤΙΚΑ»
ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΜΕ «ΜΥΡΙΣΤΙΚΑ»
Τα ντολμαδάκια είναι από τα αγαπημένα των Ελλήνων και σχεδόν σε κάθε γωνιά της Ελλάδα θα τα βρεις με μικρές ή μεγάλες παραλλαγές. Τα τρυφερά αμπελόφυλλα σε συνδυασμό με το ρύζι και μπόλικα μυρωδικά είναι φαγητό που μοσχοβολάει «μαμά»!
Περισσότερα →
ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΚΑΠΠΑΡΗ
ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΚΑΠΠΑΡΗ
Πικάντικο χούμους που ταιριάζει με ουζομεζέδες. Χρειάζεται λίγη προσοχή στο αλάτι γιατί η κάππαρη είναι πάντα αλμυρή. Δεν αλατίζουμε σε κανένα στάδιο αλλά μόνο στο τέλος και αφού δοκιμάσουμε.
Περισσότερα →
ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ «ΠΛΩΜΑΡΙΤΙΚΕΣ»
ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ «ΠΛΩΜΑΡΙΤΙΚΕΣ»
Ποιο «μεθυστικές» γαρίδες δεν θα έχετε ξαναδοκιμάσει. Τα αρώματα από το ούζο, το μαραθόσπορο και τη φρέσκια ρίγανη είναι μοναδικά. Το πετιμέζι θα δώσει γλύκα στις ξινούτσικες ντομάτες και θα δέσει τη σάλτσα.
Περισσότερα →
ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ
ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ
Παραδοσιακή και διαχρονική Λιβανέζικη συνταγή που θα βρείτε σε πολλές παραλλαγές. Άλλες φορές με ρεβίθια και άλλες όχι! Το ταχίνι δίνει απίθανη, σουσαμένια γεύση και απαλή υφή.
Περισσότερα →
ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΞΕΡΑ ΣΥΚΑ
ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΞΕΡΑ ΣΥΚΑ
Ένα τέλειο κέικ για σνακ, μεζεδάκι ή ακόμα και για να το σερβίρετε ως πρώτο πιάτο σε ένα επίσημο δείπνο. Η αλμυρή και δυνατή γεύση από το μπλε τυρί έρχεται σε κόντρα με την γλύκα των σύκων.
Περισσότερα →
ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ, ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΣΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ
ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ, ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΣΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ
Η αφράτη, βουτυρένια σφολιάτα «αγκαλιάζει» τέλεια το σούπερ πικάντικο κοτόπουλο. Οι πιπεριές και τα πολλά μπαχαρικά το κάνουν ξεχωριστό. Μπορεί να το σερβίρετε με μια μεγάλη, πράσινη σαλάτα, σαν κύριο γεύμα.
Περισσότερα →
ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΛΑΔΟΤΥΡΙ
ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΛΑΔΟΤΥΡΙ
Eκλεκτός μεζές με εκλεκτό τυράκι. Το λαδοτύρι είναι το ιδανικό τυρί για να κάνει το χοιρινό ζουμερό και πικάντικο. Aν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και μια καυτερή πιπερίτσα για ακόμα πιο «δυνατή» γεύση. Συνοδέψτε την τηγανιά με τσιπουράκι.
Περισσότερα →
ΑΜΠΕΛΟΒΛΑΣΤΑΡΑ ΤΟΥΡΣΙ
ΑΜΠΕΛΟΒΛΑΣΤΑΡΑ ΤΟΥΡΣΙ
Την Άνοιξη είναι η εποχή που τα κλήματα γεμίζουν μικρούς τρυφερούς βλαστούς και φρέσκα φύλλα. Μαζέψτε τα και φτιάξτε ένα τουρσί που θα συνοδέψει τις καλοκαιρινές μαζώξεις για ούζο με μεζέ.
Περισσότερα →
CHEDDAR SAUCE
CHEDDAR SAUCE
Εθιστική σαλτσούλα που βρίσκουμε συνήθως στα μπαρ των κινηματογράφων. Μπορούμε να την απολαύσουμε και στο σπίτι παρακολουθώντας την αγαπημένη μας ταινία ή να γίνει αφορμή για ένα επιτραπέζιο παιχνίδι.
Περισσότερα →
ΞΙΝΟΛΑΧΑΝΟ
ΞΙΝΟΛΑΧΑΝΟ
Διάσημο από τη βόρεια Ευρώπη μέχρι τη… βόρεια Ελλάδα. Είναι μεν τουρσί αλλά σερβίρεται σε μεγάλη ποσότητα, σαν συνοδευτικό. Στη Μακεδονία και τη Θράκη το ξινολάχανο είναι από τα κυριότερα συνοδευτικά για κρέας και κοτόπουλο...
Περισσότερα →
ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΤΟΥΡΣΙ
ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΤΟΥΡΣΙ
Το τουρσί αυτό τρώγεται από την επόμενη κιόλας μέρα αλλά όσο μένει τόσο νοστιμότερο γίνεται. Το αφήνω για πολλούς μήνες σε δροσερό και σκοτεινό μέρος και τα σερβίρω σε σαλάτες ή σαν συνοδευτικό σε ψητά κρεατικά και ψητό ψάρι.
