Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ

: 2
: 10 min
: 15 min

[email protected] με την Ντίνα – 24/2/2018

Υλικά
  • Για τις πέννες
  • 250 γρ. πένες ριγέ Μάκβελ
  • 200 γρ. μπλε τυρί Δανίας Castello Danablu
  • 150 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 2 κουτ. σούπας καραμελωμένα κρεμμύδια Condito
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το crumble ψωμιού
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 φέτες ψωμί, κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φουντούκια, χοντροτριμμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, βράζουμε τις πένες al dente. Κρατάμε 5 κουτάλες της σούπας από το βράσιμο των ζυμαρικών, σουρώνουμε τις πένες και τις διατηρούμε ζεστές.
  • Βήμα 2 Βάζουμε στο μούλτι το ψωμί και το θρυμματίζουμε σε ψίχουλα. Τα βγάζουμε σε ένα μπολ και θρυμματίζουμε τα φουντούκια.
  • Βήμα 3 Βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί καλά. Ρίχνουμε τα ψίχουλα στο τηγάνι και αρχίζουμε να τα σοτάρουμε. Προσθέτουμε τα θρυμματισμένα φουντούκια και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να καβουρδιστούν καλά. Πασπαλίζουμε με το θυμάρι και αδειάζουμε σε ένα πιάτο.
  • Βήμα 4 Επαναφέρουμε το τηγάνι στη φωτιά και ρίχνουμε το νερό που κρατήσαμε από το βράσιμο των ζυμαρικών. Ρίχνουμε το φρέσκο τυρί κρέμα και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε το μπλε τυρί σε μεγάλα κομμάτια και μόλις πάρουν βράση τα υλικά προσθέτουμε τις πένες. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 2-3 λεπτά.
  • Βήμα 5 Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τα ψίχουλα ψωμιού, λίγο επιπλέον μπλε τυρί Δανίας και φρέσκο θυμάρι.

Related Posts

ΟΙ ΣΟΥΠΕΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΟΙ ΣΟΥΠΕΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Αγαπημένα πιάτα που εκπέμπουν ζεστασιά και θαλπωρή! Χειμώνας και κρύο είναι η κατάλληλη εποχή για να τα απολαύσουμε! Σε παλαιότερες εποχές , σούπα ονομαζόταν ένα ζεστό ρόφημα ή ζωμός που πολλές φορές αποτελούσε ένα γεύμα. Στην εποχή μας, σερβίρεται συχνά σε μικρές ποσότητες στην αρχή […]

Η ΣΚΟΠΕΛΙΤΙΚΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ – STEP BY STEP

Η ΣΚΟΠΕΛΙΤΙΚΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ – STEP BY STEP

Η χαρακτηριστικότερη πίτα της Σκοπέλου που διαφέρει από τις πίτες όλης της υπόλοιπης Ελλάδας. Η ιστορία της ξεκινάει πολύ παλιά, όταν οι αλοννησιώτες βοσκοί έπρεπε να επισκέπτονται τα μικρά νησάκια (Κυρα-Παναγιά, Σκάτζουρα, Γιούρα, Περιστέρα) που βρίσκονται τριγύρω των μεγαλύτερων νησιών για να ελέγξουν τα κοπάδια […]



Subscribe