Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Παντζαροσαλάτα ωμή με μήλα

Παντζαροσαλάτα ωμή με μήλα
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
15΄ 4 μερίδες [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Πάτρα!
Υλικά Εκτέλεση
 Για τη σαλάτα

  • 4 μέτρια παντζάρια, κατά προτίμηση βιολογικά, καθαρισμένα
  • 2 κόκκινα μήλα

Για τη σάλτσα

  • χυμός από 1 πορτοκάλι
  • 3-4 κουτ. σούπας κρέμα βαλσαμικού λευκή πορτοκάλι λεμόνι
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 
  • 2 σκελίδες ψημένου σκόρδου λιωμένες (ψήνουμε το σκόρδο στο φούρνο όπως είναι ολόκληρο κεφάλι)
  • ½ φλιτζ. τσαγιού άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χονδρά κοτσάνια)
  • αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σαλάτα
Σε μια μεγάλη σαλατιέρα τρίβω τα παντζάρια, στη χονδρή πλευρά του τρίφτη, ώστε να συγκεντρωθούν στη σαλατιέρα και οι χυμοί το παντζαριού.
Στη συνέχεια τρίβω στη σαλατιέρα και τα μήλα, με τον ίδιο τρόπο. Προσθέτω αλάτι, πιπέρι και ανακατεύω.
Για τη σάλτσα
Βάζω όλα τα υλικά της σάλτσας σε ένα μικρό γυάλινο βαζάκι με βιδωτό καπάκι.
Ανακινώ έντονα το βαζάκι μέχρι τα υλικά να αναμειχθούν καλά και να γίνουν μια ημίρρευστη, λεία σάλτσα.
Τη ρίχνω στη σαλάτα, ανακατεύω και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

«Τρώγε το πρωί σαν βασιλιάς, το μεσημέρι, σαν πρίγκιπας και το βράδυ… σαν ζητιάνος». Έτσι λέει ο θυμόσοφος λαός και δεν έχει άδικο. Το βράδυ ο οργανισμός μας δυσκολεύετε πιο πολύ στη πέψη ειδικά αν φάμε πολύ και πέσουμε αμέσως για ύπνο! Για να έχουμε […]

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ Η ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ;

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ Η ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ;

Η λευκή σοκολάτα είναι για μένα μια νόστιμη σοκολάτα. Είναι ιδιαίτερη και αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Έχει μια πιο γλυκιά και κρεμώδη γεύση από την παραδοσιακή σοκολάτα. Προέρχεται από τα εργοστάσια της Nestle της Ελβετίας. Η ιστορία λέει πως στη δεκαετία του 1930, η […]



Subscribe