Περισσότερα →
ΝΤΑΚΟΣ
ΝΤΑΚΟΣ
Το αγαπημένο μου καλοκαιρινό κολατσιό. Πέρα από την παραδοσιακή εκδοχή, μπορείτε να συνδυάσετε τα μουλιασμένα παξιμάδια με πλήθος διαφορετικά υλικά, ανάλογα με τα γούστα σας και τη φαντασία σας.
Περισσότερα →
ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ
ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ
Αξεπέραστα! Ετοιμάζονται εύκολα ακόμα και από αρχάριους, αρέσουν σε όλους, χορταίνουν και τρώγονται εύκολα με το χέρι διευκολύνοντας πολύ το σερβίρισμά τους στο σαλόνι...
Περισσότερα →
ΧΟΡΤΟΠΙΤΑΚΙΑ ΕΥΚΟΛΑ
ΧΟΡΤΟΠΙΤΑΚΙΑ ΕΥΚΟΛΑ
Πεντανόστιμα πιτάκια με «Τα Φυλλαράκια». Τα έτοιμα, κομμένα, χωριάτικα φύλλα της Ευβοϊκής Ζύμης μου έχουν λύσει τα χέρια. Για τη γέμιση κάντε μια βόλτα στη λαϊκή και διαλέξτε όσο πιο πολλά χόρτα βρείτε.
Περισσότερα →
ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ
ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ
Μπορείτε να το κόψετε σε χοντρές φέτες και να τις «ντύσετε» με χαρτί κουζίνας και λαδόκολλα. Έτσι θα διατηρηθούν μαλακές και θα μπορείτε να τις δίνετε τα παιδιά σαν κολατσιό στο σχολείο τους.
Περισσότερα →
ΤΖΑΤΖΙΚΙ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ
ΤΖΑΤΖΙΚΙ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ
Αντικαθιστώντας τον παραδοσιακό άνηθο με δυόσμο πετυχαίνουμε μια πιο δροσερή στο στόμα εκδοχή του κλασικού τζατζικιού και, βέβαια, δίνουμε έντονο άρωμα. Το τζατζίκι αυτό συνοδεύει τέλεια αρνίσιο και κατσικίσιο κρέας, μαγειρευτό ή σχάρας, καθώς και πικάντικα κεμπάπ.
Περισσότερα →
ΣΑΡΑΓΛΑΚΙΑ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ
ΣΑΡΑΓΛΑΚΙΑ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ
Χωριάτικα λουκάνικα έχω δοκιμάσει σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Αυτά που μου άρεσαν ιδιαίτερα είναι τα μανιάτικα και τα βολιώτικα. Αν δεν σας αρέσει με άρωμα πορτοκάλι, θα βρείτε με διάφορες γεύσεις για να τα αντικαταστήσετε. Με πράσο, πικάντικα, καπνιστά, μοσχαρίσια…
Περισσότερα →
ΠΡΑΣΙΝΟ ΝΤΟΜΑΤΑΚΙ ΤΟΥΡΣΙ
ΠΡΑΣΙΝΟ ΝΤΟΜΑΤΑΚΙ ΤΟΥΡΣΙ
Ακόμα και μέχρι τώρα το Δεκέμβριο, σε πολλές λαϊκές αγορές θα βρούμε πράσινα ντοματάκια που, λόγω καιρού, θερμοκρασίας και λιγότερης ηλιοφάνειας δεν προλαβαίνουν να κοκκινίσουν. Με αυτές ακριβώς τις πράσινες ντομάτες θα ετοιμάσουμε το καλύτερο τουρσί, αρωματικό και πεντανόστιμο.
Περισσότερα →
ΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑΤΑ ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟΥ
ΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑΤΑ ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟΥ
Τα πιτάκια αυτά γίνονται και τηγανητά: Ζεσταίνω 3 δάχτυλα ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζω τα πιτάκια σε μέτρια φωτιά, σε δόσεις, για 2 – 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Στην περίπτωση αυτή δεν τα πασπαλίζω με σουσάμι γιατί καίγεται και πικρίζει.
Περισσότερα →
ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΕΡΑΤΟ ΤΟΥΡΣΙ
ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΕΡΑΤΟ ΤΟΥΡΣΙ
Στάνταρ τουρσάκι που φτιάχνω το καλοκαίρι που βρίσκω ωραίες πιπεριές. Αν βρω μακριές, καυτερές πιπεριές φρέσκες, προσθέτω 1-2 ψιλοκομμένες και αντικαθιστώ τις αποξηραμένες. Γίνεται ακόμα πιο πικάντικο.
Περισσότερα →
ΠΙΚΑΛΙΛΙ – ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΤΟΥΡΣΙ
ΠΙΚΑΛΙΛΙ – ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΤΟΥΡΣΙ
Το πικαλίλι είναι τουρσί από ανάμεικτα λαχανικά που διατηρούνται σε μείγμα από ξίδι και μπαχαρικά, κυρίως μουστάρδα σκόνη και κουρκουμά. Ανάλογα με την ποσότητα των μπαχαρικών μπορεί να γίνει μέτρια καυτερό ή… σκέτη φωτιά.
