Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ, ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΟΝΦΙ ΚΑΙ ΑΝΤΖΟΥΓΙΕΣ

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ, ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΟΝΦΙ ΚΑΙ ΑΝΤΖΟΥΓΙΕΣ

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ, ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΟΝΦΙ ΚΑΙ ΑΝΤΖΟΥΓΙΕΣ

: 6-8
: 1 hr
: 25 min

Μια ιδιαίτερη πίτσα που βασίζει τη νοστιμιά της σε μια πικάντικη κρέμα πιπεριάς.

Υλικά
  • 1 αραβική πίτα, μεγάλου μεγέθους
  • λίγο ελαιόλαδο, για το ταψί
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γραβιέρα, τριμμένη
  • 15 φιλέτα αντζούγιας σε λάδι, στραγγισμένα και ψιλοκομμένα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελιές μαύρες, χωρίς το κουκούτσι, κομμένες στη μέση (προαιρετικά)
  • Για την κρέμα πιπεριάς
  • 3 – 4 πιπεριές Φλωρίνης
  • 3 σκελίδες σκόρδου, κομμένες στη μέση
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
  • 2 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τα κρεμμύδια κονφί
  • 3 – 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • τα φύλλα από ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για την κρέμα πιπεριάς: Προθερμαίνω το φούρνο στους 200ºC. Πλένω τις πιπεριές και τις σκουπίζω καλά. Τις κόβω στη μέση κατά μήκος και τις τοποθετώ σε ένα ταψάκι, με το κομμένο μέρος προς τα πάνω.
  • Βήμα 2 Πολτοποιώ στο μπλέντερ τις σκελίδες σκόρδου με το ελαιόλαδο και τη ρίγανη. Αλατοπιπερώνω το μείγμα, περιχύνω με αυτό τις πιπεριές και τις ψήνω για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζω από το φούρνο, τις βάζω σε ένα μπολ, μαζί με τα υγρά του ταψιού, και το σκεπάζω αμέσως με διάφανη μεμβράνη. Τις αφήνω για 10 λεπτά. Κατόπιν τις ξεφλουδίζω, τις ρίχνω στο μπλέντερ μαζί με τα υγρά του μπολ με το γιαούρτι και τις πολτοποιώ καλά. Ελέγχω το αλατοπίπερο και αφήνω το μείγμα κατά μέρος.
  • Βήμα 3 Για τα κρεμμύδια κονφί: Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και ρίχνω τα κρεμμύδια. Τα αχνίζω για 10 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά. Προσθέτω το θυμάρι και τη ζάχαρη και συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν. Αποσύρω, ρίχνω το μαϊντανό και ανακατεύω.
  • Βήμα 4 Για την πίτσα: Λαδώνω το μεγάλο ταψί του φούρνου και βάζω εκεί την αραβική πίτα. Την αλείφω με την κρέμα πιπεριάς και απλώνω από πάνω το μείγμα τα κρεμμύδια, μαζί με το «σιρόπι» τους. Πασπαλίζω με την τριμμένη γραβιέρα και σκορπίζω τις κομματιασμένες αντσούγες. Αν θέλω, σκορπίζω και τις ελιές.
  • Βήμα 5 Ψήνω την πίτσα για 20 – 25 λεπτά. Τη ραντίζω με το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΤΟ TOP 10 ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΓΛΥΚΩΝ!

ΤΟ TOP 10 ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΓΛΥΚΩΝ!

Με ξέρετε τώρα για την αδυναμία μου στη Γαλλία αλλά και για τα γλυκά της! Είναι μια χώρα γνωστή για την υψηλή γαστρονομία της. Κάθε περιοχή είναι γεμάτη με παλιές και νόστιμες συνταγές που δίνονται από γενιά σε γενιά. Από το ορεκτικό έως και το […]

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΚΑΦΕ

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΚΑΦΕ

Αγαπημένα ταρτάκια που συνήθως, τα σερβίρω σε απογευματινό καφέ ή τσάι.



Subscribe