Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Παγωτό γιαούρτι στρατσιατέλα

Παγωτό γιαούρτι στρατσιατέλα
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
30´ 6-8 μερίδες 8 ώρες [printfriendly]

 

Ελλήνων Γεύσεις στην Αίγινα.
Υλικά Εκτέλεση
  • 750 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 400 γρ. γάλα ζαχαρούχο
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος φυτική, παγωμένη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα χοντροκομμένη
  • 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ανάλατα χοντροκομμένα
  • Γλυκό βύσσινο για το σερβίρισμα
Βάζω την φυτική κρέμα στον κάδο του μίξερ μαζί με το γάλα και τα χτυπάω μέχρι να φτιάξω μια αφράτη σαντιγί.  Προσθέτω το ζαχαρούχο γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ωραίο μίγμα.
Σταματάω το μίξερ και προσθέτω το γιαούρτι ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα. Βάζω το μπολ στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
Στρώνω με μεμβράνη μια φόρμα για κέικ και απλώνω στον πάτο λίγα φιστίκια και λίγη σοκολάτα. Βάζω το 1/3 της κρέμας στρώνοντας με μια σπάτουλα για να απλωθεί καλά. Πασπαλίζω με λίγα φιστίκια και λίγη σοκολάτα και απλώνω άλλο 1/3 κρέμα. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία βάζοντας τις τελευταίες δόσεις των υλικών.
Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω τη φόρμα στην κατάψυξη για 6-8 ώρες.
Κόβω σε κομμάτια το παγωτό και σερβίρω με μια γενναία δόση γλυκό βύσσινο.

Related Posts

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

«Τρώγε το πρωί σαν βασιλιάς, το μεσημέρι, σαν πρίγκιπας και το βράδυ… σαν ζητιάνος». Έτσι λέει ο θυμόσοφος λαός και δεν έχει άδικο. Το βράδυ ο οργανισμός μας δυσκολεύετε πιο πολύ στη πέψη ειδικά αν φάμε πολύ και πέσουμε αμέσως για ύπνο! Για να έχουμε […]

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΠΑΡΕΣ ΜΕ SUPER FOOD

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΠΑΡΕΣ ΜΕ SUPER FOOD

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Πρωτεΐνες, βιταμίνες της ομάδας Β και μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών ουσιών καθιστούν την επιλογή των μπαρών ρυζιού με νιφάδες βρώμης και super fruits ως ένα τέλειο πρωινό ή και ενδιάμεσο γεύμα.



Subscribe