Περισσότερα →
ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ
ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ
Η πάστα ελιές διατηρείται για πολύ καιρό στο ψυγείο, σε μικρά βαζάκια, γεμισμένα μέχρι επάνω με ελαιόλαδο. Το λάδι «σφραγίζει» την πάστα, χωρίς να επιτρέπει να περνά αέρας για να την αλλοιώσει και να μουχλιάσει.
Περισσότερα →
ΠΑΚΕΤΑΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ
ΠΑΚΕΤΑΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ
Συνοδεύουμε τα πακετάκια λαχανικών με ένα αρωματικό λάδι άνηθου, το οποίο ετοιμάζουμε ως εξής: Ρίχνουμε στο μπλέντερ 70 ml ελαιόλαδο και 1 ματσάκι άνηθο, χωρίς τα κοτσάνια, ψιλοκομμένο. Πολτοποιούμε τα υλικά μέχρι να φτιάξουμε...
Περισσότερα →
ΛΑΧΑΝΟ ΤΟΥΡΣΙ, ΠΟΛΙΤΙΚΟ
ΛΑΧΑΝΟ ΤΟΥΡΣΙ, ΠΟΛΙΤΙΚΟ
Ουζομεζές από τους λίγους, χειμώνα-καλοκαίρι. Όπως και στην ωμή εκδοχή της σαλάτας, ο συνδυασμός λάχανου άσπρου και κόκκινου με την καυτερή πιπερίτσα και το σέλινο είναι από τους καλύτερους που έχω δοκιμάσει.
Περισσότερα →
ΚΡΙΤΑΜΑ ΤΟΥΡΣΙ
ΚΡΙΤΑΜΑ ΤΟΥΡΣΙ
Θα το βρείτε δίπλα στη θάλασσα, να «γλύφει» τα ριζά των βράχων ή ακόμα και τους τοίχους και τις ξερολιθιές δίπλα στο κύμα. Είναι σκουροπράσινο φυτό, με φύλλα λεπτά, μακριά και μυτερά και κοτσάνια σχετικά χοντρούτσικα...
Περισσότερα →
ΧΤΑΠΟΔΙ ΚΟΝΦΙ ΣΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΜΕ ΦΡΕΣΚΙΑ ΡΙΓΑΝΗ
ΧΤΑΠΟΔΙ ΚΟΝΦΙ ΣΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΜΕ ΦΡΕΣΚΙΑ ΡΙΓΑΝΗ
Μελωμένο, τέλειο χταποδάκι που όμοιο του δεν έχετε ξαναγευτεί! Για μια ακόμη φορά το ελαιόλαδο κάνει το «θαύμα» του. Αν θέλουμε αυτό το τέλειο μεζέ να το κάνουμε φαγάκι καλοκαιρινό δεν έχουμε παρά να προσθέσουμε το τελευταίο τέταρτο...
Περισσότερα →
ΚΑΠΠΑΡΗ ΤΟΥΡΣΙ
ΚΑΠΠΑΡΗ ΤΟΥΡΣΙ
Αυτό που θα χρησιμοποιήσετε για τουρσί είναι οι γνωστές πράσινες μπαλίτσες που δεν είναι άλλο από τα μπουμπούκια της (τα λένε και καππαρόμηλα ή κουμπιά κάππαρης). Τα μπουμπούκια θα τα μαζέψετε από το Μάιο ως τον Αύγουστο.
Περισσότερα →
ΚΑΝΤΑΪΦΑΚΙΑ ΑΛΜΥΡΑ ΜΕ 3 ΤΥΡΙΑ
ΚΑΝΤΑΪΦΑΚΙΑ ΑΛΜΥΡΑ ΜΕ 3 ΤΥΡΙΑ
Τέλεια για μπουφέ, ιδανικά για να απολαύσουμε τη μπιρίτσα μας και, επιτέλους, κάτι διαφορετικό από τα κλασικά τυροπιτάκια. Πειραματιστείτε ελεύθερα με τα τυριά, αντικαθιστώντας όποιο σας αρέσει με κάποιο άλλο αντίστοιχης υφής...
Περισσότερα →
ΓΚΟΥΑΚΑΜΟΛΕ ΜΕ ΚΑΠΠΑΡΗ ΚΑΙ ΜΠΑΣΤΟΥΝΑΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΓΚΟΥΑΚΑΜΟΛΕ ΜΕ ΚΑΠΠΑΡΗ ΚΑΙ ΜΠΑΣΤΟΥΝΑΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
Θα σερβίρετε το γκουακαμόλε με τσιπς τορτίγιας αλλά και με μπαστουνάκια από τραγανά, ωμά λαχανικά, όπως μπουκετάκια κουνουπιδιού, κλωνάρια σέλερι, καρότα, πιπεριές κάθε χρώματος, αγγουράκια κ.ά., κομμένα σε λεπτά...
Περισσότερα →
ΒΟΛΒΟΙ ΞΥΔΑΤΟΙ
ΒΟΛΒΟΙ ΞΥΔΑΤΟΙ
Ιδιαίτερος μεζές που συνηθίζεται πολύ τις ημέρες της νηστείας και ταιριάζει πολύ με το ούζο ή το τσίπουρο. Έχουν ελαφρώς πικρούτσικη γεύση αλλά όσο πιο πολύ τους αφήσετε στο ελαιόλαδο θα γλυκαίνουν όλο και περισσότερο.
