Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΠΑΝΤΖΑΡΟΦΥΛΛΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΠΑΝΤΖΑΡΟΦΥΛΛΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

 

ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΠΑΝΤΖΑΡΟΦΥΛΛΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

: 4
: 10 min
: 15 min

Ανάλαφρη και πεντανόστιμη συνταγή με ζυμαρικά και τρυφερό σπανάκι αλλά και παντζαρόφυλλα. Η κρέμα δίνει την πλούσια και χορταστική γεύση.

Υλικά
  • 400 γρ. παπαρδέλες
  • 350 γρ. σπανάκι (ζυγισμένο καθαρισμένο), πλυμένο, στεγνωμένο και χοντροκομμένο
  • 100 γρ. μικρά παντζαρόφυλλα
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας Lurpak Soft
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γάλα φρέσκο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βράζω τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, al dente.
  • Βήμα 2 Σε ένα μικρό μπολ βάζω το τυρί κρέμα, το γάλα και τη μουστάρδα. Προσθέτω 1 κουτάλα νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών και ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 3 Παράλληλα, ζεσταίνω σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο μαζί με το Lurpak Soft και ροδίζω το κρεμμύδι. Μόλις πάρει χρώμα προσθέτω το σκόρδο και 1 λεπτό μετά, σβήνω με το κρασί. Προσθέτω το σπανάκι και τα παντζαρόφυλλα και ανακατεύω μέχρι να πέσει ο όγκος τους και να μαραθούν. Αλατοπιπερώνω και αδειάζω το μείγμα του τηγανιού στο μπολ με την κρέμα τυριού. Προσθέτω και τις παπαρδέλες και ανακατεύω απαλά.
  • Βήμα 4 Σερβίρω με φρεσκοαλεσμένο πιπέρι.

Related Posts

ΤΟ TOP 10 ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΓΛΥΚΩΝ!

ΤΟ TOP 10 ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΓΛΥΚΩΝ!

Με ξέρετε τώρα για την αδυναμία μου στη Γαλλία αλλά και για τα γλυκά της! Είναι μια χώρα γνωστή για την υψηλή γαστρονομία της. Κάθε περιοχή είναι γεμάτη με παλιές και νόστιμες συνταγές που δίνονται από γενιά σε γενιά. Από το ορεκτικό έως και το […]



Subscribe