Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΙΤΣΕΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΜΕ 4 ΤΥΡΙΑ

ΠΙΤΣΕΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΜΕ 4 ΤΥΡΙΑ

ΠΙΤΣΕΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΜΕ 4 ΤΥΡΙΑ

: 4
: 20 min
: 20 min
           
: 20 min

Μια ωραία ιδέα για να αρωματίσουμε τις πίτσες είναι να χρησιμοποιήσουμε ελαιόλαδο αρωματισμένο με σκόρδο αντί για σκέτο λάδι. Για να το φτιάξουμε βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα 1 λίτρο καλό ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να το δούμε να ανακινείται πολύ απαλά και να σχηματίζει απαλούς κυματισμούς στον πάτο της κατσαρόλας. Προσθέτουμε 4 – 5 σκελίδες σκόρδου, κομμένες σε λεπτά φετάκια και τα αφήνουμε και αυτά να ζεσταθούν για 5 λεπτά και να αρωματίσουν το λάδι. Αν χρειαστεί, χαμηλώνουμε λίγο ακόμα τη φωτιά. Το σουρώνουμε, το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και το χρησιμοποιούμε.

Υλικά
  • Για τη ζύμη
  • 500 γρ. αλεύρι σταρένιο, ολικής άλεσης
  • 500 γρ. αλεύρι για τσουρέκια (το βρίσκουμε σε όλα τα σούπερ μάρκετ, στο ράφι με τα κλασικά άλευρα)
  • 10 γρ. αλάτι
  • 600 ml νερό
  • 30 γρ. φρέσκια μαγιά (στο φούρνο της γειτονιάς και στα σούπερ μάρκετ), θρυμματισμένη
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
  • Για την επιφάνεια
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε πολύ ψιλά καρέ
  • 150 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 4 κουτ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • 200 γρ. γκοργκοτζόλα (ή άλλο μπλε τυρί της αρεσκείας μας), θρυμματισμένο
  • 200 γρ. μοτσαρέλα, κατά προτίμηση βουβαλίσια (σε μικρές μπάλες που πωλούνται συσκευασμένες σε άλμη), χονδροτριμμένη
  • 1 γεμάτη κουτ. σούπας θυμάρι, φρέσκο ή ξερό
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζω τα δύο είδη αλευριού, προσθέτω το αλάτι και ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 2 Ζεσταίνω σε ένα μπρίκι 200 ml από το νερό, ώσπου να γίνει χλιαρό. Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω τη θρυμματισμένη μαγιά, ανακατεύω και αφήνω κατά μέρος για 10 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να αφρίζει. Το ρίχνω στο μπολ με τα αλεύρια, προσθέτω το υπόλοιπο νερό, το ελαιόλαδο και τη ρίγανη και ανακατεύω καλά με τα χέρια μου (ή χτυπάω τα υλικά με το μίξερ πάγκου, με το ειδικό εξάρτημα «γάντζος» για ζύμες), μέχρι να ενωθούν και, σταδιακά, να σχηματιστεί μια ζύμη.
  • Βήμα 3 Τη μεταφέρω σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνω για 6 – 7 λεπτά με τις γροθιές μου (ή για 2 – 3 λεπτά στο μίξερ), μέχρι να ξεκολλά από τα χέρια.
  • Βήμα 4 Τη χωρίζω σε τέσσερα ίσα μέρη, τα σκεπάζω και τα αφήνω κατά μέρος για 20 λεπτά για να «ξεκουραστούν».
  • Βήμα 5 Πίτσες: Προθερμαίνω το φούρνο στους 220ºC. Λαδώνω ελαφρώς μια λαμαρίνα ή το μεγάλο ορθογώνιο ταψί του φούρνου. Ανοίγω τα κομμάτια ζύμης σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, σε δίσκους με διάμετρο περίπου 20 εκ.
  • Βήμα 6 Τους αλείφω με το ελαιόλαδο και σκορπίζω σε όλη την επιφάνειά τους το ξερό κρεμμύδι, τη γκοργκοτζόλα και την μοτσαρέλα. Σε ένα μπολάκι ανακατεύω καλά τη γραβιέρα, την παρμεζάνα και το θυμάρι και πασπαλίζω τις πίτσες με το μείγμα αυτό. Τέλος, ρίχνω μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Βήμα 7 Ψήνω τις πίτσες για 15 – 20 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και τις σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Είναι το μυρωδικό που κυριαρχεί στα χειμωνιάτικα πιάτα μας. Στιβαρός, αρρενωπός χαρακτήρας, ζεστή ευωδιά, με ιδιαίτερη δύναμη και ζωντάνια, έχει ταυτιστεί με μερικά από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Είναι ο σχεδόν σταθερός αρωματικός σύντροφος του αρνίσιου κρέατος, αλλά πώς αλλιώς […]

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

«Τρώγε το πρωί σαν βασιλιάς, το μεσημέρι, σαν πρίγκιπας και το βράδυ… σαν ζητιάνος». Έτσι λέει ο θυμόσοφος λαός και δεν έχει άδικο. Το βράδυ ο οργανισμός μας δυσκολεύετε πιο πολύ στη πέψη ειδικά αν φάμε πολύ και πέσουμε αμέσως για ύπνο! Για να έχουμε […]



Subscribe