Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΙΤΣΑ «ΠΛΕΧΤΗ» ΜΕ ΜΕΙΓΜΑ ΤΥΡΙΩΝ, ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ

ΠΙΤΣΑ «ΠΛΕΧΤΗ» ΜΕ ΜΕΙΓΜΑ ΤΥΡΙΩΝ, ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ

ΠΙΤΣΑ «ΠΛΕΧΤΗ» ΜΕ ΜΕΙΓΜΑ ΤΥΡΙΩΝ, ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ

: 4
: 15 min
: 40 min

Εντυπωσιακή σε εμφάνιση, αλλά κυρίως, σε γεύση, η πίτσα με διάφορα τυριά και σαλάμι. Το αφράτο ζυμαράκι είναι το καλύτερο που έχω δοκιμάσει και με διευκολύνει για να φτιάξω ένα γρήγορο, ορεκτικό και γιατί όχι, να το σερβίρω και ως κύριο γεύμα αν το συνοδέψω με μια πράσινη σαλάτα.

Υλικά
  • 1 φύλλο φρέσκια ζύμη πίτσας Ζύμη Ψαχνών
  • 200 γρ. γραβιέρα Κρήτης, τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη
  • 200 γρ. κασέρι, τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
  • 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 150 γρ. σαλάμι αέρος, ψιλοκομμένο
  • 6-8 ντοματίνια, κομμένα σε σκελίδες
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό, ελαφρά χτυπημένο
  • ¼ ματσάκι φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο, για το άλειμμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 2 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω την γραβιέρα, το κασέρι και την φέτα. Προσθέτω το σαλάμι αέρος, το αυγό, το δυόσμο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ζυμώνω με τα χέρια μου (πρέπει να είναι σφιχτό το μείγμα).
  • Βήμα 3 Ανοίγω το φύλλο της ζύμης στον πάγκο της κουζίνας και με τις παλάμες μου του δίνω σχήμα μακρόστενο.
  • Βήμα 4 Βάζω στο κέντρο της ζύμης το μείγμα των τυριών και με τα χέρια μου το πλάθω να μοιάζει με χοντρό μπαστούνι, αφήνοντας 3 εκατοστά ζύμης δεξιά και αριστερά και 2 εκατοστά πάνω και κάτω. Βυθίζω σε διάφορα σημεία της ζύμης τα ντοματίνια.
  • Βήμα 5 Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβω τη ζύμη δεξιά και αριστέρα σε λωρίδες πλάγιες πλάτους 1½ εκατοστού περίπου η κάθε μία.
  • Βήμα 6 Γυρίζω το πάνω και το κάτω μέρος της ζύμης προς τη γέμιση και εν συνεχεία «πλέκω» τις λωρίδες σταυρωτά προς το κέντρο της ζύμης.
  • Βήμα 7 Mεταφέρω με προσοχή την πίτσα σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί, αλείφω με το χτυπημένο αυγό και ψήνω για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
  • Βήμα 8 Αφήνω την πίτσα να σταθεί για 10 λεπτά, κόβω σε κομμάτια και σερβίρω.

Related Posts

ΠΙΤΑ ΜΕ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΤΗΣ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ, ΜΗΛΟ ΚΑΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ

ΠΙΤΑ ΜΕ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΤΗΣ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ, ΜΗΛΟ ΚΑΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ

Τέλεια πίτα που μπορείτε να την προετοιμάσετε παράλληλα με την γιορτινή γαλοπούλα. Φτιάξτε διπλή ποσότητα γέμισης και χρησιμοποιήστε την και στις δύο συνταγές.

Παρουσίαση του βιβλίου «Τα καλύτερα νηστίσιμα της Ντίνας»

Παρουσίαση του βιβλίου «Τα καλύτερα νηστίσιμα της Ντίνας»

Στο ασφυκτικά γεμάτο καφέ του Public Συντάγματος απολαύσαμε το νέο βιβλίο της δημοφιλούς σεφ…



Subscribe