Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Πίτσα-μάφιν με μανιτάρια & χαλούμι

Πίτσα-μάφιν με μανιτάρια & χαλούμι
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
15΄ Μαγείρεμα: 20΄
Ψήσιμο: 20΄
6 muffins [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Χαλκιδική
Υλικά Εκτέλεση
  • 1 συσκευασία Ζύμη Πίτσας ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ (δύο φύλλα)
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 300 γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα
  • 250 γρ. ντοματάκια, κονκασέ
  • 100 γρ. κασέρι, τριμμένο
  • 200 γρ. Χαλούμι, τριμμένο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 10 φύλλα δυόσμο
  • ½ κουτ. γλυκού κόλιανδρος ξερός, σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω τα κρεμμυδάκια και σοτάρω για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθούν. Προσθέτω τα μανιτάρια και πασπαλίζω με το κόλιανδρο, συνεχίζω το σοτάρισμα, ανακατεύοντας μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους (περίπου 10 λεπτά). Προσθέτω τα ντοματάκια, αλατοπιπερώνω, προσθέτω ½ φλιτζάνι νερό και χαμηλώνω τη φωτιά. Αφήνω τη σάλτσα να βράσει για 15 λεπτά, μέχρι να μείνει με το λαδάκι της. Αποσύρω το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνω τη γέμιση να κρυώσει.
Αλείφω με λίγο ελαιόλαδο τις ειδικές θήκες για μάφιν.
Ανοίγω τα δύο φύλλα έτοιμης ζύμης για πίτσα στον πάγκο της κουζίνας. Κόβω το κάθε φύλλο σε 4 λωρίδες.
Μοιράζω τη γέμιση επάνω στις λωρίδες ζύμης, πασπαλίζω με το κασέρι, το μισό χαλούμι και λίγο δυόσμο.
Βάζω τα ρολάκια στις θήκες προσεχτικά να μην «φύγει» η γέμιση.
Πασπαλίζω τα ρολάκια πίτσας με το υπόλοιπο χαλούμι και ψήνω στο φούρνο τα πιτσομαφινάκια για 15-20 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

Related Posts

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΣΙΛΙ

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΣΙΛΙ

Φαγάκι για να χορτάσει και τον πιο πεινασμένο. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε όσα πιο πολλά είδη μανιταριών βρείτε στην αγορά. Για περισσότερη νοστιμιά, μπορείτε να προσθέσετε 50 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια, τριμμένα στο μούλτι.

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Ένα αρωματικό κριθαρότο με πολλά μανιτάρια και κριθαράκι που ξέρει να «στέκεται» χωρίς να λασπώνει. Το λάδι τρούφας δίνει τον elegant τόνο που του χρειάζεται.