Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ «ΑΣΠΡΑ – ΜΑΥΡΑ»

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ «ΑΣΠΡΑ – ΜΑΥΡΑ»

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ «ΑΣΠΡΑ – ΜΑΥΡΑ»

: 15+15
: 30 min
           
: 3 hr

Τα παιδιά θα τα λατρέψουν αλλά και οι μεγάλοι δεν θα μπορέσουν να αρκεστούν μόνο σε ένα. Φροντίστε να κάνετε αρκετά γιατί σίγουρα θα εξαφανιστούν στη στιγμή.

Υλικά
  • Για τα σοκολατένια
  • 250 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 250 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
  • 150 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ, τριμμένα σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού καφέ εσπρέσσο, σκόνη
  • 120 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 120 γρ. φουντούκια
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • Για τα λευκά
  • 100 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
  • 200 γρ. λευκή κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. σούπας αγελαδινό βούτυρο Lurpak
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 40 γρ. ινδοκάρυδο + 1 φλιτζάνι επιπλέον για το πασπάλισμα
  • Ξύσμα από ½ ακέρωτο λεμόνι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τα σοκολατένια τρουφάκια: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω τη ζάχαρη, τα αμύγδαλα και τα φουντούκια σε μέτρια φωτιά. Αρχίζω να ανακατεύω συνέχεια με ξύλινη κουτάλα. Στην αρχή η ζάχαρη θα σβολιάσει και μετά θα αρχίζει σιγά σιγά να λιώνει. Χαμηλώνω τη φωτιά και συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη και να καλύψει τους ξηρούς καρπούς. Αποσύρω από τη φωτιά και αδειάζω σε μια λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Απλώνω καλά τους ξηρούς καρπούς με την κουτάλα και τους αφήνω να κρυώσουν καλά. Παίρνω τον χοντρό πλάστη και τον κυλάω επάνω στους ξηρούς καρπούς μέχρι να σπάσουν σε μικρά κομμάτια. Μεταφέρω τα τρίμματα σε ένα μπολ.
  • Βήμα 2 Ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός. Βάζω την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ και προσθέτω την καυτή κρέμα. Αφήνω για 1 λεπτό και ανακατεύω μέχρι να ενωθούν σε ένα ενιαίο, γυαλιστερό μείγμα. Προσθέτω τον καφέ και τα τριμμένα μπισκότα και ανακατεύω καλά. Βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον μέχρι να σφίξει το μείγμα.
  • Βήμα 3 Λιώνω την κουβερτούρα γάλακτος σε μπεν μαρί. Πλάθω τα τρουφάκια στο μέγεθος που θέλω, τα βουτάω στην κουβερτούρα γάλακτος και τα «κυλάω» στους θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς. Τα βάζω σε ένα πιάτο και τα αφήνω στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η σοκολάτα.
  • Βήμα 4 Για τα λευκά τρουφάκια: Βάζω την λευκή κουβερτούρα και την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και τα ζεσταίνω σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα. Ανακατεύω μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και προσθέτω το βούτυρο, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού και τα 40 γρ. ινδοκάρυδο. Ανακατεύω καλά και βάζω στο ψυγείο για 2 ώρα να σφίξει το μείγμα.
  • Βήμα 5 Πλάθω τα τρουφάκια και τα «κυλάω» σε τριμμένο ινδοκάρυδο.

Related Posts

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΛΩΤΟΥ

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΛΩΤΟΥ

Η ζάχαρη για μαρμελάδες υπάρχει πολύ εύκολα στα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Περιέχει πηκτίνη και βοηθά να δέσουν οι μαρμελάδες και τα γλυκά κουταλιού.

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΥΔΩΝΙ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΥΔΩΝΙ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ

Η μαρμελάδα κυδώνι είναι από τις αγαπημένες μου. Το τζίντζερ δίνει άρωμα αλλά κυρίως πικάντικη και δυνατή γεύση. Εγώ την χρησιμοποιώ και για να σερβίρω πικάντικα τυριά.



Subscribe