Περισσότερα →
ΒΛΙΤΟΠΙΤΑ ΓΥΜΝΗ ΜΕ ΚΑΛΑΘΑΚΙ ΛΗΜΝΟΥ
ΒΛΙΤΟΠΙΤΑ ΓΥΜΝΗ ΜΕ ΚΑΛΑΘΑΚΙ ΛΗΜΝΟΥ
Τα βλίτα είναι ένα πολύ φτηνό υλικό που τα βρίσκουμε παντού το καλοκαίρι. Ευκαιρία να τα δοκιμάσετε σε μια διαφορετική συνταγή που ξεφεύγει από τα κλασσικά. Το Καλαθάκι είναι διάσημο τυράκι της Λήμνου...
Περισσότερα →
ΑΝΑΜΕΙΚΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΤΟΥΡΣΙ
ΑΝΑΜΕΙΚΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΤΟΥΡΣΙ
Αφήνω τα βαζάκια σε σκοτεινό και δροσερό σημείο για 2 εβδομάδες πριν τα ανοίξω. Μετά το άνοιγμα το τουρσί διατηρείται για καιρό εντός ή εκτός ψυγείου, πάντα σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.
Περισσότερα →
ΑΓΓΟΥΡΑΚΙΑ ΤΟΥΡΣΙ
ΑΓΓΟΥΡΑΚΙΑ ΤΟΥΡΣΙ
Θα είναι έτοιμα σε 4 – 6 εβδομάδες αλλά συνεχίζουν να διατηρούνται σε άριστη κατάσταση εκεί για πολλούς μήνες. Είναι θαυμάσια σε σπιτική ρώσικη σαλάτα, σε χάμπουργκερ, σε σαλάτες, σε ντιπ, ενώ είναι το μόνο υλικό...
Περισσότερα →
ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΑΡΟΚΙΝΗ (ZAALOUK)
ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΑΡΟΚΙΝΗ (ZAALOUK)
Η διαφορά με τη δική μας μελιτζανοσαλάτα είναι ο τρόπος που μαγειρεύουμε τις μελιτζάνες πριν τις χρησιμοποιήσουμε. Εδώ οι μελιτζάνες γίνονται αχνιστές. Αν αντέχετε τα πικάντικα, βάλτε αρκετό τσίλι. Ταιριάζει απίστευτα.
Περισσότερα →
ΜΑΪΝΤΑΝΟΣΑΛΑΤΑ
ΜΑΪΝΤΑΝΟΣΑΛΑΤΑ
Πρόκειται για μια παραλλαγή της παραδοσιακής μαϊντανοσαλάτας από τη Σύρο. Αλείφεται σε φρυγανισμένες φέτες ψωμιού ή σερβίρεται σαν ντιπ με κριτσίνια ή με σφικτοβρασμένα αυγά ή με μια πατατοσαλάτα.
Περισσότερα →
ΤΥΡΟΚΡΟΚΕΤΕΣ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ
ΤΥΡΟΚΡΟΚΕΤΕΣ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ
Για τις τέλειες τυροκροκέτες, με απολαυστική τραγανή και χρυσαφένια κρούστα και κρεμώδες, μελάτο εσωτερικό, διαλέγω πάντα μαλακά κίτρινα τυριά όπως το μετσοβόνε, μια γλυκιά γραβιέρα, κασέρι, ένταμ, ένα καλό κατακίτρινο τσένταρ ή γκούντα...
Περισσότερα →
ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ ΣΠΙΤΙΚΗ
ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ ΣΠΙΤΙΚΗ
Βασικό υλικό για μια κλασική τυροκαυτερή είναι η καλή, πικάντικη φέτα. Μπορούμε να επιλέξουμε μια βαρελίσια πιπεράτη αλλά αν δεν μας αρέσει την αντικαθιστούμε με κάποια ηπιότερη.
Περισσότερα →
ΝΤΑΚΑΚΙΑ ΜΕ ΞΙΓΑΛΟ ΚΑΙ ΨΗΤΑ ΦΡΟΥΤΑ
ΝΤΑΚΑΚΙΑ ΜΕ ΞΙΓΑΛΟ ΚΑΙ ΨΗΤΑ ΦΡΟΥΤΑ
Το ξίγαλο είναι ένα μαλακό, λευκό επιτραπέζιο τυρί, αλοιφώδους υφής, με υπόξινη, ευχάριστη, δροσερή γεύση και άρωμα, που παράγεται από αιγοπρόβειο γάλα. Ψήστε όποιο φρούτο σας αρέσει, και ένα καλό ελαιόλαδο...
Περισσότερα →
ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΠΑΝΕ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΠΑΝΕ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ
Ένα υπέροχο ορεκτικό που δεν χρειάζεται πολλά υλικά και δύσκολες παρασκευές για να δείξει την αξία του. Το Κεφαλοτύρι Κρήτης παρασκευάζεται αποκλειστικά από πρόβειο και αίγειο γάλα. Η γεύση του είναι αλμυρή και πικάντικη.
