10΄ | περίπου 1 ώρα + 15΄ | 4 μερίδες | – | [printfriendly] |
Ελλήνων Γεύσεις στη Χαλκίδα. | |
Υλικά | Εκτέλεση |
Για το γλάσο
|
Προθερμαίνω το φούρνο στους 220°C. Βάζω μια σχάρα μια μεγάλη λαμαρίνα φούρνου (ή το μεγάλο ορθογώνιο ταψί). Αλείφω με ελαιόλαδο από όλες τις μεριές και την αλατοπιπερώνω γενναιόδωρα. Βάζω την πανσέτα στο φούρνο για 40 – 45 λεπτά, μέχρι να δω ότι ροδίζει. Σε ένα μπολάκι ανακατεύω τα υλικά του γλάσου (πετιμέζι, σάλτσα ψητού, μουστάρδα, το σιναπόσπορο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και το πιπέρι). Βγάζω το ταψί από το φούρνο και αλείφω την πανσέτα με το μισό γλάσο. Συνεχίζω το ψήσιμο για 15 λεπτά. Ξαναβγάζω το κρέας από το φούρνο και αλείφω με το υπόλοιπο γλάσο. Συνεχίζω το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά μέχρι να αποκτήσει ένα ωραίο χρώμα. Τη βγάζω από το φούρνο, την αφήνω να «ξεκουραστεί» για 5 λεπτά και την κόβω σε φέτες. Κόβω την πανσέτα σε λεπτές φέτες και σερβίρω. |