Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΙΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ & ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

ΠΙΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ & ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

ΠΙΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ & ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

: 8-10
: 20 min
: 45 min

[email protected] με την Ντίνα – 20/01/2018

Υλικά
  • 2 φύλλα σφολιάτα Ζύμη Ψαχνών
  • 1 κιλό σπανάκι φρέσκο
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο (μόνο το λευκό μέρος)
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα, Arla
  • 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος Arla με 36% λιπαρά
  • ½ ματσάκι άνιθο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο Lurpak, για το άλειμμα της ταρτιέρας
  • 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο για το άλειμμα της τάρτας
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σπανάκι. Το στεγνώνουμε καλά και το ψιλοκόβουμε.
  • Βήμα 2 Βάζουμε το σπανάκι σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και αλατίζουμε καλά. Αρχίζουμε να «τρίβουμε» με τα χέρια μας μέχρι να σπάσουν οι ίνες και να αποβάλλουν τα χόρτα τα υγρά τους. Προσθέτουμε τον άνηθο, το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
  • Βήμα 3 Στρώνουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας σε ένα αντικολλητικό ταψάκι (αν δεν έχουμε αντικολλητικό ταψί, βουτυρώνουμε λίγο το απλό ταψί μας).
  • Βήμα 4 Απλώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Ενώνουμε καλά τα δύο φύλλα στην περιφέρεια του ταψιού. Κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο της πίτας για να φεύγουν οι ατμοί, αδειάζουμε το χτυπημένο αυγό στο ταψί και το αλείφουμε σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας.
  • Βήμα 5 Ψήνουμε την πίτα για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.
  • Βήμα 6 Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Related Posts

Κοπανάκια κοτόπουλου γλασαρισμένα με πουρέ ψητή κολοκύθας

Κοπανάκια κοτόπουλου γλασαρισμένα με πουρέ ψητή κολοκύθας

 20΄ 40΄ 4 μερίδες – [printfriendly]   Ένα τραπέζι Ελλάδα… στη Ζάκυνθο Υλικά Εκτέλεση 16 μπουτάκια κοτόπουλου, κοπανάκια  (όχι ολόκληρα τα μπούτια,αλλά μόνο τα στρουμπουλά άκρα τους, τα οποία λέγονται και κοπανάκια. Θα τα αγοράσουμε είτε από το κρεοπωλείο με το κιλό είτε θα τα βρούμε […]

Σαλάτα σπανάκι με κολοκύθα και γιαουρτόσαλτσα

Σαλάτα σπανάκι με κολοκύθα και γιαουρτόσαλτσα

15´ – 4 – 6 μερίδες – [printfriendly]   Ένα τραπέζι Ελλάδα στο Λασίσι Υλικά Εκτέλεση 200-300 γρ. τρυφερά φύλλα από σπανάκι 200 γρ. κολοκύθα, ωμή, τριμμένη ½ φλιτζ. τσαγιού κράνμπερι αποξηραμένα Για τη βινεγκρέτ 1 κουτ. γλυκού σκόνη μουστάρδας 4 κουτ. σούπας κρέμα βαλσαμικού με […]