Περισσότερα →
CHEESECAKE ΑΛΜΥΡΟ ΜΕ 3 ΤΥΡΙΑ
CHEESECAKE ΑΛΜΥΡΟ ΜΕ 3 ΤΥΡΙΑ
Σερβίρετε αυτό το δροσερό και κομψό cheesecake σαν πρώτο πιάτο σε ένα καλοκαιρινό γεύμα ή σαν ορεκτικό, σε μπουφέ. Αν δεν σας αρέσει το ροκφόρ, το αντικαθιστάτε με μαλακή φέτα.
Περισσότερα →
CHEESECAKE ΜΕ ΓΑΛΟΜΥΖΗΘΡΑ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ
CHEESECAKE ΜΕ ΓΑΛΟΜΥΖΗΘΡΑ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ
Ένα cheesecake με άρωμα Ελλάδας. Αντί για τα ξενόφερτα τυριά που έχουμε συνηθίσει να χρησιμοποιούμε σας προτείνω να δοκιμάσετε τη γαλομυζήθρα. Είναι ένα μαλακό τυρί, με αλοιφώδη υφή, υπόξινη και δροσερή γεύση και άρωμα.
Περισσότερα →
ΣΠΕΤΖΟΦΑΪ ΠΗΛΙΟΡΕΙΤΙΚΟ
ΣΠΕΤΖΟΦΑΪ ΠΗΛΙΟΡΕΙΤΙΚΟ
Μια νόστιμη και παραδοσιακή συνταγή από το πανέμορφο Πήλιο. Αν θέλουμε το φαγάκι πιο πικάντικο, μπορούμε να προσθέσουμε και 1-2 πιπερίτσες τσίλι ψιλοκομμένες, μαζί με τις πιπεριές.
Περισσότερα →
ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΔΟΠΙΤΑ
ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΔΟΠΙΤΑ
Παστουρμαδόπιτα, Πίτα Καισάρειας, Παστουρμανλί… Όπως και να την πείτε είναι η ίδια πίτα. Σ’ αυτή τη συνταγή, θα την δοκιμάσετε σε μια πιο πικάντικη παραλλαγή με πιπεριά και λιαστή ντομάτα.
Περισσότερα →
ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ
ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ
Το σαλάμι αέρος είναι ένα υπέροχο αλλαντικό με ελαφρά πικάντικη γεύση. Με το ελαφρό γκρατινάρισμα που θα κάνετε στις μπρουσκέτες θα βγάλει όλες του τις μυρωδιές και θα γίνει ο τέλειος μεζές για τη μπύρα ή το ουζάκι σας.
Περισσότερα →
ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΑΚΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ
ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΑΚΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ
Ξεχάστε τα… συνηθισμένα, βαρετά, σκέτα λουκανικοπιτάκια και δημιουργήστε με φαντασία τα πιο λαχταριστά, τραγανά και πρωτότυπα πιτάκια με χωριάτικο λουκάνικο και πλούσια γέμιση που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Περισσότερα →
ΤΟΡΤΙΓΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ
ΤΟΡΤΙΓΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ
Οταν θέλω κάτι χορταστικό, εύκολο και πραγματικά νόστιμο, αυτή η ομελέτα τορτίγια είναι ό,τι πρέπει! Ιδανική αν μου έχουν περισσέψει βραστές πατάτες, ή ακόμα και ψητές οι οποίες...
Περισσότερα →
ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΓΑΥΡΟ
ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΓΑΥΡΟ
Νησιώτικο παραδοσιακό φαγάκι που φτιάχνεται “με το τίποτα”. Δοκιμάστε να φτιάξετε το γαύρο με τον τρόπο αυτό, για να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα μαγειρέματά του.
Περισσότερα →
ΠΑΤΑΤΟΤΥΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ
ΠΑΤΑΤΟΤΥΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ
Αφράτες εσωτερικά και τραγανές εξωτερικά οι κροκέτες αυτές αρωματίζονται με βασιλικό, τον οποίο μπορούμε να αντικαταστήσουμε με άλλο μυρωδικό που μας αρέσει, όπως μάραθο ή δυόσμο.
Περισσότερα →
ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΠΑΝΕ ΜΕ ΣΑΦΡΑΝ
ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΠΑΝΕ ΜΕ ΣΑΦΡΑΝ
Το μυστικό μου για τραγανή αλλά πολύ αφράτη κρούστα είναι η προσθήκη δύο απλών υλικών στο χυλό: μαρέγκας (για τεχνική που θυμίζει την ιαπωνική τεμπούρα) και κορν φλάουρ που κάνει πολύ τραγανή την κρούστα.
Περισσότερα →
ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΣΤΟ ΛΑΔΙ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ
ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΣΤΟ ΛΑΔΙ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ
Η αφθονία των καλοκαιρινών λαχανικών και φρέσκων μυρωδικών μας δίνει πολλές ιδέες για τη συντήρησή τους ώστε να τα απολαμβάνουμε για αρκετό καιρό και να γεμίζουμε με καλοκαιρινές νότες το καθημερινό μας τραπέζι.
