Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΕΝΝΑΚΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΠΕΝΝΑΚΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΠΕΝΝΑΚΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

: 4
: 15 min
: 20 min

Εύκολο φαγάκι που γίνεται πολύ γρήγορα για να χορτάσει όλο το σπίτι. Το πεννάκι λαχανικών του δίνει χαρακτήρα, γεύση και χρώμα.

Υλικά
  • 500 γρ. πεννάκι ριγέ λαχανικών ΗΛΙΟΣ
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. γάλα φρέσκο
  • 200 γρ. κασέρι ή γραβιέρα, τριμμένη
  • 2 αυγά
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα, γλυκιά
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό βράζω τα πενάκια al dente. Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C.
  • Βήμα 2 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τα αυγά, τη μουστάρδα, και την πάπρικα.
  • Βήμα 3 Στραγγίζω τα ζυμαρικά και τα μεταφέρω στο μπολ με την κρέμα. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω το τριμμένο τυρί. Ανακατεύω καλά και μεταφέρω το μείγμα σε ένα ταψάκι.
  • Βήμα 4 Ψήνω για 20 λεπτά.

Related Posts

ΓΛΥΚΟΡΥΖΑ… ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΦΥΤΟ!

ΓΛΥΚΟΡΥΖΑ… ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΦΥΤΟ!

Τι γνωρίζετε για το φυτό αυτό; Τα αρχαία χρόνια η γλυκόριζα είχε πολλές χρήσεις ενώ την χρησιμοποιούσαν ακόμη και ως φάρμακο για το άσθμα! Οι χρήσεις της στη μαγειρική όμως είναι ελάχιστες και είναι κρίμα! Είναι ένα υλικό γλυκό αλλά ταυτόχρονα πολύ ισχυρό. Στη ζαχαροπλαστική […]

ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

Τον Νοέμβριο, για να ζεσταθούμε, μας αρέσει να μαγειρεύουμε ζεστά πιάτα όπως σούπες, αλμυρές πίτες, ογκρατέν στον φούρνο και φυσικά όλα τα παραδοσιακά χειμωνιάτικα φαγητά! Έτσι λοιπόν τείνουμε να πιστεύουμε πως το φθινόπωρο και τον χειμώνα υπάρχουν μόνο λαχανικά, αμυλούχα τρόφιμα ή τυριά. Υπάρχουν όμως […]