Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Πανσέτα με γλάσο από πετιμέζι και λεμόνι

Πανσέτα με γλάσο από πετιμέζι και λεμόνι
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
10΄ περίπου 1 ώρα + 15΄ 4 μερίδες [printfriendly]

 

Ελλήνων Γεύσεις στη Χαλκίδα.
Υλικά Εκτέλεση
  • 1 κιλό γρ. χοιρινή πανσέτα, σε ενιαίο κομμάτι με το δέρμα και το κόκκαλο, πλυμένη και καλά σκουπισμένη (ζητάω από το χασάπη να την χαράξει σε μεγάλους ρόμβους)
  • ελαιόλαδο για το άλειμμα
  • λίγα γαρύφαλλα ολόκληρα
  • χοντρό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το γλάσο

  • 6 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • 1 συσκευασία σάλτσα ψητού
  • 2 κουτ. σούπας πικάντικη μουστάρδα
  • 1 κουτ. σούπας σιναπόσπορο, σπασμένο σε γουδί
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προθερμαίνω το φούρνο στους 220°C. Βάζω μια σχάρα μια μεγάλη λαμαρίνα φούρνου (ή το μεγάλο ορθογώνιο ταψί).
Αλείφω με ελαιόλαδο από όλες τις μεριές και την αλατοπιπερώνω γενναιόδωρα.
Βάζω την πανσέτα στο φούρνο για 40 – 45 λεπτά, μέχρι να δω ότι ροδίζει.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύω τα υλικά του γλάσου (πετιμέζι, σάλτσα ψητού, μουστάρδα, το σιναπόσπορο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και το πιπέρι). Βγάζω το ταψί από το φούρνο και αλείφω την πανσέτα με το μισό γλάσο. Συνεχίζω το ψήσιμο για 15 λεπτά. Ξαναβγάζω το κρέας από το φούρνο και αλείφω με το υπόλοιπο γλάσο. Συνεχίζω το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά μέχρι να αποκτήσει ένα ωραίο χρώμα.
Τη βγάζω από το φούρνο, την αφήνω να «ξεκουραστεί» για 5 λεπτά και την κόβω σε φέτες. Κόβω την πανσέτα σε λεπτές φέτες και σερβίρω.

Related Posts

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

«Τρώγε το πρωί σαν βασιλιάς, το μεσημέρι, σαν πρίγκιπας και το βράδυ… σαν ζητιάνος». Έτσι λέει ο θυμόσοφος λαός και δεν έχει άδικο. Το βράδυ ο οργανισμός μας δυσκολεύετε πιο πολύ στη πέψη ειδικά αν φάμε πολύ και πέσουμε αμέσως για ύπνο! Για να έχουμε […]

10 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΥΤΕ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ!

10 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΥΤΕ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ!

Είναι ωραία να μαγειρεύουμε ή να φτιάχνουμε γλυκά στο σπίτι, αλλά σίγουρα απαιτεί αρκετό από το χρόνο μας. Ήρθε λοιπόν η ώρα, να σας αποκαλύψω μερικά μυστικά μου για να μειώσετε χρόνο και κόπο στην κουζίνα. Πάρτε χαρτί , μολύβι… ξεκινάμε! Ζεστός φούρνος… Λιωμένο βούτυρο […]



Subscribe