Περισσότερα →
ΒΛΙΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΦΡΕΣΚΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑ
ΒΛΙΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΦΡΕΣΚΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑ
Δεν είναι λαδερό πιάτο, αλλά μας δίνει την ευκαιρία να απολαύσουμε τα βλίτα… αλλιώς, πέρα από τις συνηθισμένη του λαδερή εκδοχή. Συνοδέψτε με αυτούς τους κεφτέδες κάθε είδος ψητού ψαριού, ιδιαίτερα τσιπούρα και λαβράκι με λαδολέμονο.
Περισσότερα →
ΦΑΛΑΦΕΛ ΜΕ ΦΑΚΕΣ
ΦΑΛΑΦΕΛ ΜΕ ΦΑΚΕΣ
Αν και τα παραδοσιακά ανατολίτικα φαλάφελ φτιάχνονται με ρεβίθια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άνετα φακές γιατί είναι ιδιαίτερα νόστιμες και γευστικά τούς ταιριάζει το τηγάνισμα.
Περισσότερα →
ΦΑΒΑ ΑΠΟ ΚΟΥΚΙΑ
ΦΑΒΑ ΑΠΟ ΚΟΥΚΙΑ
Εξαιρετικός μεζές για όλο το χρόνο που συνοδεύει έξοχα ούζο, τσίπουρο ή κρασάκι. Αυτή η φάβα συνοδεύει τέλεια φρέσκο ψωμί φρυγανισμένο, καλά σπιτικά κριτσίνια ή καλής ποιότητας αλμυρά κράκερς.
Περισσότερα →
ΦΑΒΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ
ΦΑΒΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ
Το φυτό από το οποίο προέρχεται η φάβα είναι το λαθούρι, το οποίο στη Σαντορίνη καλλιεργείται εδώ και 3600 χρόνια. Η φάβα της Σαντορίνης είναι απαλή και γλυκιά στη γεύση.
Περισσότερα →
ΡΕΒΙΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟΙ
ΡΕΒΙΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟΙ
Το ρεβιθάλευρο είναι απίθανο συστατικό για ψωμί, κράκερς, κροκέτες και κεφτεδάκια. Εδώ το προτείνω για υπέροχους, αφράτους ρεβιθοκεφτέδες, αντικαθιστώντας τα ρεβίθια με το πολύωρο μούλιασμα και βράσιμο.
Περισσότερα →
ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΦΑΣΟΛΙΩΝ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΦΑΣΟΛΙΩΝ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Σχεδόν όλα τα όσπρια γίνονται καταπληκτικοί κεφτέδες και τα άσπρα φασόλια δεν αποτελούν εξαίρεση. Για να κερδίσουμε χρόνο, μπορούμε να βράσουμε φασόλια κάποια στιγμή που έχουμε ελεύθερο χρόνο, να τα στραγγίξουμε καλά, να τα αφήσουμε να κρυώσουν...
Περισσότερα →
ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ
ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ
Δεν είναι τόσο η γέμιση που διαφέρει εδώ από τα κλασικά γεμιστά αλλά η γλύκα και η νοστιμιά της πιπεριές Φλωρίνης –ιδιαίτερα αν βρούμε αυθεντικές, η νοστιμιά των οποίων δεν συγκρίνεται.
Περισσότερα →
ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ
ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ
Dolma δηλαδή γεμιστό και yalanji δηλαδή ψεύτικο. Ψεύτικοι ντολμάδες γιατί τους λείπει το κρέας, ο κιμάς αλλά με γεύση περίσσια από τις λιαστές ντομάτες, τα καβουρντισμένα κουκουνάρια και τις γλυκιές λιαστές σταφίδες.
Περισσότερα →
ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΙ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ
ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΙ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ
ι ανθοί κολοκυθιάς είναι από τα πιο περιζήτητα καλοκαιρινά κηπευτικά.Η εικόνα της πρωινής καλοκαιρινής δροσιάς πάνω στα εδώδιμα λουλούδια είναι ότι πιο ζωντανό μπορούμε να δούμε σε ένα περιβόλι.
Περισσότερα →
ΛΑΖΑΝΟΦΥΛΛΑ ΤΣΙΠΣ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ
ΛΑΖΑΝΟΦΥΛΛΑ ΤΣΙΠΣ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ
Ξέρετε πόσο νόστιμα τσιπς μπορείτε να φτιάξετε με λαζάνια; Γίνονται ιδιαίτερα τραγανά, είναι πολύ νόστιμα (δοκιμάστε μάλιστα να φτιάξετε τσιπς και με τα πράσινα λαζάνια σπανακιού) και είναι ένας εξαίρετος μεζές για μπίρα.
Περισσότερα →
ΜΑΡΟΥΛΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΙ
ΜΑΡΟΥΛΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΙ
Συχνά σερβίρω αυτά τα ντολμαδάκια με μια απλή και πολύ νόστιμη νηστίσιμη σάλτσα: Σε ένα μπολ ανακατεύω όσο ζουμάκι έχει μείνει στην κατσαρόλα με 1 κουτ. σούπας ταχίνι, λίγη μουστάρδα και από 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού.
Περισσότερα →
ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ
ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ
Αξίζει να αναζητήσουμε φρέσκο δεντρολίβανο σε ένα καλό φυτώρια και στα ενημερωμένα μανάβικα και σούπερ μάρκετ, καθώς το άρωμά τους εισχωρεί καλύτερα στον κορμό κάθε γαρίδας και τις μαρινάρει έξοχα.
