Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Πανεύκολη τάρτα σοκολάτας χωρίς ψήσιμο

Πανεύκολη τάρτα σοκολάτας χωρίς ψήσιμο
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
 20΄ 6 – 8 μερίδες 1 – 1½ ώρα [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Καβάλα!
Υλικά Εκτέλεση
Για τη βάση

  • 300 γρ. μπισκότα σοκολάτας τύπου cookies ψιλοθρυμματισμένα
  • 100 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο, λιωμένο

Για την κρέμα

  • 200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 300 γρ. κουβερτούρα 52% κακάο

Για τη διακόσμηση

  • γλυκό κουταλιού νεράτζι, πορτοκάλι, περγαμόντο ή ξηροί καρποί της αρεσκείας σας, φουντούκια, καρύδια κ.λπ.
Για τη βάση: Στρώνω με λαδόκολλα το εσωτερικό μιας φόρμα για τάρτες, με διάμετρο 24 εκ. ή ένα ταψάκι ίδιας διαμέτρου, με αποσπώμενα τοιχώματα.
Ανακατεύω καλά τα θρυμματισμένα μπισκότα με τη λιωμένη μαργαρίνη με βούτυρο φτιάχνοντας ένα λασπώδες μείγμα. Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα (ή το ταψάκι) και το απλώνω ώστε να καλύψει ομοιόμορφα τη βάση και τα τοιχώματά της. Βάζω τη φόρμα στο ψυγείο μέχρι να φτιάξω την κρέμα.

Για την κρέμα: Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος, χωρίς να την αφήσω να κάψει. Σπάω την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια μέσα σε ένα μπολ. Ρίχνω την ζεστή κρέμα γάλακτος μέσα στο μπολ και την αφήνω για 2 λεπτά χωρίς να ανακατέψω για να αρχίσει να λιώνει η σοκολάτα. Ανακατεύω καλά με ένα κουτάλι ή με το σύρμα μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα και να δημιουργηθεί ένα λείο μίγμα.

Για την τάρτα: Αδειάζω την κρέμα στην κρύα βάση της τάρτας και ξαναβάζω τη φόρμα στο ψυγείο για 1-1½ ώρα, μέχρι η κρέμα να σφίξει καλά.
Για να σερβίρω, σκορπίζω στην επιφάνεια της τάρτας γλυκό κουταλιού της αρεσκείας μου (ιδιαίτερα ταιριάζουν τα εσπεριδοειδή, όπως πράσινο ή πορτοκαλί νεράντζι, πορτοκάλι ή περγαμόντο) ή πασπαλίζω με χονδροκοπανισμένους ξηρούς καρπούς, όπως καρύδι ή φουντούκι καβουρδισμένο.


Related Posts

ΓΛΥΚΟΡΥΖΑ… ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΦΥΤΟ!

ΓΛΥΚΟΡΥΖΑ… ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΦΥΤΟ!

Τι γνωρίζετε για το φυτό αυτό; Τα αρχαία χρόνια η γλυκόριζα είχε πολλές χρήσεις ενώ την χρησιμοποιούσαν ακόμη και ως φάρμακο για το άσθμα! Οι χρήσεις της στη μαγειρική όμως είναι ελάχιστες και είναι κρίμα! Είναι ένα υλικό γλυκό αλλά ταυτόχρονα πολύ ισχυρό. Στη ζαχαροπλαστική […]

ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

Τον Νοέμβριο, για να ζεσταθούμε, μας αρέσει να μαγειρεύουμε ζεστά πιάτα όπως σούπες, αλμυρές πίτες, ογκρατέν στον φούρνο και φυσικά όλα τα παραδοσιακά χειμωνιάτικα φαγητά! Έτσι λοιπόν τείνουμε να πιστεύουμε πως το φθινόπωρο και τον χειμώνα υπάρχουν μόνο λαχανικά, αμυλούχα τρόφιμα ή τυριά. Υπάρχουν όμως […]