Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Παπαρδέλες με μανιτάρια, κόκκινη πιπεριά και δυόσμο

Παπαρδέλες με μανιτάρια, κόκκινη πιπεριά και δυόσμο
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
 15΄ 20΄ 4 μερίδες [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στα Γρεβενά!
Υλικά Εκτέλεση
  • 1 πακέτο (400 γρ.) παπαρδέλες
  • 1 κύβος ζωμός κότας
  • ½ φλιτζ. τσαγιού (100 ml) ελαιόλαδο
  • 500 γρ. ασπρομανίταρα, πορτομπέλο & πλευρώτους
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού (100 ml) λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κεσεδάκι (200 γρ.) γιαούρτι, στραγγιστό
  • ½ φλιτζ. τσαγιού γάλα εβαπορέ
  • 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε λωρίδες
  • 1 κουτ. σούπας κέτσαπ
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • ½ καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνω τον ζωμό κότας και ανακατεύω. Προσθέτω τις παπαρδέλες και βράζω αλ ντέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Κρατάω ½ φλιτζάνι (100 ml) από το νερό τους και τα στραγγίζω.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Προσθέτω τα μανιτάρια και τα σοτάρω για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια.
Ρίχνω το κρεμμύδι, την κόκκινη πιπεριά και το σκόρδο και συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά. Σβήνω με το κρασί, και αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω την καυτερή πιπερίτσα, το γιαούρτι, το γάλα και το νερό που έχω κρατήσει από το βράσιμο το ζυμαρικών και ανακατεύω καλά μέχρι να διαλυθεί το γιαούρτι και να γίνει σαν κρέμα. Αφήνω τη σάλτσα να βράσει για 10 λεπτά μέχρι τα υγρά της να μειωθούν στο μισό και να δέσει.
Προσθέτω τα ζυμαρικά, το μαϊντανό και το δυόσμο και ανακατεύω καλά.
Σερβίρω με λίγα φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου.

Related Posts

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

Σοκολάτα με πορτοκάλι είναι από τους πιο κλασσικούς συνδυασμούς. Κόβοντας το σοκολατένιο σουφλέ βρίσκεις μια πορτοκαλένια κρέμα.

ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΙΔΕΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ

ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΙΔΕΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ

Όλοι έχουμε έστω μια κονσέρβα τόνο στο ντουλάπι μας. Κι αν όχι, καλό είναι να υπάρχει, αφού όπως θα σας δείξω στη συνέχεια, με μια κονσέρβα τόνου μπορείτε να φτιάξετε αμέτρητες απίθανες συνταγές! Τόνος κονσέρβας υπάρχει τόσο σε λάδι όσο και σε νερό. Ανάλογα με […]