Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΠΙΤΣΕΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΜΕ ΓΑΥΡΟ ΜΑΡΙΝΑΤΟ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

ΠΙΤΣΕΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΜΕ ΓΑΥΡΟ ΜΑΡΙΝΑΤΟ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

ΠΙΤΣΕΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΜΕ ΓΑΥΡΟ ΜΑΡΙΝΑΤΟ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

: 4
: 30 min
: 15 min

Γρήγορες και απίστευτα νόστιμες αυτές οι μικρές πίτσες σερβίρονται εύκολα στο καθημερινό τραπέζι. Ο μαρινάτος γαύρος είναι από τα αγαπημένα μου εδέσματα που δίνουν άρωμα καλοκαιριού.

Υλικά
  • 2 φύλλα έτοιμης ζύμης για πίτσα (θα τη βρείτε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ)
  • 250 γρ. φιλέτα μαρινάτου γαύρου
  • 4 – 5 κουτ. σούπας σπιτική σάλτσα ντομάτας
  • 200 γρ. μοτσαρέλα, κομματιασμένη
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 12 ντοματίνια, κομμένα σε φετάκια
  • ½ ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη σάλτσα ντομάτας
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια, λιωμένα
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
  • ½ ματσάκι φρέσκο μυρωδικό (μαϊντανό, δυόσμο, βασιλικό κ.λπ.), ψιλοκομμένο
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τη σάλτσα: Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέτω το κρεμμύδι και σοτάρω μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτω τα ντοματάκια, τον πελτέ, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω και αφήνω τη σάλτσα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω το μυρωδικό και χρησιμοποιώ τη σάλτσα για τις πίτσες.
  • Βήμα 2 Για τις πίτσες: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 3 Ανοίγω τα φύλλα ζύμης σε μια επίπεδη επιφάνεια και με οδηγό ένα πιάτο του φρούτου, κόβω 2 δίσκους από κάθε φύλλο. Μεταφέρω τους δίσκους σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.
  • Βήμα 4 Μοιράζω τη σάλτσα στις ζύμες και την απλώνω με ένα κουτάλι. Μοιράζω τα φιλέτα γαύρου ακτινωτά και σκορπίζω τη μοτσαρέλα και τα ντοματίνια. Ραντίζω με το ελαιόλαδο και ψήνω τις πίτσες για 15 λεπτά. Αποσύρω από το φούρνο, πασπαλίζω με το μυρωδικό της επιλογής μου και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΡΟΚΑΣ, ΘΡΑΨΑΛΟ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΡΟΚΑΣ, ΘΡΑΨΑΛΟ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Μια ιδιαίτερη και πολύ θρεπτική πρόταση από την αγαπημένη Ντίνα Νικολάου. Η ρόκα έχει υψηλή περιεκτικότητά σε φυτικές ίνες, γεγονός που βοηθάει τη διαδικασία της πέψης και τη σωστή λειτουργία του εντέρου.

ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Κλασσικό κι αγαπημένο φαγητό που όλοι έχουμε αναμνήσεις από τα χεράκια της γιαγιάς. Με τις παραδοσιακές χυλοπίτες γίνεται χορταστικό και μας γυρίζει πίσω, στις μυρωδιές του χωριού.