Περισσότερα →
ΨΑΡΟΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΣΤΟ ΓΚΡΙΛ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΡΟΚΑΣ
ΨΑΡΟΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΣΤΟ ΓΚΡΙΛ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΡΟΚΑΣ
Το πέστο ρόκας μπορούμε να το ετοιμάσουμε μέχρι και 5 ημέρες νωρίτερα και να το διατηρήσουμε στο ψυγείο, μέσα σε γυάλινο βαζάκι που κλείνει καλά, με λίγο ελαιόλαδο από πάνω για να μην χαλάσει. Στην περίπτωση αυτή...
Περισσότερα →
ΤΕΡΙΝΑ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΣΟΛΟΜΟΥ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ
ΤΕΡΙΝΑ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΣΟΛΟΜΟΥ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ
Μπορεί να μοιάζει εξεζητημένη συνταγή, όμως στην πραγματικότητα είναι ένας απλός τρόπος να απολαύσουμε φιλεταρισμένο ψάρι, χωρίς να χάσουμε τίποτα από τη γεύση και την αφράτη υφή τους, που μας δίνει το ψήσιμο σε μπεν μαρί.
Περισσότερα →
ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΛΑΚΙ
ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΛΑΚΙ
Από τα νοστιμότερα μαγειρέματα της σαρδέλας είναι γεμιστές στο φούρνο. Τις καθαρίζουμε εύκολα, όπως ακριβώς καθαρίζουμε το γαύρο, χωρίς όμως να χωρίσουμε τα φιλετάκια στα δύο.
Περισσότερα →
ΡΕΓΚΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ
ΡΕΓΚΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ
Από τις πιο νόστιμες σαλάτες-κρέμες, με αναπάντεχο αλλά εξαίσιο συνδυασμό υλικών. Σερβίρουμε τη σαλάτα κρύα και σφικτή, αλειμμένη σε ζεστές φρυγανισμένες φέτες χωριάτικου ψωμιού ή σαν ντιπ, με κριτσίνια ή αλμυρά κρακεράκια.
Περισσότερα →
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΑΦΡΑΤΟΙ
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΑΦΡΑΤΟΙ
Το μυστικό είναι στο ασπράδι και τη μπίρα! Αυτά τα δύο υλικά είναι φύσει διογκωτικά και δίνουν στο μείγμα αέρινη υφή. Ειλικρινά, δεν πρόκειται για απλούς μπακαλιαροκεφτέδες αλλά για αέρινους λουκουμάδες με υπέροχη γεύση!
Περισσότερα →
ΜΕΝΟΥΛΕΣ «ΤΣΑΚΙΣΤΕΣ»
ΜΕΝΟΥΛΕΣ «ΤΣΑΚΙΣΤΕΣ»
Ιδιαίτερο μεζεδάκι από ένα υποτιμημένο και φτηνό ψάρι. Η μένουλα ή μέλουνα (σε ορισμένες περιοχές) Είναι συγγενικό ψάρι με τη μαρίδα αλλά είναι διπλάσια στο μάκρος και στο φάρδος. Προτιμήστε να τις παστώσετε...
Περισσότερα →
ΜΑΡΙΔΕΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΣΕ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ
ΜΑΡΙΔΕΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΣΕ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ
Φτιάξτε αυτό το φαγητό και με άλλα μικρά ψάρια όπως γαύρο ή μικρό γοπάκι. Εχουμε υπόψη πώς, ενώ η μαρίδα δεν απαιτεί το παραμικρό καθάρισμα, παρά μόνο καλό πλύσιμο, τα υπόλοιπα ψαράκια χρειάζονται καθάρισμα από εντόσθια και κεφάλια και, αν είναι λίγο μεγαλύτερα, από τις ραχοκοκαλιές.
Περισσότερα →
ΣΟΥΗΔΙΚΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
ΣΟΥΗΔΙΚΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
Λαχταριστά, ζουμερά κεφτεδάκια που στη Σουηδία πλασσάρονται σαν street food. Μπορείτε να τα σερβίρετε με βραστά λαχανικά (κολοκυθάκια, καρότα, μπρόκολο) με μικρές, βραστές πατατούλες και για τους πιο τολμηρούς, με συνοδεία μιας κόκκινης μαρμελάδας.
Περισσότερα →
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΑ
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΑ
Ο τραχανάς αντικαθιστά μέρος του ψωμιού στο μείγμα με τον κόκκο τους να γίνεται αισθητός στο στόμα, δίνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο αποτέλεσμα. Το μείγμα του κιμά γίνεται πιο στεγνό μεν, αλλά τηγανίζεται ομοιόμορφα.
Περισσότερα →
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ
Αν δεν σας αρέσει η γραβιέρα χρησιμοποιήστε όποιο άλλο τυρί θέλετε. Αποφύγετε τα πολύ σκληρά όπως παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι και προτιμήστε αυτά που λιώνουν ωραία, όπως κασέρι, γκούντα, ένταμ, γραβιέρα γλυκιά, ακόμη και μια μαλακή φέτα ή ένα ροκφόρ!
