Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΑΚΕΤΑΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

ΠΑΚΕΤΑΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

ΠΑΚΕΤΑΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

: 4
: 45 min
: 35 min

Συνοδεύουμε τα πακετάκια λαχανικών με ένα αρωματικό λάδι άνηθου, το οποίο ετοιμάζουμε ως εξής: Ρίχνουμε στο μπλέντερ 70 ml ελαιόλαδο και 1 ματσάκι άνηθο, χωρίς τα κοτσάνια, ψιλοκομμένο. Πολτοποιούμε τα υλικά μέχρι να φτιάξουμε μια ομοιογενή και πυκνόρρευστη κρέμα. Τη νοστιμίζουμε με αλάτι, πιπέρι και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και περιχύνουμε τα ζεστά πακετάκια.

Υλικά
  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • Για τη γέμιση
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 300 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια, καθαρισμένα με ένα νοτισμένο πανάκι και κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 1 μεγάλο πράσο (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος, ψιλοκομμένο)
  • 2 λεπτά κλωνάρια σέλερι, κομμένα σε λεπτά φετάκια
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης από βαζάκι, στραγγισμένη, ψιλοκομμένη
  • 3 μέτρια καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, κομμένα πρώτα στη μέση κατά μήκος και μετά σε μικρά κυβάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 2 φλιτζ. τσαγιού φουντίτσες μπρόκολου, κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι, τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ανθότυρο, λιωμένο με το πιρούνι
  • 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
  • 1 γεμάτο φλιτζ. τσαγιού άνηθος, ψιλοκομμένος (ή μισό-μισό με μάραθο)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρω τα μανιτάρια για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, ανακατεύοντας ελάχιστα. Μετριάζω τη φωτιά, αλατοπιπερώνω και ρίχνω στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, το πράσο, το σέλερι, την πιπεριά Φλωρίνης και τα καρότα. Συνεχίζω το σοτάρισμα για 3 – 4 λεπτά, ανακατεύω και προσθέτω το σκόρδο και το μπρόκολο. Ανακατεύω απαλά και σοτάρω για 2 λεπτά.
  • Βήμα 2 Χαμηλώνω καλά τη φωτιά, μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύω για 10 – 12 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν και να ροδίσουν απαλά.
  • Βήμα 3 Ρίχνω το θυμάρι και την πάπρικα, ανακατεύω απαλά και αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά. Αδειάζω το περιεχόμενο σε μια μεγάλη και λεπτή σήτα και το αφήνω να στραγγίξει από τα υγρά του για 10 λεπτά. Το αφήνω να κρυώσει.
  • Βήμα 4 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το ανθότυρο και το αυγό, χτυπώντας με το σύρμα. Προσθέτω τον άνηθο και ανακατεύω καλά. Τέλος, ρίχνω τα στραγγισμένα λαχανικά και ανακατεύω με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Βήμα 5 Πακετάκια: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Λαδώνω το μεγάλο ορθογώνιο ταψί του φούρνου.
  • Βήμα 6 Λαδώνω ένα φύλλο κρούστας και το κόβω κατά μήκος στη μέση. Στη μία στενή άκρη κάθε κομματιού βάζω 2 κουτ. σούπας από το μείγμα των λαχανικών. Φέρνω τις πλαϊνές άκρες του κάθε κομματιού προς τα μέσα και τυλίγω σε ρολό. Βάζω τα δύο ρολά στο λαδωμένο ταψί.
  • Βήμα 7 Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα -κάθε πακέτο φύλλων περιέχει περίπου 10 – 11 φύλλα επομένως θα ετοιμάσω 20 – 22 ρολάκια.
  • Βήμα 8 Τα λαδώνω στην επιφάνειά τους και τα ψήνω για 30 – 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ωραία. Τα σερβίρω ζεστά.
  • Βήμα 9 Tip: Μπορούμε τα πακετάκια να τα φτιάξουμε σε σχήμα πουγκιού, χρησιμοποιώντας για κάθε πουγκάκι, ένα φύλλο κρούστας κομμένο στα δύο. Τα λαδώνουμε μεταξύ τους και τα γεμίζουμε με το μείγμα.

Related Posts

ΛΑΖΑΝΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

ΛΑΖΑΝΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

Ένα φαγάκι φούρνου για όλη την οικογένεια, που από μόνο του είναι γιορτή…

ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Είναι χορταστικά, αντικαθιστούν τέλεια το κρέας, είναι απίθανα νόστιμα, και μαγειρεύονται με χίλιους τρόπους. Για να μην αναφέρω ότι υπάρχουν ένα σωρό είδη για να διαλέξετε, από τα μικρά λευκά «κουμπιά», μέχρι τα άγρια, αποξηραμένα. Είναι οικονομικά (τα περισσότερα), ιδανικά για χορτοφάγους, πλούσια σε πολύτιμη […]