ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΗ ΒΑΣΗ ΑΠΟ ΑΡΑΒΙΚΗ ΠΙΤΑ
: 2 πίτσες
: 30 min
: 20 min
Για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία και συντομία, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καλής ποιότητας καλαμαράκια κονσέρβας, καλά ξεπλυμένα, καθαρισμένα και κομμένα σε μέτρια κομμάτια.
Υλικά
- 500 γρ. μικρού μεγέθους καλαμαράκια, κατεψυγμένα και ξεπαγωμένα, καθαρισμένα
- 400 γρ. μικρές γαρίδες (φρέσκες ή κατεψυγμένες), καθαρισμένες από κεφάλια, κελύφη και ουρές
- 2 αραβικές πίτες μεγάλου μεγέθους (ή 4 – 6 μεσαίου μεγέθους)
- 1 κιλό ώριμες ντομάτες, λιωμένες στο μπλέντερ
- 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη
- 400 γρ. κατεψυγμένα μύδια ψίχα
- 3 – 4 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- 1 φλιτζ. τσαγιού φύλλα βασιλικού (ή δυόσμου), ψιλοκομμένα
- 50 ml ελαιόλαδο + λίγο ακόμα, για το ταψί
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Βήμα 1 Χωρίζω τα καλαμαράκια σε κορμούς και πλοκάμια. Κόβω τους κορμούς σε ροδέλες και αφήνω τα πλοκάμια ολόκληρα. Κόβω τις γαρίδες σε μέτριες φέτες.
- Βήμα 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200ºC.
- Βήμα 3 Λαδώνω το μεγάλο ορθογώνιο ταψί του φούρνου και απλώνω εκεί τις αραβικές πίτες, σε μονή στρώση. Τις καλύπτω καλά με τις λιωμένες ντομάτες και πασπαλίζω με την ξερή ρίγανη.
- Βήμα 4 Σε κάθε πίτσα μοιράζω τα καλαμαράκια (ροδέλες και πλοκάμια), τις κομμένες γαρίδες και τα μύδια. Από πάνω σκορπίζω το σκόρδο και το βασιλικό (ή το δυόσμο), αλατοπιπερώνω και ραντίζω με το ελαιόλαδο.
- Βήμα 5 Βάζω το ταψί σε ένα από τα χαμηλά ράφια του φούρνου και ψήνω τις πίτσες για περίπου 15 λεπτά. Τις σερβίρω ζεστές ή χλιαρές.