destination taste!

ΠΑΡΦΕ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΤΣΑΪ

ΠΑΡΦΕ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΤΣΑΪ

ΠΑΡΦΕ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΤΣΑΪ

: 4
: 30 min
           
: 3 hr

Δοκιμάστε να ετοιμάσετε αυτό το παρφέ με όποιο τσάι σας αρέσει, με όποιο άρωμα θέλετε, αν και η γνώμη μου είναι ότι ταιριάζουν τα ζεστά αρώματα μπαχαρικών. Η επιλογή είναι δική σας!

Υλικά
  • 1 φακελάκι τσάι με άρωμα καραμέλα ή όποιο άλλο άρωμα θέλετε
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κουταλιές μέλι, κατά προτίμηση θυμαρίσιο
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κουτ. σούπας σκόνη από καλά αλεσμένα καρύδια ή φουντούκια (στο μούλτι)
  • 1 κουταλάκι λιωμένο βούτυρο
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω να βράσουν 250 ml νερό και βυθίζω εκεί το φακελάκι τσαγιού, για 5 λεπτά. Πετάω το φακελάκι και κρατάω το ρόφημα. Το αφήνω να κρυώσει καλά.
  • Βήμα 2 Σε ένα ανοξείδωτο μπολ βάζω τους κρόκους των αυγών, τη ζάχαρη και το μέλι και ανακατεύω με το σύρμα. Στερεώνω το μπολ στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό (φτιάχνω δηλαδή ένα μπεν μαρί) και συνεχίζω το χτύπημα με το σύρμα, μέχρι το μείγμα να πήξει. Τότε αποσύρω από τη φωτιά και συνεχίζω και πάλι να χτυπάω τα υλικά με το σύρμα (ή με το μίξερ χειρός, για πιο ξεκούραστη δουλειά), μέχρι το μείγμα να κρυώσει, να γίνει χλιαρό. Προσθέτω το κρύο τσάι και ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 3 Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μια αφράτη, πυκνή σαντιγί. Την προσθέτω στο μείγμα και ανακατεύω με μεγάλες και ανάλαφρες κινήσεις με μια ξύλινη κουτάλα ή με μια μαρίζ (ελαστική σπάτουλα).
  • Βήμα 4 Με ένα πινελάκι βουτυρώνω ελαφρώς 4 – 6 ατομικά μπολάκια (ιδανικά, μπολάκια και σουφλέ) και τα πασπαλίζω με τα τριμμένα καρύδια ή φουντούκια. Μοιράζω την κρέμα που ετοίμασα στα μπολάκια και τα βάζω στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες, μέχρι το παρφέ να σφίξει αλλά να έχει μια ευχάριστη ελαστικότητα.

Related Posts

ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΣΠΙΤΙΚΟ

ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΣΠΙΤΙΚΟ

Φτιάξτε εύκολα και κάθε στιγμή το δικό σας σπιτικό υποβρύχιο, με ό,τι άρωμα σας αρέσει: βανίλια, μαστίχα ή καραμέλα! Για να φτιάξετε καραμέλα, λιώνετε σε αντικολλητικό τηγάνι 2 -3 κουταλιές ζάχαρη…

ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΤΑ ΚΑΡΟΤΑ

ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΤΑ ΚΑΡΟΤΑ

Όλοι το ξέρουμε πως τα καρότα είναι ένα λαχανικό που το τρώνε μικροί και μεγάλοι. Έχουν αυτό το ιδιαίτερο χρώμα, μια γλυκιά γεύση, και υπάρχουν πολλοί τρόποι να τα μαγειρέψετε και να τα προτιμάτε εφόσον είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και καροτίνη. Από τον Απρίλιο […]



Subscribe