Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΑΓΩΤΟ ΠΑΡΦΕ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΕΪΚ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟΥΣ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ

ΠΑΓΩΤΟ ΠΑΡΦΕ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΕΪΚ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟΥΣ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ

ΠΑΓΩΤΟ ΠΑΡΦΕ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΕΪΚ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟΥΣ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ

: 6-8
: 30 min
           
: 4 hr

Λατρεμένος συνδυασμός. Πλούσιο παγωτό παρφέ κρέμα αλλά και μοναδικά πρωτότυπο παγωτό καραμέλα με goji berries και cranberries.

Υλικά
  • 300 γρ. παγωτό Παρφέ κρέμα δωδώνη
  • 300 γρ. παγωτό Καραμέλα με goji berries και cranberries δωδώνη
  • 200 γρ. κέικ βανίλια κομμένο σε μικρά καρέ
  • Για τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς
  • 120 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 120 γρ. φουντούκια
  • 150 γρ. ζάχαρη
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Bγάζω τα παγωτά από την κατάψυξη και το αφήνω για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Μοιράζω τους κύβους του κέικ στα δύο παγωτά και ανακατεύω απαλά. Ξαναβάζω τα παγωτά στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά.
  • Βήμα 2 Για τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω τη ζάχαρη, τα αμύγδαλα και τα φουντούκια σε μέτρια φωτιά. Αρχίζω να ανακατεύω συνέχεια με ξύλινη κουτάλα. Στην αρχή η ζάχαρη θα σβολιάσει και μετά θα αρχίζει σιγά σιγά να λιώνει. Χαμηλώνω τη φωτιά και συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη και να καλύψει τους ξηρούς καρπούς.
  • Βήμα 3 Αποσύρω από τη φωτιά και αδειάζω σε μια λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Απλώνω καλά τους ξηρούς καρπούς με την κουτάλα και τους αφήνω να κρυώσουν καλά.
  • Βήμα 4 Για το σερβίρισμα: Βάζω σε κάθε ποτήρι 1 μπάλα παγωτό παρφέ κρέμα και 1 μπάλα παγωτό καραμέλα. Σπάω τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς σε μικρά κομμάτια και τους προσθέτω επάνω στις μπάλες παγωτού. Σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΓΛΥΚΟΡΥΖΑ… ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΦΥΤΟ!

ΓΛΥΚΟΡΥΖΑ… ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΦΥΤΟ!

Τι γνωρίζετε για το φυτό αυτό; Τα αρχαία χρόνια η γλυκόριζα είχε πολλές χρήσεις ενώ την χρησιμοποιούσαν ακόμη και ως φάρμακο για το άσθμα! Οι χρήσεις της στη μαγειρική όμως είναι ελάχιστες και είναι κρίμα! Είναι ένα υλικό γλυκό αλλά ταυτόχρονα πολύ ισχυρό. Στη ζαχαροπλαστική […]