ΠΑΓΩΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΤΡΑΤΙΑΤΕΛΑ
Παγωτό σπιτικό χωρίς παγωτομηχανή από αυτά που μας αρέσουν πολύ!!! Μπορούμε να το σερβίρουμε σαν τουρτίτσα, κορμό αλλά και σε μπάλες σε μπολάκι είναι τέλειο.
Υλικά
- 750 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 10% λιπαρά
- 400 γρ. γάλα ζαχαρούχο (1 κουτί)
- 300 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
- 50 γρ. ζάχαρη
- 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα καλής ποιότητας, χοντροκομμένη
Διαδικασία
- Βήμα 1 Χτυπάω την φυτική κρέμα μαζί με την ζάχαρη σε σαντιγί, και την κρατάω στο ψυγείο.
- Βήμα 2 Σε ένα βαθύ σκεύος ενώνω το γιαούρτι με το ζαχαρούχο γάλα.
- Βήμα 3 Στο μίγμα με το γιαούρτι προσθέτω και το μίγμα με τη σαντιγί. Ανακατεύω μαλακά, απαλά και κυκλικά να ενωθούν τα μίγματα με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
- Βήμα 4 Σε μεταλλικό μπολ –ειδικό για κατάψυξη – ή σε πλαστικό ρίχνω σε στρώσεις το μίγμα παγωτού και ενδιάμεσα τη σοκολάτα τριμμένη.
- Βήμα 5 Παγώνουμε στην κατάψυξη για 6-7 ώρες.