Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΠΑΣΤΕΛΙ ΣΠΙΤΙΚΟ

ΠΑΣΤΕΛΙ ΣΠΙΤΙΚΟ

ΠΑΣΤΕΛΙ ΣΠΙΤΙΚΟ

: 20-25 παστέλια
: 5 min
: 15 min

Το παστέλι είναι από τα πιο υγιεινά και αγνά σνακ! Μέλι και σουσάμι είναι σούπερ τροφές. Η παρασκευή του είναι πολύ εύκολη και τα παιδιά σας θα τα λατρέψουν. Μπορείτε να τα εμπλουτίσετε με ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, φυστίκια ανάλατα κ.λπ.) ακόμα και με αποξηραμένα φρούτα (σταφίδες, κράνμπερι κ.ά.).

Υλικά
  • 500 γρ. σουσάμι
  • 500 γρ. μέλι θυμαρίσιο
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • τη φλούδα από ένα ακέρωτο λεμόνι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνω όλο το σουσάμι και το καβουρδίζω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα. Θέλει προσοχή γιατί το σουσάμι καίγεται πολύ εύκολα.
  • Βήμα 2 Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το μέλι και το βράζω σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά, αφαιρώντας τον αφρό που σχηματίζεται με τρυπητή κουτάλα. Μόλις καθαρίσει από τον αφρό και δω στην επιφάνεια μικρές φουσκαλίτσες ρίχνω το καβουρδισμένο σουσάμι, την κανέλα και την φλούδα λεμονιού.
  • Βήμα 3 Συνεχίζω το βράσιμο ανακατεύοντας συνέχεια για 10 λεπτά μέχρι να αρχίσει το μίγμα να πήζει και να με δυσκολεύει το ανακάτεμα.
  • Βήμα 4 Για να σιγουρετώ ότι το μίγμα είναι έτοιμο, ρίχνω λίγο σε ένα ποτήρι με νερό. Θα πρέπει σχηματιστεί μια ελαστική μπαλίτσα.
  • Βήμα 5 Γυρίζω ανάποδα την λαμαρίνα του φούρνου και στρώνω εκεί ένα μεγάλο κομμάτι αντικολλητικό χαρτί. Αδειάζω το μίγμα της κατσαρόλας (πετάω την κανέλα και την φλούδα λεμονιού) και με τον πλάστη στρώνω το παστέλι για να αποκτήσει πάχος 1 εκ.
  • Βήμα 6 Χαράζω σε μακρόστενες μπάρες ή τετράγωνα κομμάτια και αφήνω το παστέλι να κρυώσει εντελώς.
  • Βήμα 7 Χωρίζω τα κομμάτια και τα τυλίγω σε καραμελόχαρτα ή με διάφανη μεμβράνη.