Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ & ΚΡΕΜΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ & ΚΡΕΜΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ & ΚΡΕΜΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ

: 8-10
: 1 hr
: 45 min

[email protected] με την Ντίνα – 20/01/2018

Υλικά
  • Για το παστίτσιο
  • 500 γρ. μακαρόνια για παστίτσιο Νο 2, Μακβέλ
  • 800 γρ. κιμά κοτόπουλο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο Lurpak
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. λευκό κρασί
  • 400 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 150 γρ. σκληρό τυρί Δανίας Arla, τριμμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό (τα φύλλα), ψιλοκομμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για την μουσταρδόκρεμα
  • 1 λίτρο ζεστό γάλα
  • 120 γρ. κορν φλάουρ Γιώτης
  • 50 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 2 αυγά, χτυπημένα καλά
  • 2-3 κουτ. σούπας μουστάρδα κλασσική Condito
  • 150 γρ. σκληρό τυρί Δανίας Arla, τριμμένο
  • ¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, τριμμένο
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζουμε να βράσουν τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό, για 2 – 3 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους. Τα σουρώνουμε και τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα τους.
  • Βήμα 2 Σε μια σοτέζα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και τον κιμά και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να αλλάξει χρώμα και να γίνει σπυρωτός. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, το δαφνόφυλλο και το ξυλάκι κανέλας. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι ο κιμάς να μείνει με λιγοστό ζουμάκι.
  • Βήμα 3 Για την κρέμα: Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το γάλα να αρχίσει να ζεσταίνετε και κοσκινιζουμε το κορν φλάουρ πάνω από την κατσαρόλα. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να πήξει και να δημιουργηθεί μια κρέμα. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το βούτυρο, το τυρί και τέλος τα αυγά και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν στην κρέμα και να διαλυθούν τυχόν κομπαλάκια.
  • Βήμα 4 Συναρμολόγηση: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 5 Σε ένα ταψί απλώνουμε τα βρασμένα μακαρόνια, τον κιμά, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και πασπαλίζουμε με το σκληρό τυρί Δανίας. Καλύπτουμε με την κρέμα μουστάρδας και ισιώνουμε με ένα κουτάλι.
  • Βήμα 6 Ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα η κρέμα.
  • Βήμα 7 Αφήνουμε το παστίτσιο να μισοκρυώσει και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

Related Posts

MUFFINS ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

MUFFINS ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

Μαφινάκια με πλούσια γεύση που είμαι σίγουρη ότι θα γίνουν τα αγαπημένα σας. Σοκολατένια, εθιστικά με «καρδιά» που κρύβει εκπλήξεις! Θα τα λατρέψετε!

MUFFINS ΜΕ ΝΙΦΑΔΕΣ ΒΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

MUFFINS ΜΕ ΝΙΦΑΔΕΣ ΒΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

Δώστε στα παιδιά αυτά τα μικρά κέικ για κολατσιό στο σχολείο ή σαν απογευματινό σνακ ή ακόμα και στο πρόγευμά τους. Θα τους δώσει την ενέργεια που χρειάζονται αλλά και η νοστιμιά που επιθυμούν!