30´ | – | 6-8 μερίδες | 8 ώρες | [printfriendly] |
Ελλήνων Γεύσεις στην Αίγινα. | |
Υλικά | Εκτέλεση |
|
Βάζω την φυτική κρέμα στον κάδο του μίξερ μαζί με το γάλα και τα χτυπάω μέχρι να φτιάξω μια αφράτη σαντιγί. Προσθέτω το ζαχαρούχο γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ωραίο μίγμα. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω το γιαούρτι ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα. Βάζω το μπολ στην κατάψυξη για 10 λεπτά. Στρώνω με μεμβράνη μια φόρμα για κέικ και απλώνω στον πάτο λίγα φιστίκια και λίγη σοκολάτα. Βάζω το 1/3 της κρέμας στρώνοντας με μια σπάτουλα για να απλωθεί καλά. Πασπαλίζω με λίγα φιστίκια και λίγη σοκολάτα και απλώνω άλλο 1/3 κρέμα. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία βάζοντας τις τελευταίες δόσεις των υλικών. Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω τη φόρμα στην κατάψυξη για 6-8 ώρες. Κόβω σε κομμάτια το παγωτό και σερβίρω με μια γενναία δόση γλυκό βύσσινο. |