Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΕΪΝΙΡΛΙ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΛΑΧΜΑΤΖΟΥΝ

ΠΕΪΝΙΡΛΙ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΛΑΧΜΑΤΖΟΥΝ

ΠΕΪΝΙΡΛΙ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΛΑΧΜΑΤΖΟΥΝ

: 4
: 20 min
: 20 min

Αν θέλετε ένα νόστιμο και γρήγορο σνακ-μίνι γεύμα, δοκιμάστε αυτό το χορταστικό πεϊνιρλί. Η αφράτη ζύμη της Ζύμης Ψαχνών θα σας βγάλει από τον κόπο να ζυμώνετε αλλά θα είστε και σίγουροι ότι το πεϊνιρλί θα είναι απόλυτα επιτυχημένο.

Υλικά
  • 2 φύλλα ζύμης για πίτσα ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
  • 150 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, από σπάλα ή λάπα
  • 150 γρ. κιμάς αρνίσιος, από σπάλα ή σβέρκο
  • 3 κουτ. σούπας μαϊντανός. ψιλοκομμένος
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος (ή δυόσμος ξερός)
  • ¼ κουτ. γλυκού μπαχάρι σε σκόνη
  • ¼ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά σε σκόνη
  • ¼ κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
  • ¼ κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού σουμάκ
  • 1 πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη
  • 2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
  • χυμός από ½ λεμόνι, κατά προτίμηση βιολογικό
  • αλάτι
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Κόβω το φύλλο πίτσας στη μέση και σχηματίζω το κάθε μισό σε σχήμα βάρκας. Στρώνω τη λαμαρίνα του φούρνου με χαρτί ψησίματος και μεταφέρω εκεί τα πεϊνιρλί.
  • Βήμα 2 Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά (κιμάδες, μυρωδικά, μπαχαρικά, πελτέ ντομάτας, χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο). Ζυμώνω για 2-3 λεπτά.
  • Βήμα 3 Μοιράζω το μίγμα στα τέσσερα πεϊνιρλί. Ραντίζω με λίγο έξτρα ελαιόλαδο και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά.

Related Posts

ΒΥΣΣΙΝΟΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ

ΒΥΣΣΙΝΟΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ

Ένα γαλακτομπούρεκο σκέτο όνειρο… Αφράτη κρέμα, τραγανό φύλλο αλλά με τη γλύκα του βύσσινου. Είναι σίγουρο ότι θα κλέψει τις εντυπώσεις…

Χωριάτικο φύλλο & κρούστας από την Ευβοϊκή Ζύμη

Χωριάτικο φύλλο & κρούστας από την Ευβοϊκή Ζύμη

Η εταιρία ΕΥΒΟΪΚΗ ΖΥΜΗ ΑΒΕΕ ξεκίνησε το 1984 στα Ψαχνά Ευβοίας με την επωνυμία «Ζυμαρικά Ψαχνών», ως μια μικρή προσωπική βιοτεχνία με την παραγωγή παραδοσιακών ζυμαρικών, ακολουθώντας πιστά τις πατροπαράδοτες συνταγές και χρησιμοποιώντας μόνο τα καλύτερα αγνά υλικά, με τον τρόπο των πεπειραμένων νοικοκυρών. Μαθαίνοντας […]