Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

: 2 πίτσες
: 40 min
: 25 min
           
: 1 hr 30 min

Μια χωριάτικη πίτσα με φρέσκα κολοκυθάκια και πικάντικο λουκάνικο. Μπορείτε να προσθέσετε όποιο άλλο υλικό σας αρέσει, π.χ. πιπεριά, μανιτάρια ή και μελιτζάνα ελαφρά τηγανισμένη.

Υλικά
  • Για τη ζύμη
  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι (8 γρ.) ξηρή μαγιά
  • λίγο αλάτι
  • 300 ml (περίπου) χλιαρό νερό
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + λίγο ακόμα για το ταψί
  • Για την επιφάνεια
  • 75 ml ελαιόλαδο
  • 6 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
  • λίγο αλάτι
  • 300 γρ. σπιτική σάλτσα ντομάτας
  • 2 μέτρια χωριάτικα λουκάνικα της αρεσκείας μας, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • ½ ματσάκι δυόσμος (τα φύλλα), ψιλοκομμένος
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού γραβιέρα, τριμμένη
  • λίγο γιαούρτι, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τη ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ (ή στον κάδο του μίξερ πάγκου) βάζω το αλεύρι, τη μαγιά και λίγο αλάτι, ανακατεύω και κάνω μια λακκούβα στη μέση. Ρίχνω εκεί το χλιαρό νερό και το ελαιόλαδο και ανακατεύω τα υλικά με τα χέρια μου (ή με το εξάρτημα γάντζος» για ζύμες), μέχρι να ενωθούν σε ένα ζυμάρι.
  • Βήμα 2 Το ζυμώνω για 8 – 10 λεπτά με τα χέρια (ή για 5 – 6 λεπτά με το μίξερ), μέχρι να γίνει λείο και πολύ ελαστικό. Σκεπάζω το μπολ (ή τον κάδο) με μια καθαρή πετσέτα και αφήνω σε ένα χλιαρό μέρος του σπιτιού για 1 – 1½ ώρα, μέχρι το ζυμάρι να φουσκώσει.
  • Βήμα 3 Το ζυμώνω για λίγο για να ξεφουσκώσει ελαφρώς, το χωρίζω σε δύο ίσα μέρη και τα αλευρώνω. Τα ανοίγω με τον πλάστη σε μια επίσης ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να φτιάξω δύο δίσκους ζύμης με διάμετρο περίπου 26 – 28 εκ.
  • Βήμα 4 Βάζω τους δίσκους ζύμης σε δύο ταψιά ίδιας διαμέτρου, ελαφρώς αλευρωμένα ή βάζω τις δύο ζύμες στο μεγάλο ορθογώνιο ταψί του φούρνου, αλειμμένο και αυτό με λίγο λάδι. Αφήνω κατά μέρος, μέχρι να ετοιμάσω τα υλικά της επιφάνειας.
  • Βήμα 5 Για την επιφάνεια: Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά και σοτάρω τα κολοκυθάκια για 5 – 7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν πολύ απαλά. Προσθέτω τη ρίγανη και λίγο αλάτι, ανακατεύω και σοτάρω για άλλο 1 λεπτό. Τα στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα αφήνω να κρυώσουν.
  • Βήμα 6 Για τις πίτσες: Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Στρώνω τη σάλτσα ντομάτας επάνω στις δύο βάσεις ζύμης και από πάνω μοιράζω τα σοταρισμένα κολοκυθάκια και τις φέτες λουκάνικου. Σκορπίζω τα φύλλα δυόσμου και πασπαλίζω με την τριμμένη γραβιέρα.
  • Βήμα 7 Ψήνω τις πίτσες για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει όμορφα η ζύμη και τα κολοκυθάκια και να λιώσει το τυρί. Τις σερβίρω ζεστές.

Related Posts

ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΙΔΕΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ

ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΙΔΕΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ

Όλοι έχουμε έστω μια κονσέρβα τόνο στο ντουλάπι μας. Κι αν όχι, καλό είναι να υπάρχει, αφού όπως θα σας δείξω στη συνέχεια, με μια κονσέρβα τόνου μπορείτε να φτιάξετε αμέτρητες απίθανες συνταγές! Τόνος κονσέρβας υπάρχει τόσο σε λάδι όσο και σε νερό. Ανάλογα με […]

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΑΛΑΤΑ

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΑΛΑΤΑ

Άνοιξη και τα φρέσκα λαχανικά, οργιάζουν. Τι ποιο εύκολο για απλές ή πολύπλοκες σαλάτες για να τις απολαύσουμε ως συνοδευτικό αλλά και γιατί όχι, ως κυρίως πιάτο. Μπορεί, βέβαια, οι επιλογές των λαχανικών να είναι εύκολη υπόθεση, αλλά, η βινεγκρέτ είναι αυτή που θα απογειώσει […]