Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Παντζαροσαλάτα ωμή με μήλα

Παντζαροσαλάτα ωμή με μήλα
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
15΄ 4 μερίδες [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Πάτρα!
Υλικά Εκτέλεση
 Για τη σαλάτα

  • 4 μέτρια παντζάρια, κατά προτίμηση βιολογικά, καθαρισμένα
  • 2 κόκκινα μήλα

Για τη σάλτσα

  • χυμός από 1 πορτοκάλι
  • 3-4 κουτ. σούπας κρέμα βαλσαμικού λευκή πορτοκάλι λεμόνι
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 
  • 2 σκελίδες ψημένου σκόρδου λιωμένες (ψήνουμε το σκόρδο στο φούρνο όπως είναι ολόκληρο κεφάλι)
  • ½ φλιτζ. τσαγιού άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χονδρά κοτσάνια)
  • αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σαλάτα
Σε μια μεγάλη σαλατιέρα τρίβω τα παντζάρια, στη χονδρή πλευρά του τρίφτη, ώστε να συγκεντρωθούν στη σαλατιέρα και οι χυμοί το παντζαριού.
Στη συνέχεια τρίβω στη σαλατιέρα και τα μήλα, με τον ίδιο τρόπο. Προσθέτω αλάτι, πιπέρι και ανακατεύω.
Για τη σάλτσα
Βάζω όλα τα υλικά της σάλτσας σε ένα μικρό γυάλινο βαζάκι με βιδωτό καπάκι.
Ανακινώ έντονα το βαζάκι μέχρι τα υλικά να αναμειχθούν καλά και να γίνουν μια ημίρρευστη, λεία σάλτσα.
Τη ρίχνω στη σαλάτα, ανακατεύω και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΣΦΕΝΔΑΜΟΥ;

ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΣΦΕΝΔΑΜΟΥ;

Αν το έχετε αγοράσει από περιέργεια από κάποιο μεγάλο σούπερ μάρκετ ή από μπακάλικο ή ντελί, τότε το πιο πιθανό είναι να το έχετε δοκιμάσει με τα πανκέικς, τις αμερικάνικες τηγανίτες δηλαδή. Αυτό είναι το αγαπημένο πρόγευμα στον Καναδά και τις βόρειες πολιτείες των ΗΠΑ […]

30 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ!

30 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ!

Δεν έχει σημασία πόσα χρόνια εμπειρίας έχουμε στην κουζίνα. Υπάρχουν λάθη που κάνουμε, είτε γιατί κάποιος μας το είπε, είτε γιατί έτσι μας το έμαθε η μαμά ή η γιαγιά. Δεν είναι αργά να μάθουμε πως μερικά πράγματα δεν είναι σωστά και πρέπει να τα […]