destination taste!

Πίτα της Τυρινής

Πίτα της Τυρινής
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
10΄ 45΄ 1 ταψί 36 εκ. [printfriendly]

 

Ελλήνων Γεύσεις στην Αγόριανη (2/3/2014)
Υλικά Εκτέλεση
  • 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 3 φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • 200 γρ. γιαούρτι παραδοσιακό
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ανθότυρο, τριμμένο με το χέρι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φέτα, τριμμένη με το χέρι
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι, ψιλό
  • 1 κουτ. σούπας μαργαρίνη για το άλειμμα του ταψιού
  • λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω τα  αυγά με το σύρμα. Προσθέτω όλα τα υλικά της πίτας (γάλα, γιαούρτι, ανθότυρο, φέτα, κρεμμυδάκια, άνηθο, ελαιόλαδο, μπέικιν, σιμιγδάλι) και ανακατεύω πολύ καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα πυκτός χυλός. Αλατόπιπερώνω και ανακατεύω καλά.
Μεταφέρω το μίγμα σε ταψάκι αλειμμένο με τη μαργαρίνη και στρώνω την επιφάνειά του με ένα κουτάλι. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 45 λεπτά. Σερβίρεται ζεστή ή κρύα.

Related Posts

ΜΑΝΟΥΛΑ… ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

ΜΑΝΟΥΛΑ… ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Για όλους μας, η λέξη «μάνα» είναι μοναδική… ξεχωριστή! Είναι ο άνθρωπος που συγκεντρώνει τα περισσότερα επίθετα που θα μπορούσες να σκεφτείς… Ευγενική, τρυφερή, καλοσυνάτη, καθησυχαστική, στοργική…. Δεν έχει τέλος ο κατάλογος… Όπως τέλος, δεν έχει και η αγάπη της. Και δεν θα πρέπει να […]

ΠΙΤΑ ΜΕ ΧΟΡΤΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΠΙΤΑ ΜΕ ΧΟΡΤΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Χορταστική και ανοιξιάτικη πίτα με κοτόπουλο. Αν βρείτε φρέσκα χορταρικά στη λαϊκή μη διστάσετε να αντικαταστήσετε το σπανάκι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βλήτα, λάπαθα ή ραδίκια… ότι πιο φρέσκο βρείτε στους πάγκους.



Subscribe