destination taste!

ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΝΘΟΤΥΡΟΥ

ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΝΘΟΤΥΡΟΥ

ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΝΘΟΤΥΡΟΥ

: 4
: 10 min
: 25 min

Μια εύκολη συνταγή που μπορεί να αλλάξει «πρόσωπο» αν αντικαταστήσετε το σπανάκι, με ρόκα. Μια ακόμα καλύτερη πρόταση, είναι να φτιάξετε ένα μείγμα από σπανάκι και ρόκα, σε ίσες ποσότητες, συνολικά 350 – 400 γρ.

Υλικά
  • 400 γρ. παπαρδέλες
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού λευκό γλυκό κρασί
  • 350 γρ. φρέσκο σπανάκι (ζυγισμένο καθαρισμένο), πλυμένο, καλά στεγνωμένο και χονδροκομμένο
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού ανθότυρο, κομματιασμένο με ένα πιρούνι
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φρέσκο γάλα
  • αλάτι
  • χονδροτριμμένα ανάμεικτα πιπέρια
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζω τα ζυμαρικά αλ ντέντε, τα στραγγίζω και τα διατηρώ κατά μέρος ζεστά μαζί με 1 φλιτζάνι από το νερό που τα έβρασα.
  • Βήμα 2 Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει απαλά. Προσθέτω το σκόρδο, το σοτάρω για ½ λεπτό, σβήνω με το γλυκό κρασί, το βράζω για 1 λεπτό μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνω στην κατσαρόλα το σπανάκι. Ανακατεύω και το αφήνω να μαγειρευτεί για 4 λεπτά, μέχρι να μαραθεί και να πέσει ο όγκος του. Προσθέτω το ανθότυρο, τη μουστάρδα και το γάλα. Ανακατεύω έντονα με μια ξύλινη κουτάλα, ρίχνω αλάτι και μαγειρεύω σε χαμηλή φωτιά, μέχρι η σάλτσα να δέσει. Προσθέτω τις στραγγισμένες παπαρδέλες και το νερό τους που άφησα κατά μέρος και ανακινώ έντονα την κατσαρόλα (ή ανακατεύω με προσοχή) για να απλωθεί καλά παντού.
  • Βήμα 3 Σερβίρω αμέσως και πασπαλίζω το φαγητό με τα ανάμεικτα πιπέρια.

Related Posts

ΣΠΑΝΑΚΙ… Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ

ΣΠΑΝΑΚΙ… Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ

Μεγάλο κεφάλαιο της διατροφής μας το σπανάκι και ακόμα μεγαλύτερη η ιστορία του. Πιστεύετε ότι κατάγεται από την Περσία και μέχρι τον 12ο αιώνα, εξαπλώθηκε σε ολόκληρη την Ευρώπη όπου έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές. Το σπανάκι το καταναλώνουμε σχεδόν όλο το χρόνο αλλά η σπορά του […]

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ «ΠΡΑΣΙΝΟ» ΡΥΖΙ

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ «ΠΡΑΣΙΝΟ» ΡΥΖΙ

Τα πολλά μυρωδικά δίνουν χρώμα και απίστευτη γεύση στο ρύζι ενώ τα καλαμαράκια «μελώνουν» μέσα στην πλούσια, ντοματένια σάλτσα τους. Δώστε μόνο προσοχή στους χρόνους μαγειρέματος, γιατί τα καλαμαράκια είναι ευαίσθητα και σκληραίνουν γρήγορα.