Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Πανσέτα με γλάσο από πετιμέζι και λεμόνι

Πανσέτα με γλάσο από πετιμέζι και λεμόνι
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
10΄ περίπου 1 ώρα + 15΄ 4 μερίδες [printfriendly]

 

Ελλήνων Γεύσεις στη Χαλκίδα.
Υλικά Εκτέλεση
  • 1 κιλό γρ. χοιρινή πανσέτα, σε ενιαίο κομμάτι με το δέρμα και το κόκκαλο, πλυμένη και καλά σκουπισμένη (ζητάω από το χασάπη να την χαράξει σε μεγάλους ρόμβους)
  • ελαιόλαδο για το άλειμμα
  • λίγα γαρύφαλλα ολόκληρα
  • χοντρό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το γλάσο

  • 6 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • 1 συσκευασία σάλτσα ψητού
  • 2 κουτ. σούπας πικάντικη μουστάρδα
  • 1 κουτ. σούπας σιναπόσπορο, σπασμένο σε γουδί
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προθερμαίνω το φούρνο στους 220°C. Βάζω μια σχάρα μια μεγάλη λαμαρίνα φούρνου (ή το μεγάλο ορθογώνιο ταψί).
Αλείφω με ελαιόλαδο από όλες τις μεριές και την αλατοπιπερώνω γενναιόδωρα.
Βάζω την πανσέτα στο φούρνο για 40 – 45 λεπτά, μέχρι να δω ότι ροδίζει.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύω τα υλικά του γλάσου (πετιμέζι, σάλτσα ψητού, μουστάρδα, το σιναπόσπορο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και το πιπέρι). Βγάζω το ταψί από το φούρνο και αλείφω την πανσέτα με το μισό γλάσο. Συνεχίζω το ψήσιμο για 15 λεπτά. Ξαναβγάζω το κρέας από το φούρνο και αλείφω με το υπόλοιπο γλάσο. Συνεχίζω το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά μέχρι να αποκτήσει ένα ωραίο χρώμα.
Τη βγάζω από το φούρνο, την αφήνω να «ξεκουραστεί» για 5 λεπτά και την κόβω σε φέτες. Κόβω την πανσέτα σε λεπτές φέτες και σερβίρω.

Related Posts

ΑΡΝΙΣΙΟ ΜΠΟΥΤΑΚΙ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ, ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

ΑΡΝΙΣΙΟ ΜΠΟΥΤΑΚΙ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ, ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

Πάσχα χωρίς αρνάκι δεν γίνεται. Μια συνταγή απλή, αλλά πεντανόστιμη. Η λαδόκολλα συγκρατεί τον ατμό και τα αρώματα. Το κρέας ψήνεται μέχρι μέσα, χωρίς να καεί και γίνεται τόσο τρυφερό… σαν «λουκούμι».

ΑΡΝΙΣΙΟ ΜΠΟΥΤΑΚΙ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΑΠΟ ΜΕΛΙ, ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΘΥΜΑΡΙ

ΑΡΝΙΣΙΟ ΜΠΟΥΤΑΚΙ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΑΠΟ ΜΕΛΙ, ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΘΥΜΑΡΙ

Το χειμώνα φτιάξτε αυτό το απίθανο φαγάκι αντικαθιστώντας το φρέσκο θυμάρι με ίση ποσότητα από φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο.