Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΥΔΩΝΙ

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΥΔΩΝΙ

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΥΔΩΝΙ

: 4-6
: 20 min
           
: 6 hr

Παραδοσιακή, ιταλική κρέμα που έχει αγαπηθεί πολύ από τους Έλληνες. Γίνεται πανεύκολα και το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη υπομονή να παγώσει. Εγώ συνήθως την φτιάχνω το βράδυ και την σερβίρω την επόμενη μέρα.

Υλικά
  • Για την πανακότα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού στραγγιστό γιαούρτι
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • ½ φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • 3 φύλλα (των 2 γρ.) ζελατίνη
  • 1 μπαστουνάκι βανίλια ή μια κάψουλα
  • 2 κουτ. σούπας γλυκό κουταλιού κυδώνι, στραγγισμένο καλά από το σιρόπι και ψιλοκομμένο
  • Για το σερβίρισμα
  • 3 κουτ. σούπας γλυκό κουταλιού κυδώνι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Μουλιάζω τα φύλλα της ζελατίνης στο γάλα. Χαράζω κατά μήκος το μπαστουνάκι βανίλιας, ξύνω τα μαύρα σποράκια με ένα μαχαιράκι.
  • Βήμα 2 Βάζω την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτω τα σποράκια και τα μπαστουνάκια της βανίλιας. Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να πάρει μια βράση. Στραγγίζω τα φύλλα ζελατίνης και τα ρίχνω στην κρέμα γάλακτος μαζί με το γάλα που είχα τη ζελατίνη. Ανακατεύω καλά, προσθέτω το γιαούρτι, το ψιλοκομμένο κυδώνι και συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν με το μίγμα.
  • Βήμα 3 Αφαιρώ τα μπαστουνάκια της βανίλιας και μοιράζω το μείγμα σε ατομικά φορμάκια.
  • Βήμα 4 Αφήνω την πανακότα για 6 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο για να πήξει.
  • Βήμα 5 Για να ξεφορμάρω εύκολα, βουτάω τη φόρμα σε ζεστό νερό για 1 λεπτό.
  • Βήμα 6 Συνοδεύω την πανακότα με γλυκό κουταλιού κυδώνι.

Related Posts

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ

Τα κυδώνια δίνουν μοναδική γεύση και άρωμα στον παραδοσιακό χαλβά.

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

Ένας παραδοσιακός χαλβάς με συνοδευτικό μια σάλτσα με τη δυνατή γεύση από το ταχίνι.