20΄ | – | 6 – 8 μερίδες | 1 – 1½ ώρα | [printfriendly] |
Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Καβάλα! | |
Υλικά | Εκτέλεση |
Για τη βάση
Για την κρέμα
Για τη διακόσμηση
|
Για τη βάση: Στρώνω με λαδόκολλα το εσωτερικό μιας φόρμα για τάρτες, με διάμετρο 24 εκ. ή ένα ταψάκι ίδιας διαμέτρου, με αποσπώμενα τοιχώματα. Ανακατεύω καλά τα θρυμματισμένα μπισκότα με τη λιωμένη μαργαρίνη με βούτυρο φτιάχνοντας ένα λασπώδες μείγμα. Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα (ή το ταψάκι) και το απλώνω ώστε να καλύψει ομοιόμορφα τη βάση και τα τοιχώματά της. Βάζω τη φόρμα στο ψυγείο μέχρι να φτιάξω την κρέμα. Για την κρέμα: Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος, χωρίς να την αφήσω να κάψει. Σπάω την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια μέσα σε ένα μπολ. Ρίχνω την ζεστή κρέμα γάλακτος μέσα στο μπολ και την αφήνω για 2 λεπτά χωρίς να ανακατέψω για να αρχίσει να λιώνει η σοκολάτα. Ανακατεύω καλά με ένα κουτάλι ή με το σύρμα μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα και να δημιουργηθεί ένα λείο μίγμα. Για την τάρτα: Αδειάζω την κρέμα στην κρύα βάση της τάρτας και ξαναβάζω τη φόρμα στο ψυγείο για 1-1½ ώρα, μέχρι η κρέμα να σφίξει καλά. |