destination taste!

ΠΕΝΝΑΚΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΠΕΝΝΑΚΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΠΕΝΝΑΚΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

: 4
: 15 min
: 20 min

Εύκολο φαγάκι που γίνεται πολύ γρήγορα για να χορτάσει όλο το σπίτι. Το πεννάκι λαχανικών του δίνει χαρακτήρα, γεύση και χρώμα.

Υλικά
  • 500 γρ. πεννάκι ριγέ λαχανικών ΗΛΙΟΣ
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. γάλα φρέσκο
  • 200 γρ. κασέρι ή γραβιέρα, τριμμένη
  • 2 αυγά
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα, γλυκιά
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό βράζω τα πενάκια al dente. Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C.
  • Βήμα 2 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τα αυγά, τη μουστάρδα, και την πάπρικα.
  • Βήμα 3 Στραγγίζω τα ζυμαρικά και τα μεταφέρω στο μπολ με την κρέμα. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω το τριμμένο τυρί. Ανακατεύω καλά και μεταφέρω το μείγμα σε ένα ταψάκι.
  • Βήμα 4 Ψήνω για 20 λεπτά.

Related Posts

ΤΑΡΤΙΝΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΝΘΟΤΥΡΟΥ, ΦΡΕΣΚΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

ΤΑΡΤΙΝΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΝΘΟΤΥΡΟΥ, ΦΡΕΣΚΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

Γρήγορες ταρτίνες, τέλειες για πρωινό ή brunch. Μπορείτε την κρέμα ανθότυρου να την προετοιμάσετε από την προηγούμενη μέρα και να την διατηρήσετε στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα τις σερβίρετε.

ΠΙΤΑ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

ΠΙΤΑ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

Φαγάκι σούπερ με πουρέ πατάτας, σπανάκι και τυριά. Είναι πολύ χορταστικό και εντυπωσιακό. Μπορείτε να το σερβίρετε και σε επίσημο τραπέζι αλλά και σαν κυριακάτικο γεύμα.