ΠΙΤΣΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ
Μια πίτσα, τέσσερις γεύσεις. Θα αρέσει σίγουρα σε όλους αφού μπορεί ο καθένας να διαλέξει το κομμάτι που θέλει.
Υλικά
- 2 κατεψυγμένες ζύμες για πίτσα ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
- 200 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 100 γρ. φέτα, τριμμένη
- 2 κλαράκια άνιθο, ψιλοκομμένο
- 6 τοματίνια, κομμένα στη μέση
- ½ κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια
- ½ κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια
- 1 κολοκύθι, κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια
- 150 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φετάκια
- 100 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη με το χέρι
- 100 γρ. κασέρι, τριμμένο
- 100 γρ. μανούρι, τριμμένο
- 200 γρ. σάλτσα ντομάτας
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Βήμα 1 Ξεπαγώνω τις έτοιμες πίτσες και τις στρώνω σε δύο ταψάκια. Με ένα μαχαίρι, χαράζω με προσοχή ένα σταυρό, προσέχοντας να μη κόψω το ζυμάρι.
- Βήμα 2 Σε ένα μικρό τηγανάκι ζεσταίνω 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Ρίχνω τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρω για 2 λεπτά. Προσθέτω το σπανάκι και σοτάρω για 2 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να μαραθεί. Προσθέτω τον άνιθο, αλατοπιπερώνω και αποσύρω από τη φωτιά. Αδειάζω το μίγμα σε ένα μπολ και χωρίς να ξεπλύνω το τηγάνι ρίχνω 2 κουτ. ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
- Βήμα 3 Ρίχνω τις πιπεριές και το κολοκύθι και σοτάρω για 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθούν αλλά όχι να μαλακώσουν εντελώς. Αποσύρω από τη φωτιά.
- Βήμα 4 Μοιράζω τη σάλτσα στις δύο πίτσες και την απλώνω να πάει παντού. Πασπαλίζω με την ξερή ρίγανη.
- Βήμα 5 Μοιράζω τα μείγματα ως εξής:
- Βήμα 6 Στο ένα τέταρτο της κάθε πίτσας μοιράζω το μίγμα με το σπανάκι και πασπαλίζω με την τριμμένη φέτα.
- Βήμα 7 Στο δεύτερο τέταρτο μοιράζω την τριμμένη μοτσαρέλα και σκορπίζω επάνω τα κομμένα ντοματίνια.
- Βήμα 8 Στο τρίτο τέταρτο, μοιράζω τα σοταρισμένα λαχανικά (πιπεριές και κολοκύθι) και πασπαλίζω με το τριμμένο μανούρι.
- Βήμα 9 Στο τελευταίο τέταρτο, στρώνω το τριμμένο κασέρι και σκορπίζω τα κομμένα μανιτάρια.
- Βήμα 10 Ραντίζω με ελάχιστο ελαιόλαδο την κάθε πίτσα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου.