destination taste!

ΠΙΤΣΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΠΟ ΖΥΜΗ ΠΑΤΑΤΑΣ

ΠΙΤΣΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΠΟ ΖΥΜΗ ΠΑΤΑΤΑΣ

ΠΙΤΣΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΠΟ ΖΥΜΗ ΠΑΤΑΤΑΣ

: 4-6
: 45 min
: 30 min

Η ζύμη με πατάτα, εκτός από περισσή νοστιμιά, έχει υφή σαν πυκνό αλλά αφράτο ψωμί, με ελαφρώς υποκίτρινο χρώμα. Διαλέγουμε πατάτες με κιτρινωπή σάρκα που έχουν αρκετό άμυλο το οποίο δίνει συνεκτικότητα στη ζύμη.

Υλικά
  • Για τη ζύμη
  • 2 μέτριες πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, συνολικού βάρους 180 – 200 γρ.
  • 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
  • Για την επιφάνεια
  • 1 φλιτζ. τσαγιού αποφλοιωμένα ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα στο μούλτι
  • 1 κουτ. γλυκού κοφτό ξερός βασιλικός (ή ξερός δυόσμος), τριμμένος
  • 2 κουτ. σούπας έτοιμο πέστο βασιλικού, καλής ποιότητας
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένες
  • 1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης, από βαζάκι (ή φρέσκια στην εποχή της), κομμένη σε ροδέλες
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη, ξεπλυμένη και στραγγισμένη
  • 150 γρ. φέτα της αρεσκείας μας, θρυμματισμένη
  • 100 γρ. τριμμένο κασέρι
  • μερικά φυλλαράκια από φρέσκια ρίγανη (ή λίγη ρίγανη ξερή)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βράζω τις πατάτες για 35 – 40 λεπτά σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά, τις αφήνω να κρυώσουν λιγάκι και τις ξεφλουδίζω. Τις λιώνω όσο είναι ζεστές με ένα πιρούνι (ή με το πρες πουρέ ή στο μύλο λαχανικών) και βάζω τον πουρέ σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτω το αλεύρι, το ελαιόλαδο και το αλάτι και ανακατεύω καλά με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με ξύλινη κουτάλα), φτιάχνοντας μια ενιαία ζύμη.
  • Βήμα 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Λαδώνω ελάχιστα ένα πολύ ρηχό, στρογγυλό ταψί με διάμετρο 36 εκ. (θα βρείτε τέτοια ταψιά, ειδικά για πίτσες, στα καταστήματα με είδη κουζίνας). Μεταφέρω εκεί τη ζύμη και την πιέζω με τις παλάμες και τα δάχτυλά μου ώστε να απλώσει και να καλύψει καλά και ομοιόμορφα τον πυθμένα του ταψιού (όχι τα τοιχώματα).
  • Βήμα 3 Ανακατεύω τα λιωμένα ντοματάκια με αλάτι, πιπέρι και τον ξερό βασιλικό (ή δυόσμο) και απλώνω το μείγμα στη ζύμη με ένα κουτάλι. Από πάνω ρίχνω κουταλιές από το πέστο και σκορπίζω σε όλη την επιφάνεια τις ελιές, τις ροδέλες πιπεριάς, την κάππαρη, την θρυμματισμένη φέτα, το τριμμένο κασέρι και τη ρίγανη (φρέσκια ή ξερή). Πασπαλίζω με άφθονο πιπέρι.
  • Βήμα 4 Ψήνω την πίτσα για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει απαλά η ζύμη της βάσης και να λιώσουν τα τυριά.

Related Posts

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ & ΔΥΟΣΜΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ & ΔΥΟΣΜΟΣ

Είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι των καλοκαιρινών μυρωδικών. Σχεδόν όλα τα καλοκαιρινά πιάτα της ελληνικής -και όχι μόνο- κουζίνας χαρακτηρίζονται από την ευωδιά αυτών των μυρωδικών. Εδώ θα σας δώσω μια-δυο διαφορετικές πρωτότυπες, ασυνήθιστες ιδέες για να τα απολαύσετε στο έπακρο! Βασιλικός • Φτιάχνω μια σαλάτα […]

ΨΩΜΙ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙΟΥ ΦΕΤΑΣ

ΨΩΜΙ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙΟΥ ΦΕΤΑΣ

Εύκολο ψωμάκι που μοσχομυρίζει ελληνικές γεύσεις από το σπανάκι και την φέτα. Φυσικά μπορείτε εκτός από σπανάκι να βάλετε και ρόκα, βλήτα ή άλλα χόρτα που αγαπάτε.



Subscribe