Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Πατάτες στη λαδόκολλα με Κρητικά βοτάνια & μουστάρδα

Πατάτες στη λαδόκολλα με Κρητικά βοτάνια & μουστάρδα
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
15΄ 1 ώρα 4 – 6 μερίδες [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα… στα Χανιά!
Υλικά Εκτέλεση
  •  1½ κιλό πατάτες μικρές (πλυμένες καλά αλλά όχι καθαρισμένες) κομμένες στη μέση ή μεγάλες κομμένες σε κομμάτια
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού μουστάρδα, απαλή
  • χυμός από 2 μικρά λεμόνια
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών
  • 3 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα
  • 1 κουτ. γλυκού δίκταμο ξερό
  • 1 κουτ. γλυκού φλισκούνι ξερό
  • 1 κουτ. γλυκού δενδρολίβανο ξερό ή 2-3 κλωναράκια φρέσκο
  • 2-3 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε ένα μπολ αναμειγνύω το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε καλά. 
Στρώνω 2 μεγάλες λαδόκολλες –κατά προτίμηση τις σκουρόχρωμες καφέ και όχι το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος– στη λαμαρίνα φούρνου.
Ρίχνω πάνω τις πατάτες. Αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με τα βοτάνια. Περιχύνω με τη σάλτσα και κλείνω σφιχτά τις λαδόκολλες σε πακέτο. Ασφαλίζω το πακέτο με σπάγκο μαγειρικής και το αφήνω μέσα στη λαμαρίνα .
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 1 ώρα.