Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΙΤΣΑ ΣΑΝ ΤΑΡΤΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ

ΠΙΤΣΑ ΣΑΝ ΤΑΡΤΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ

ΠΙΤΣΑ ΣΑΝ ΤΑΡΤΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ

: 2 πίτσες
: 20 min
: 30 min
           
: 30 min

Αν ο φούρνος μας δεν μπορεί να ψήσει δύο πίτσες ταυτόχρονα, τις ψήνουμε μία-μία.

Υλικά
  • Για τη ζύμη
  • 300 – 350 γρ. χλιαρό νερό
  • 1 φακελάκι (7 – 8 γρ.) ξηρή μαγιά
  • ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 400 γρ. αλεύρι σταρένιο, σκληρό, για ψωμί
  • 100 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. σούπας ανάμεικτα και καλά τριμμένα ξερά μυρωδικά (ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο, μαντζουράνα, δυόσμος κ.ά.)
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • Για τη γέμιση
  • 2 φλιτζ. τσαγιού φέτα, θρυμματισμένη
  • 400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 5 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 2 πιπεριές κέρατο, κομμένες σε ροδέλες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε ροδέλες
  • 4 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένες
  • 4 κουτ. σούπας κάππαρη, ξεπλυμένη και στραγγισμένη
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γραβιέρα, τριμμένη
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Ζύμη: Σε ένα μπολ βάζω το χλιαρό νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη, ανακατεύω και αφήνω κατά μέρος για 3 – 4 λεπτά.
  • Βήμα 2 Βάζω στον κάδο του μίξερ τα δύο άλευρα, το αλάτι, τα ξερά μυρωδικά, το μείγμα της μαγιάς και 4 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο. Ζυμώνω καλά τα υλικά για 5 – 6 λεπτά με το ειδικό εξάρτημα «γάντζος» για ζύμες, μέχρι να φτιάξω ένα μαλακό και ελαστικό ζυμάρι που να ξεκολλά από τα τοιχώματα του κάδου και να τυλίγεται σχεδόν ολόκληρο γύρω από τον γάντζο.
  • Βήμα 3 Χωρίζω το ζυμάρι σε δύο ίσα μέρη και τα πλάθω σε μπάλες. Τις αλείφω με λίγο από το υπόλοιπο λάδι και τις βάζω σε δύο μπολ. Τα σκεπάζω και τα αφήνω κατά μέρος για 30 λεπτά, μέχρι οι ζύμες να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν σε όγκο.
  • Βήμα 4 Μεταφέρω τις ζύμες σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και τις ανοίγω με τον πλάστη σε στρογγυλά φύλλα με πάχος 1½ εκ. Με το υπόλοιπο λάδι αλείφω δύο ρηχά ταψιά για πίτσα, με διάμετρο περίπου 30 εκ. Μεταφέρω προσεκτικά τις ζύμες στα ταψιά.
  • Βήμα 5 Γέμιση: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τη φέτα, το γιαούρτι, τα αυγά, και λίγο πιπέρι. Απλώνω αυτό το μείγμα στις δύο ζύμες-βάσεις και από πάνω μοιράζω τις ροδέλες από τις πιπεριές και τις φέτες ντομάτας. Πασπαλίζω και τις δύο πίτσες με τη ρίγανη και σκορπίζω ομοιόμορφα τις ελιές και την κάππαρη.
  • Βήμα 6 Ραντίζω κάθε πίτσα με 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και τέλος πασπαλίζω καθεμία με 1/2 φλιτζ. τσαγιού τριμμένη γραβιέρα. Ψήνω τις πίτσες για 25 – 30 λεπτά, μέχρι να λιώσει καλά το τυρί και οι βάσεις να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Σερβίρω τις πίτσες ζεστές.

Related Posts

ΜΑΥΡΟ ΡΑΠΑΝΑΚΙ… ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΤΟ!

ΜΑΥΡΟ ΡΑΠΑΝΑΚΙ… ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΤΟ!

Μα τι είναι αυτό το μαύρο ραπανάκι; Συνήθως τα ραπανάκια τα ξέρουμε κόκκινα, στρογγυλά ή και μακρουλά. Λοιπόν, το μαύρο ραπανάκι, με μια πρώτη ματιά, δεν μπορώ να πω πως θα το ζηλέψετε, αλλά θα ήταν κρίμα να μη το δοκιμάσετε. Αρκετά δυνατό θα έλεγα, […]

ΑΡΝΙΣΙΟ ΜΠΟΥΤΑΚΙ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ, ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

ΑΡΝΙΣΙΟ ΜΠΟΥΤΑΚΙ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ, ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

Πάσχα χωρίς αρνάκι δεν γίνεται. Μια συνταγή απλή, αλλά πεντανόστιμη. Η λαδόκολλα συγκρατεί τον ατμό και τα αρώματα. Το κρέας ψήνεται μέχρι μέσα, χωρίς να καεί και γίνεται τόσο τρυφερό… σαν «λουκούμι».