Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΑΤΑΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ

ΠΑΤΑΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ

ΠΑΤΑΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ

: 4-6
: 30 min
: 45 min

Η σούπα αυτή βασίζεται στην κλασική γαλλική χωριάτικη σούπα “βισισουάζ” που φτιάχνεται με πράσα και πατάτες και σερβίρεται πολτοποιημένη. Εδώ απλώς νοστιμίζουμε με μπέικον και πάπρικα, για πιο ενδιαφέρον γευστικό αποτέλεσμα και ωραίο χρώμα. Είναι μια από τις πιο νόστιμες, θερμαντικές και χορταστικές σούπες του χειμώνα.

Υλικά
  • 40 – 50 ml ελαιόλαδο
  • 3 μέτρια πράσα (μόνο το λευκό μέρος), κομμένα σε μέτριες ροδέλες
  • 2 κλωνάρια σέλινου, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 4 – 5 φέτες καπνιστό μπέικον, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 4 μεγάλες πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, καθαρισμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
  • 800 ml ζωμός κότας
  • ½ λίτρο γάλα
  • 1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι, τριμμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα πράσα και το σέλινο, για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω το σκόρδο και το σοτάρω για άλλο 1 λεπτό, μέχρι να σκορπίσει το άρωμά του, αλλά να μην ροδίσει γιατί θα πικρίσει.
  • Βήμα 2 Βγάζω τα σοταρισμένα υλικά με μια τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρω σε μια πιατέλα. Ρίχνω στην κατσαρόλα το μπέικον, δυναμώνω καλά τη φωτιά και το τηγανίζω για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά. Προσθέτω τις πατάτες και την πάπρικα και τις σοτάρω για 2 – 3 λεπτά, ανακατεύοντας σχεδόν ασταμάτητα με μια ξύλινη κουτάλα, για να μην κολλήσουν.
  • Βήμα 3 Ρίχνω το ζωμό, το γάλα, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω. Μόλις το μείγμα πάρει μια βράση, επαναφέρω τα σοταρισμένα πράσα με το σέλινο, χαμηλώνω αρκετά τη φωτιά και σιγοβράζω για 45 λεπτά, μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν.
  • Βήμα 4 Αποσύρω από τη φωτιά και πολτοποιώ τη σούπα στο μπλέντερ, σε δόσεις. Τη μοιράζω σε πιάτα, πασπαλίζω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρω αμέσως. Αν θέλετε έξτρα γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο σοταρισμένο και ψιλοκομμένο μπέικον.

Related Posts

ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΡΟΔΙΟΥ

ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΡΟΔΙΟΥ

Το πετιμέζι ροδιού είναι ένα φυσικό γλυκαντικό που παρασκευάζεται από το χυμό του ροδιού ο οποίος συμπυκνώνεται με βρασμό μέχρι να μετατραπεί σε παχύρρευστο σιρόπι. Στο εμπόριο μπορείτε να το βρείτε σε καταστήματα βιολογικών υλικών και μεγάλα σούπερ μάρκετ.

ΟΙ ΣΟΥΠΕΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΟΙ ΣΟΥΠΕΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Αγαπημένα πιάτα που εκπέμπουν ζεστασιά και θαλπωρή! Χειμώνας και κρύο είναι η κατάλληλη εποχή για να τα απολαύσουμε! Είναι χορταστικές και μπορούν να γίνουν το κύριο πιάτο στο καθημερινό μας τραπέζι. Σας έχω τις καλύτερες προτάσεις για σούπες μαγικές! Τραχανόσουπα με λαχανικά σοτέ Νηστίσιμη και […]