Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

: 6
: 1 hr
: 20 min

Τα χωριάτικα λουκάνικα είναι ιδιαίτερα λιπαρά και συμπληρώνουν τα τα ψητά λαχανικά και τις πατάτες. Ένα τέλειο μεζεδάκι για μπύρα ή ουζάκι.

Υλικά
  • 6 μεγάλες πατάτες (όσο γίνεται πιο ισομεγέθης)
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 χωριάτικα λουκάνικα
  • ½ κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 φλιτζ. τσαγιού μανιτάρια, κομμένα σε φετάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 1 μικρό κολοκύθι, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ (στραγγισμένα από το χυμό τους)
  • 2 κουτ. σούπας άνιθο, ψιλοκομμένο + λίγο ακόμα για το σερβίρισμα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο για το ψήσιμο των πατατών και για το σερβίρισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.
  • Βήμα 2 Πλένω καλά τις πατάτες τις σκουπίζω και με ένα πηρούνι της τρυπάω σε 2-3 σημεία. Τις αλείφω με λίγο ελαιόλαδο και της ψήνω (στο μεσαίο ράφι του φούρνου) για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Όση ώρα ψήνονται οι πατάτες προετοιμάζω την γέμιση.
  • Βήμα 3 Βάζω ένα μεγάλο τηγάνι με ραβδώσεις στη φωτιά και το αφήνω να κάψει καλά. Ραντίζω τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο στο τηγάνι και μόλις καπνίσει βάζω τα λουκάνικα και τα ψήνω γυρίζοντάς τα τακτικά μέχρι να ροδίσουν καλά σε όλες τις μεριές. Βγάζω τα λουκάνικα και χωρίς να καθαρίσω το σκεύος απλώνω τις φέτες του κρεμμυδιού, τις αφήνω να ψηθούν για 2-3 λεπτά και μετά τις σπρώχνω προς τα πλάγια του σκεύους και βάζω στο κέντρο τα μανιτάρια τα οποία τα ψήνω για 1-2 λεπτά. Σπρώχνω και τα μανιτάρια στην άκρη και βάζω σε σειρές τις λωρίδες πιπεριάς και κολοκυθιού. Αφού έχουν ψηθεί όλα τα λαχανικά, τα επαναφέρω στο κέντρο του σκεύους, αλατοπιπερώνω και ρίχνω τα ντοματάκια στραγγιγμένα από το χυμό τους και τον άνιθο. Ανακατεύω καλά και αποσύρω από τη φωτιά.
  • Βήμα 4 Κόβω τα λουκάνικα πρώτα κάθετα στη μέση, και κατόπιν σε λεπτά μισοφέγγαρα φετάκια και τα προσθέτω στα ψητά λαχανικά.
  • Βήμα 5 Βγάζω τις πατάτες από το φούρνο και τις αφήνω να κρυώσουν τόσο όσο να μπορώ να τις πιάσω.
  • Βήμα 6 Κόβω ένα μικρό καπάκι από τα πλάγια της πατάτας και με ένα πηρούνι ξύνω το εσωτερικό της, όσο πιο πολύ μπορώ (δεν το αφαιρώ από την πατάτα). Αλατοπιπερώνω και ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο. Τοποθετώ τις πατάτες στο σκεύος που θα τις σερβίρω και μοιράζω τη γέμιση με τα λουκάνικα και τα σοταρισμένα λαχανικά. Πασπαλίζω με λίγο επιπλέον άνιθο και σερβίρω.

Related Posts

ΛΑΒΡΑΚΙΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ, ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ «ΤΣΑΚΙΣΤΕΣ»

ΛΑΒΡΑΚΙΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ, ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ «ΤΣΑΚΙΣΤΕΣ»

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Το Κυριακάτικο τραπέζι αποτελεί παράδοση της Ελληνικής οικογένειας και ευκαιρία για κατανάλωση γευστικών συνταγών υψηλής διατροφικής αξίας. Το λαβράκι Fish from Greece με ελιές, σταφύλια και πατάτες Τσακιστές είναι η ιδανική θρεπτική πρόταση.

ΜΠΡΟΚΟΛΟ Ή ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ… ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΛΛΙΩΣ!

ΜΠΡΟΚΟΛΟ Ή ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ… ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΛΛΙΩΣ!

Δεν είναι από τα πιο αγαπημένα λαχανικά… Ίσως γιατί το μαγείρεμά τους σκορπίζει βαριές «ευωδιές» στο σπίτι. Οι περισσότεροι τα σερβίρουν βραστά με λεμόνι. Εγώ σας δίνω συνταγές για να κάνετε τους πάντες να τα λατρέψουν… Δοκιμάστε τες… Ρολό με μπρόκολο και λιαστές ντομάτες Κουνουπίδι σε φορμάκια […]