Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Πίτες, μια αναφορά στην Μυκονιάτικη Παράδοση

Πίτες, μια αναφορά στην Μυκονιάτικη Παράδοση

melopitta-Mykonou-Maria-HaniotiΜοσχοβολάνε οι πίτες τις τελευταίες μέρες στα σπίτια της Μυκόνου που τιμούν την παράδοση. Διανύουμε αισίως άλλωστε την εβδομάδα της Τυρινής και αύριο Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου -καθόλου τυχαία- τα Μαγειρέματα της Λέσχης Γαστρονομίας Μυκόνου είναι αφιερωμένα στις παραδοσιακές Πίτες του νησιού, ώστε να αποχαιρετήσουμε την Αποκριά και από βδομάδα να  υποδεχθούμε την Μεγάλη Σαρακοστή.
Η Μύκονος  έχει δυο πολύ σημαντικές και μοναδικές πίτες -την κρεμμυδόπιτα και την μελόπιτα– που αποτελούν κορυφαίες δημιουργίες της Κουζίνας της. Η βάση τους είναι η Τυροβολιά, το τυρί που αποτελεί το κύριο σώμα για τη γέμιση στις τοπικές, είτε νόστιμες, είτε γλυκές δημιουργίες.
Ντόπιες μαγείρισσες, γνωστές για την αγάπη τους στο καλό φαγητό, συχνά καλούνται να μοιραστούν με τα μέλη της Λέσχης πιάτα και δημιουργίες που συνθέτουν το νόστιμο παζλ της Μυκονιάτικης Κουζίνας. Αύριο  θα παρουσιάσουν βήμα-βήμα τις παραδοοσιακές πίτες του νησιού:
Η Δήμητρα Νάζου θα φτιάξει Κρεμμυδόπιτα Μυκόνου. Μια πίτα που βάση της είναι η τυροβολιά, το κρεμμύδι και ο άνηθος, ενώ συχνά προστίθενται μυρωδικά άγρια χόρτα ανάλογα με την εποχή ή και λαρδί. Την τιμητική της θα έχει και η Μυκονιάτικη Μελόπιτα, αφού θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την Μαρία Ιωάν. Χανιώτη να την φτιάχνει με την περίτεχνη διακόσμηση που χαρακτηρίζει τις πίτες της.
Η εκδήλωση της Πέμπτης 23 Φεβρουαρίου 2017 θα αρχίσει στις 5:30 μμ στην φιλόξενη Αίθουσα πλάι στην Τοπική Κοινότητα στην πλατεία Άνω Μεράς, είναι ανοικτή για όλους με ελεύθερη πάντα είσοδο.
Σας περιμένουμε!

http://www.mykonosgastronomia.gr/?p=1973


Related Posts

ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΙΔΕΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ

ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΙΔΕΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ

Όλοι έχουμε έστω μια κονσέρβα τόνο στο ντουλάπι μας. Κι αν όχι, καλό είναι να υπάρχει, αφού όπως θα σας δείξω στη συνέχεια, με μια κονσέρβα τόνου μπορείτε να φτιάξετε αμέτρητες απίθανες συνταγές! Τόνος κονσέρβας υπάρχει τόσο σε λάδι όσο και σε νερό. Ανάλογα με […]

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΑΛΑΤΑ

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΑΛΑΤΑ

Άνοιξη και τα φρέσκα λαχανικά, οργιάζουν. Τι ποιο εύκολο για απλές ή πολύπλοκες σαλάτες για να τις απολαύσουμε ως συνοδευτικό αλλά και γιατί όχι, ως κυρίως πιάτο. Μπορεί, βέβαια, οι επιλογές των λαχανικών να είναι εύκολη υπόθεση, αλλά, η βινεγκρέτ είναι αυτή που θα απογειώσει […]