Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ

: 4
: 30 min
: 30 min

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Μια φανταστική πρόταση της Ντίνας Νικολάου με μοναδική συνύπαρξη σπουδαίων διατροφικών συστατικών! Τα μανιτάρια αποτελούν εξαιρετική τροφή χάρη στο υψηλό τους περιεχόμενο σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες και ανόργανα στοιχεία. Δεν περιέχουν καθόλου χοληστερόλη και σχεδόν καθόλου κορεσμένα (κακά) λιπαρά ενώ έχουν μικρή θερμιδική αξία γεγονός που τα κάνει κατάλληλα και για δίαιτες αδυνατίσματος. Οι πέννες προσφέρουν ισχυρή τόνωση στο νευρικό σύστημα, λόγω της περιεκτικότητας τους σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Ταυτόχρονα, τα καρύδια προσφέρουν ω-3 λιπαρά οξέα ενώ το αγελαδινό βούτυρο, το τυρί κρέμα και η κρέμα γάλακτος παρέχουν πλουσιοπάροχα ασβέστιο και βιταμίνη D, θρεπτικά συστατικά που σχετίζονται με την καλή οστική υγεία και την απόλυτη θωράκιση του ανοσοποιητικού. Την εποχή του κορωναιού κάθε επιπλέον προσθήκη βιταμίνης D από τρόφιμα που την περιέχουν σε αφθονία όπως είναι το βούτυρο, η κρέμα γάλακτος και το τυρί είναι πολύτιμη και πολύ σημαντική. Στο θρεπτικό αποτέλεσμα, θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και την φανταστική γεύση που προκύπτει από το «πάντρεμα» τροφίμων με υψηλή διατροφική αξία.

Υλικά
  • 360 γρ. πέννες ριγέ ΗΛΙΟΣ
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. διάφορα μανιτάρια, κομμένα σε φετάκια
  • 100 γρ. καρύδια, τριμμένα
  • 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά Arla
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 50 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak
  • 100 ml κρασί λευκό
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Μαϊντανό ή σχοινόπρασο, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζω τα ζυμαρικά αλ ντέντε και κρατάω λίγο από το νερό του βρασίματος για το τελείωμα της σάλτσας.
  • Βήμα 2 Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το μισό βούτυρο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι και σοτάρω μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω τα μανιτάρια και συνεχίζω το σοτάρισμα για 20 λεπτά περίπου μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και να ροδίσουν. Σβήνω με το κρασί και αφήνω να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αδειάζω τα μανιτάρια σε ένα πιάτο, σκουπίζω λίγο το τηγάνι και το επαναφέρω στη φωτιά.
  • Βήμα 3 Ρίχνω το υπόλοιπο βούτυρο να ζεσταθεί. Ρίχνω το σκόρδο κομμένο στη μέση και μαγειρεύω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει και να μοσχομυρίσει. Προσθέτω τα τριμμένα καρύδια, αλατοπιπερώνω και προσθέτω το τυρί κρέμα και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύω μέχρι να λιώσει το τυρί και να δημιουργηθεί μια ωραία κρέμα.
  • Βήμα 4 Προσθέτω τα βρασμένα ζυμαρικά, τα σοταρισμένα μανιτάρια και ανακατεύω καλά. Μοιράζω στα πιάτα και σκορπίζω ψιλοκομμένο μαϊντανό η σχοινόπρασο. Πασπαλίζω με μπόλικο πιπέρι και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Είναι από τις πιο θρεπτικές, πρωτεϊνούχες τροφές και δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο στην οποία δεν το καταναλώνουν σε κάθε είδους μαγειρέματα. Είναι η τροφή «πασπαρτού»… Αγορά Κοτόπουλο θα βρεις σε όλα τα σούπερ μάρκετ, τόσο τεμαχισμένο όσο και ολόκληρο. Μπορείς, φυσικά, να το αγοράσεις […]

ΠΩΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΠΩΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Πιστεύω πως αρέσει σε όλους η γλυκιά μυρωδιά του ψητού κοτόπουλο… Είτε όλοκληρο, είτε μπούτι, είτε στήθος, θα σας πρότεινα να επιλέξετε ένα κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής. Είναι πιο νόστιμο, πιο υγιεινό και πιο ασφαλές. Οι περισσότεροι νομίζουν ότι τα ελευθέρας βοσκής είναι πιο σκληρά, αλλά […]