Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΙΤΣΑ «ΚΟΡΩΝΑ»

ΠΙΤΣΑ «ΚΟΡΩΝΑ»

ΠΙΤΣΑ «ΚΟΡΩΝΑ»

: 4
: 15 min
: 30 min

[email protected] με την Ντίνα – 24/2/2018

Υλικά
  • 1 φύλλο ζύμη για πίτσα Ζύμη Ψαχνών
  • 100 γρ. dressing bbq Condito
  • 2 μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 3 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος Arla με 36% λιπαρά
  • 300 γρ. τυρί Arla mozzarella, τριμμένη
  • 25 φέτες σαλάμι αέρος
  • 1 κρόκο αυγού, ελαφρά χτυπημένο
  • 60 γρ. Arla σκληρό τυρί Δανίας, τριμμένο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα μπολ βάζουμε τους κύβους των μήλων, τις 20 φέτες σαλάμι αέρος, ψιλοκομμένες, τον δυόσμο, την κρέμα γάλακτος κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
  • Βήμα 2 Ανοίγουμε το φύλλο ζύμης για πίτσα, και το αφήνουμε επάνω στο χάρτι του. Με τον πλάστη, δίνουμε σχήμα τετράγωνο. Με ένα μαχαίρι ή το ροδάκι για πίτσα χαράζουμε τα 2/3 της ζύμης σε λωρίδες.
  • Βήμα 3 Απλώνουμε την σάλτσα bbq στο άκοπο κομμάτι ζύμης, κατά μήκος. Σκορπίζουμε επάνω στην σάλτσα, την γέμιση του μήλου και πασπαλίζουμε με την τριμμένη μοτσαρέλα. Σκεπάζουμε με τις 5 φέτες σαλάμι που έχουμε κρατήσει άκοπες.
  • Βήμα 4 Σηκώνουμε με προσοχή από την άκρη του χαρτιού που υπάρχει κάτω από το ζυμάρι και σκεπάζουμε τη γέμιση. Συνεχίζουμε να ρολάρουμε μέχρι να κολλήσουν και οι κομμένες λωρίδες.
  • Βήμα 5 Μεταφέρουμε το ρολό πίτσας σε ένα στρογγυλό ταψί και ενώνουμε τις άκρες. Κάνουμε μια μπάλα το αντικολλητικό χαρτί της πίτσας και το τοποθετούμε στο κέντρο του στεφανιού για να μην απλώσει η πίτσα.
  • Βήμα 6 Αλείφουμε με τον χτυπημένο κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με το σκληρό τυρί Δανίας.
  • Βήμα 7 Ψήνουμε την πίτσα κορώνα για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Related Posts

ΑΡΝΙΣΙΟ ΜΠΟΥΤΑΚΙ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ, ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

ΑΡΝΙΣΙΟ ΜΠΟΥΤΑΚΙ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ, ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

Πάσχα χωρίς αρνάκι δεν γίνεται. Μια συνταγή απλή, αλλά πεντανόστιμη. Η λαδόκολλα συγκρατεί τον ατμό και τα αρώματα. Το κρέας ψήνεται μέχρι μέσα, χωρίς να καεί και γίνεται τόσο τρυφερό… σαν «λουκούμι».

ΑΡΝΑΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

ΑΡΝΑΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

Ένα αρνάκι, σκέτο λουκούμι… Μπορείτε αντί για γραβιέρα να βάλετε ότι σας αρέσει. Αρκεί να είναι ένα τυρί πικάντικο. Ζητήστε από το χασάπη να σας ξεκοκκαλίσει το κρέας για ρολό χωρίς να αφαιρέσει την πέτσα του.