Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΟΥ

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΟΥ

: 70-80 κουλουράκια
: 20 min
: 20 min

Αν αγαπάτε το τσουρέκι, τα κουλουράκια αυτά θα τα λατρέψετε. Μοσχομυρίζουν πορτοκάλι, μαχλέπι και μαστίχα.

Υλικά
  • 250 γρ. βούτυρο αγελαδινό Lurpak, μαλακωμένο
  • 400 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 120 ml φρέσκο γάλα
  • 120 ml χυμό πορτοκάλι
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
  • 1 κουτ. γλυκού μαχλέπι, σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού μαστίχα, σκόνη
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια, υγρή
  • ½ κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
  • 1.000-1.200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο κομμένο σε μικρούς κύβους και τη ζάχαρη και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει και να γίνει σαν κρέμα. Μπορεί να χρειαστεί περίπου 10 λεπτά χτύπημα. Χωρίς να σταματήσω το μίξερ ρίχνω τα αυγά και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν και να ασπρίσουν.
  • Βήμα 2 Σταματάω το μίξερ και προσθέτω το γάλα. Βάζω το φλιτζάνι με το χυμό πορτοκάλι πάνω από τον κάδο, προσθέτω τη σόδα και ανακατεύω (το κάνουμε πάνω από τον κάδο γιατί θα φουσκώσει). Αδειάζω τον χυμό στον κάδο και προσθέτω το μπέικιν πάουντερ, το μαχλέπι, τη μαστίχα, το αλάτι και τη βανίλια.
  • Βήμα 3 Αλλάζω εξάρτημα στο μίξερ και βάζω τον γάντζο. Ξεκινάω να δουλεύω τα υλικά προσθέτοντας σταδιακά το αλεύρι, η ποσότητα του οποίου εξαρτάται από τα υγρά (τα αυγά διαφοροποιούνται στα βάρη και μπορεί να χρειαστεί περισσότερο ή λιγότερο αλεύρι). Δουλεύω τη ζύμη για 4-5 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια ομογενοποιημένη, μέτρια σε σκληρότητα ζύμη (ούτε μαλακιά-ούτε σκληρή).
  • Βήμα 4 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τις λαμαρίνες του φούρνου και πλάθω κουλουράκια σε σχέδιο που μας αρέσει. Ψήνω τα κουλουράκια για 20-25 λεπτά.