Περισσότερα →
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΑΦΡΑΤΑ
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΑΦΡΑΤΑ
Πολλές είναι οι συνταγές για αφράτα κεφτεδάκια και η καθεμία έχει το μυστικό της: καλής ποιότητας πρώτες ύλες, καλό ζύμωμα του κιμά, υλικά-έκπληξη που μαλακώνουν και κάνουν το μείγμα ζουμερό. Ο συνδυασμός τους τελικά είναι το μυστικό για νόστιμα και ζουμερά, αφράτα κεφτεδάκια.
Περισσότερα →
ΚΕΜΠΑΠ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
ΚΕΜΠΑΠ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
Για αυθεντική ανατολίτκη γεύση βάζουμε στο μείγμα και αρνίσιο κιμά, αλλιώς βάζουμε μόνο μοσχαρίσιο. Σε κάθε περίπτωση, ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει το κρέας δύο φορές από τη μηχανή του κιμά, καθώς τα κεμπάπ –σε αντίθεση με τα μπιφτέκια- έχουν πιο συμπαγή και σφικτή υφή.
Περισσότερα →
ΚΕΜΠΑΠ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ
ΚΕΜΠΑΠ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ
Τα πεντανόστιμα αυτά κεμπάπ συνοδεύονται με αραβικές πίτες, ντομάτες και μια εύκολη σάλτσα γιαουρτιού: Ζεσταίνω ελαφρώς στο γκριλ 6 μεσαίες αραβικές πίτες, λαδωμένες και βάζω στο κέντρο τους τα ψημένα κεμπάπ.
Περισσότερα →
ΚΕΜΠΑΠ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΣΤΟ ΓΚΡΙΛ
ΚΕΜΠΑΠ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΣΤΟ ΓΚΡΙΛ
Ζουμερά κεμπάπ με μοσχαρίσιο και αρνίσιο κιμά με το άρωμα του κύμινου να επικρατεί. Αν δεν υπάρχει η δυνατότητα να τα αρωματίσουμε με φρέσκα αρωματικά ψιλοκομμένα όπως δυόσμο ή μαϊντανό  τότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε θυμάρι ή ρίγανη ή μαντζουράνα ξερά.
Περισσότερα →
ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
Πολύ τραγανοί εξωτερικά και με χρυσαφένιο χρώμα, κρύβουν στο εσωτερικό τους μια ευωδιαστή και αφράτη σάρκα που θα ξετρελάνει κυρίως τα μικρά παιδιά. Τους σερβίρετε με ένα σπιτικό ντιπ γιαουρτιού, εμπλουτισμένο με λίγη μουστάρδα ή με ψιλοκομμένα μυρωδικά.
Περισσότερα →
ΚΟΤΟΜΠΟΥΚΙΕΣ ΧΡΥΣΑΦΕΝΙΕΣ
ΚΟΤΟΜΠΟΥΚΙΕΣ ΧΡΥΣΑΦΕΝΙΕΣ
Χορταστικές, υπέροχα τραγανές εξωτερικά και αφράτες στο εσωτερικό είναι μια πρώτης τάξεως πρόταση για γεύμα ή ακόμα και για ένα παιδικό πάρτι. Οι κροκέτες αυτές ψήνονται και στο φούρνο...
Περισσότερα →
ΤΖΙΓΕΡΟΣΑΡΜΑΔΕΣ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ)
ΤΖΙΓΕΡΟΣΑΡΜΑΔΕΣ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ)
Στην κυριολεξία σημαίνει ντολμάς με εντόσθια (τζιγέρια ή τζιέρια) και είναι μια εξαιρετική λιχουδιά. Η ιδιαιτερότητά αυτών των ντολμάδων είναι ότι οι τυλίγονται σε αρνίσια ή κατσικίσια μπόλια (λέγεται και «σκέπη»), δηλαδή μια μεγάλη μεμβράνη από λεπτό τρυφερό λίπος, σαν δαντέλα (σαν μπόλια, το πλεκτό παραδοσιακό κεφαλομάντηλο).
Περισσότερα →
ΣΥΚΩΤΑΡΙΑ ΣΕ ΤΕΡΙΝΑ
ΣΥΚΩΤΑΡΙΑ ΣΕ ΤΕΡΙΝΑ
Για να ξεφύγετε τελείως από τα καθιερωμένα του πασχαλινού τραπεζιού, ετοιμάστε τη συκωταριά σε τερίνα. Εχει φίνα υφή, λεπτή γεύση που θυμίζει τη μαγειρίτσα και σερβίρεται εύκολα, κομμένη σε φέτες.
Περισσότερα →
ΚΟΚΟΡΕΤΣΑΚΙΑ ΣΕ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ
ΚΟΚΟΡΕΤΣΑΚΙΑ ΣΕ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ
Ψήνονται πιο γρήγορα από τη σούβλα και σίγουρα εξασφαλίζουν το γιορτινό μας τραπέζι ακόμα κι αν ο καιρός έχει άλλα σχέδια! Αν τα ψήσετε στα κάρβουνα, αρχικά θα βάλετε τη σχάρα με τα σουβλάκια κοντά στη θράκα ώστε να τα δείτε να ροδίζουν καλά και να γίνουν τραγανά.
Περισσότερα →