15΄ | 20΄ | 4 μερίδες | – | [printfriendly] |
Ένα τραπέζι Ελλάδα στα Γρεβενά! | |
Υλικά | Εκτέλεση |
|
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνω τον ζωμό κότας και ανακατεύω. Προσθέτω τις παπαρδέλες και βράζω αλ ντέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Κρατάω ½ φλιτζάνι (100 ml) από το νερό τους και τα στραγγίζω. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Προσθέτω τα μανιτάρια και τα σοτάρω για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια. Ρίχνω το κρεμμύδι, την κόκκινη πιπεριά και το σκόρδο και συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά. Σβήνω με το κρασί, και αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω την καυτερή πιπερίτσα, το γιαούρτι, το γάλα και το νερό που έχω κρατήσει από το βράσιμο το ζυμαρικών και ανακατεύω καλά μέχρι να διαλυθεί το γιαούρτι και να γίνει σαν κρέμα. Αφήνω τη σάλτσα να βράσει για 10 λεπτά μέχρι τα υγρά της να μειωθούν στο μισό και να δέσει. Προσθέτω τα ζυμαρικά, το μαϊντανό και το δυόσμο και ανακατεύω καλά. Σερβίρω με λίγα φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου. |