ΠΕΝΝΑΚΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Εύκολο φαγάκι που γίνεται πολύ γρήγορα για να χορτάσει όλο το σπίτι. Το πεννάκι λαχανικών του δίνει χαρακτήρα, γεύση και χρώμα.
Υλικά
- 500 γρ. πεννάκι ριγέ λαχανικών ΗΛΙΟΣ
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 250 γρ. γάλα φρέσκο
- 200 γρ. κασέρι ή γραβιέρα, τριμμένη
- 2 αυγά
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα, γλυκιά
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Βήμα 1 Σε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό βράζω τα πενάκια al dente. Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C.
- Βήμα 2 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τα αυγά, τη μουστάρδα, και την πάπρικα.
- Βήμα 3 Στραγγίζω τα ζυμαρικά και τα μεταφέρω στο μπολ με την κρέμα. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω το τριμμένο τυρί. Ανακατεύω καλά και μεταφέρω το μείγμα σε ένα ταψάκι.
- Βήμα 4 Ψήνω για 20 λεπτά.