Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Παπαρδέλες με μανιτάρια, κόκκινη πιπεριά και δυόσμο

Παπαρδέλες με μανιτάρια, κόκκινη πιπεριά και δυόσμο
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
 15΄ 20΄ 4 μερίδες [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στα Γρεβενά!
Υλικά Εκτέλεση
  • 1 πακέτο (400 γρ.) παπαρδέλες
  • 1 κύβος ζωμός κότας
  • ½ φλιτζ. τσαγιού (100 ml) ελαιόλαδο
  • 500 γρ. ασπρομανίταρα, πορτομπέλο & πλευρώτους
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού (100 ml) λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κεσεδάκι (200 γρ.) γιαούρτι, στραγγιστό
  • ½ φλιτζ. τσαγιού γάλα εβαπορέ
  • 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε λωρίδες
  • 1 κουτ. σούπας κέτσαπ
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • ½ καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνω τον ζωμό κότας και ανακατεύω. Προσθέτω τις παπαρδέλες και βράζω αλ ντέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Κρατάω ½ φλιτζάνι (100 ml) από το νερό τους και τα στραγγίζω.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Προσθέτω τα μανιτάρια και τα σοτάρω για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια.
Ρίχνω το κρεμμύδι, την κόκκινη πιπεριά και το σκόρδο και συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά. Σβήνω με το κρασί, και αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω την καυτερή πιπερίτσα, το γιαούρτι, το γάλα και το νερό που έχω κρατήσει από το βράσιμο το ζυμαρικών και ανακατεύω καλά μέχρι να διαλυθεί το γιαούρτι και να γίνει σαν κρέμα. Αφήνω τη σάλτσα να βράσει για 10 λεπτά μέχρι τα υγρά της να μειωθούν στο μισό και να δέσει.
Προσθέτω τα ζυμαρικά, το μαϊντανό και το δυόσμο και ανακατεύω καλά.
Σερβίρω με λίγα φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου.

Related Posts

ΟΙ ΣΟΥΠΕΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΟΙ ΣΟΥΠΕΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Αγαπημένα πιάτα που εκπέμπουν ζεστασιά και θαλπωρή! Χειμώνας και κρύο είναι η κατάλληλη εποχή για να τα απολαύσουμε! Σε παλαιότερες εποχές , σούπα ονομαζόταν ένα ζεστό ρόφημα ή ζωμός που πολλές φορές αποτελούσε ένα γεύμα. Στην εποχή μας, σερβίρεται συχνά σε μικρές ποσότητες στην αρχή […]

ΑΓΡΙΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΒΕΡΙΚΟΚΑ

ΑΓΡΙΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΒΕΡΙΚΟΚΑ

Το άγριο ρύζι ταιριάζει εξαιρετικά με αποξηραμένα φρούτα, πράσινα λαχανικά (φασολάκια, σπαράγγια, αγκινάρες κ.λπ.) αλλά και σε κρεμώδης χειμωνιάτικες σούπες.



Subscribe