30΄ | 25΄ | 6 – 8 κομμάτια | – | [printfriendly] |
Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Πάτρα! | |
Υλικά | Εκτέλεση |
Για την γέμιση
|
Για την βάση Στρώνω με λαδόκολλα τη μεγάλη λαμαρίνα του φούρνου και απλώνω τη ζύμη για πίτσα. Για την γέμιση Ζεσταίνω σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω ελαφρώς το κρεμμύδι, για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Ανεβάζω τη φωτιά, προσθέτω τους κιμάδες, το καρότο και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2 – 3 λεπτά ακόμα. Αλατοπιπερώνω και ρίχνω τον κόλιανδρο και την πάπρικα. Προσθέτω το καρότο, τη τριφτή ντομάτα, την κέτσαπ και ½ φλυτζάνι νερό και αφήνω των κιμά να μαγειρευτεί για 15 λεπτά μέχρι ο κιμάς να μαλακώσει και να πιει όλα τα υγρά του. Αποσύρω το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτω την μισή ποσότητα γραβιέρας, το μαϊντανό και τα κουκουνάρια και ανακατεύω καλά. Αφήνω το μείγμα στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς. Συναρμολόγηση Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Απλώνω το μείγμα του κιμά στη ζύμη για πίτσα, πασπαλίζω με το υπόλοιπο τυρί και ψήνω σε ένα από τα μεσαία προς χαμηλά ράφια του φούρνου, για περίπου 30 λεπτά, μέχρι ο κιμάς να ροδίσει όμορφα και η ζύμη να δείχνει ροδοψημένη. Tip Σερβίρω την πίτσα με σάλτσα γιαουρτιού που για να τη φτιάξω αραιώνω το γιαούρτι με καυτό νερό και προσθέτω ελαιόλαδο, ρίγανη ξερή, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. |