Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ, ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΟΝΦΙ ΚΑΙ ΑΝΤΖΟΥΓΙΕΣ

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ, ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΟΝΦΙ ΚΑΙ ΑΝΤΖΟΥΓΙΕΣ

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ, ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΟΝΦΙ ΚΑΙ ΑΝΤΖΟΥΓΙΕΣ

: 6-8
: 1 hr
: 25 min

Μια ιδιαίτερη πίτσα που βασίζει τη νοστιμιά της σε μια πικάντικη κρέμα πιπεριάς.

Υλικά
  • 1 αραβική πίτα, μεγάλου μεγέθους
  • λίγο ελαιόλαδο, για το ταψί
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γραβιέρα, τριμμένη
  • 15 φιλέτα αντζούγιας σε λάδι, στραγγισμένα και ψιλοκομμένα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελιές μαύρες, χωρίς το κουκούτσι, κομμένες στη μέση (προαιρετικά)
  • Για την κρέμα πιπεριάς
  • 3 – 4 πιπεριές Φλωρίνης
  • 3 σκελίδες σκόρδου, κομμένες στη μέση
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
  • 2 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τα κρεμμύδια κονφί
  • 3 – 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • τα φύλλα από ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για την κρέμα πιπεριάς: Προθερμαίνω το φούρνο στους 200ºC. Πλένω τις πιπεριές και τις σκουπίζω καλά. Τις κόβω στη μέση κατά μήκος και τις τοποθετώ σε ένα ταψάκι, με το κομμένο μέρος προς τα πάνω.
  • Βήμα 2 Πολτοποιώ στο μπλέντερ τις σκελίδες σκόρδου με το ελαιόλαδο και τη ρίγανη. Αλατοπιπερώνω το μείγμα, περιχύνω με αυτό τις πιπεριές και τις ψήνω για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζω από το φούρνο, τις βάζω σε ένα μπολ, μαζί με τα υγρά του ταψιού, και το σκεπάζω αμέσως με διάφανη μεμβράνη. Τις αφήνω για 10 λεπτά. Κατόπιν τις ξεφλουδίζω, τις ρίχνω στο μπλέντερ μαζί με τα υγρά του μπολ με το γιαούρτι και τις πολτοποιώ καλά. Ελέγχω το αλατοπίπερο και αφήνω το μείγμα κατά μέρος.
  • Βήμα 3 Για τα κρεμμύδια κονφί: Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και ρίχνω τα κρεμμύδια. Τα αχνίζω για 10 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά. Προσθέτω το θυμάρι και τη ζάχαρη και συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν. Αποσύρω, ρίχνω το μαϊντανό και ανακατεύω.
  • Βήμα 4 Για την πίτσα: Λαδώνω το μεγάλο ταψί του φούρνου και βάζω εκεί την αραβική πίτα. Την αλείφω με την κρέμα πιπεριάς και απλώνω από πάνω το μείγμα τα κρεμμύδια, μαζί με το «σιρόπι» τους. Πασπαλίζω με την τριμμένη γραβιέρα και σκορπίζω τις κομματιασμένες αντσούγες. Αν θέλω, σκορπίζω και τις ελιές.
  • Βήμα 5 Ψήνω την πίτσα για 20 – 25 λεπτά. Τη ραντίζω με το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

Σοκολάτα με πορτοκάλι είναι από τους πιο κλασσικούς συνδυασμούς. Κόβοντας το σοκολατένιο σουφλέ βρίσκεις μια πορτοκαλένια κρέμα.

ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΙΔΕΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ

ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΙΔΕΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ

Όλοι έχουμε έστω μια κονσέρβα τόνο στο ντουλάπι μας. Κι αν όχι, καλό είναι να υπάρχει, αφού όπως θα σας δείξω στη συνέχεια, με μια κονσέρβα τόνου μπορείτε να φτιάξετε αμέτρητες απίθανες συνταγές! Τόνος κονσέρβας υπάρχει τόσο σε λάδι όσο και σε νερό. Ανάλογα με […]