Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΑΝΤΖΑΡΟΣΟΥΠΑ ΚΡΕΜΑ ΜΕ «ΠΑΓΑΚΙΑ» ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

ΠΑΝΤΖΑΡΟΣΟΥΠΑ ΚΡΕΜΑ ΜΕ «ΠΑΓΑΚΙΑ» ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

ΠΑΝΤΖΑΡΟΣΟΥΠΑ ΚΡΕΜΑ ΜΕ «ΠΑΓΑΚΙΑ» ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

: 4
: 20 min
: 45 min
           
: 1 hr

Τα παγάκια από γιαούρτι είναι μια απλή και έξυπνη ιδέα να σερβίρουμε τη σούπα, ιδιαίτερα αν τη συμπεριλάβουμε σε ένα γιορτινό ή επίσημο τραπέζι. Ασφαλώς μπορούμε να σερβίρουμε το μείγμα γιαουρτιού ως έχει.

Υλικά
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 500 γρ. παντζάρια, κατά προτίμηση βιολογικά, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
  • 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη
  • ½ κουτ. γλυκού κόλιανδρος ξερός, σε σκόνη
  • 800 ml ζωμός κότας
  • 2 μέτριες πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, καθαρισμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 100 ml χυμός πορτοκαλιού
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τα «παγάκια» γιαουρτιού
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, με χαμηλά λιπαρά
  • ½ φλιτζ. τσαγιού άνηθος, χωρίς τα χονδρά κοτσάνια, ψιλοκομμένο
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο άσπρο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 «Παγάκια» γιαουρτιού: Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά το γιαούρτι, τον άνηθο, την πάπρικα, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Με ένα κουταλάκι αδειάζω το μείγμα σε παγοθήκες (όχι σε σακουλάκια-παγοθήκες γιατί το μείγμα δεν είναι ρευστό και δεν θα γεμίσουν εύκολα). Βάζω τις παγοθήκες στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1 ώρα, μέχρι να παγώσει καλά το μείγμα.
  • Βήμα 2 Σούπα: Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα παντζάρια με το κρεμμύδι για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνω και ρίχνω τη ρίγανη και τον κόλιανδρο. Ανακατεύω και σβήνω με το ζωμό κοτόπουλου.
  • Βήμα 3 Προσθέτω και τις πατάτες και αφήνω το μείγμα να πάρει μια βράση. Χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγοβράζω τη σούπα για 30 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν. Αποσύρω από τη φωτιά και νοστιμίζω με αλατοπίπερο, αν χρειάζεται. Προσθέτω και το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύω.
  • Βήμα 4 Πολτοποιώ τη σούπα στο μπλέντερ και τη μοιράζω αμέσως σε βαθιά πιάτα ή σε ατομικά μπολάκια. Βάζω από 1 – 2 «παγάκια» γιαουρτιού σε κάθε μερίδα και τα αφήνω να λιώσουν στην καυτή σούπα. Σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Είναι το μυρωδικό που κυριαρχεί στα χειμωνιάτικα πιάτα μας. Στιβαρός, αρρενωπός χαρακτήρας, ζεστή ευωδιά, με ιδιαίτερη δύναμη και ζωντάνια, έχει ταυτιστεί με μερικά από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Είναι ο σχεδόν σταθερός αρωματικός σύντροφος του αρνίσιου κρέατος, αλλά πώς αλλιώς […]

QUESADILLAS ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΣΕΝΤΑΡ

QUESADILLAS ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΣΕΝΤΑΡ

Η quasadilla (κεσαδίγια) είναι το γρήγορο και νόστιμο σνακ των μεξικανών. Με 2 τορτίγιες και γέμιση ανάλογη με τα γούστα σας μπορείτε να φτιάξετε πεντανόστιμα και χορταστικά πιάτα. Για την συνταγή που σας δίνω, μπορείτε να αξιοποιήσετε και το «στεγνό» κοτόπουλο που περίσσεψε από την προηγούμενη μέρα. Απλά ψιλοκόψτε το και «ξαναζωντανέψτε το» σε κάτι καινούριο.



Subscribe